Ξύπνησες μέσα στη νύχτα και δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς ξανά; Αυτό το trick θα σε βοηθήσει

Πόσες φορές δεν σου έχει συμβεί αυτό;

Ξάπλωσες νωρίτερα για να κοιμηθείς περισσότερο και να είσαι ξεκούραστη το πρωί και γεμάτη ενέργεια. Όλα δείχνουν να πηγαίνουν πάρα πολύ καλά στη διάρκεια του ύπνου σου, μέχρι τη στιγμή που ξυπνάς (και εσύ και το σώμα σου μαζί) στις 3 το πρωί.

Ζεσταίνεσαι και δεν σε παίρνει ο ύπνος; 8 tips για να κοιμηθείς στο πι και φι

Σηκώνεσαι, πίνεις ένα ποτήρι νερό και προσπαθείς να συνεχίσεις τον ύπνο σου. Όμως μάταια, δεν σε παίρνει με τίποτα ο ύπνος. Απογοητεύεσαι και είσαι σχεδον σίγουρη πως δεν θα ξανακοιμηθείς παρά μόνο λίγη ώρα προτού χτυπήσει το ξυπνητήρι σου. Και είμαι εδώ ακριβώς γι' αυτόν τον λόγο.

Υπάρχει ένα trick που θα σε βοηθήσει να κοιμηθείς και πάλι πολύ εύκολα και αξίζει να του δώσεις μια ευκαιρία.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι κάποιες μυοχαλαρωτικές ασκήσεις, οι οποίες θα σε βοηθήσουν να ηρεμήσεις ξανά, να χαλαρώσεις και έτσι να σε πάρει και πάλι ο ύπνος. Δεν θα κουραστείς, και το κυριότερο δεν θα χρειαστεί -προφανώς- να σηκωθείς από τη θέση σου.

Ξάπλωσε ανάσκελα και ξεκίνα να τεντώνεις τα πόδια σου ή μάλλον τα πελματά σου προς τα μπροστά. Στη συνέχεια, επανάφερέ τα και πάλι στην πρότερη θέση τους. Σπρώξε μπροστά τα δάχτυλά σου, μέτρα για δέκα δευτερόλεπτα και γύρνα ξανά στην αρχική θέση.

via GIPHY

Επανάλαβε την άσκηση για περίπου 3-5 φορές. Θα δεις πως θα αρχίσεις να χαλαρώνεις και πάλι και θα σε πάρει ο ύπνος πιο εύκολα.

Μην πάρεις στα χέρια το κινητό σου

Όχι, όχι και πάλι όχι. Μην ανοίξεις το κινητό σου και μην μπεις σε καμία εφαρμογή να τσεκάρεις τι συμβαίνει στις 3 το πρωί. Αφενός, δεν υπάρχει λόγος, αφετέρου το μπλε φως της οθόνης θα κάνει τα πράγματα χειρότερα αφού θα ξυπνήσει εντελώς τον εγκέφαλό σου και θα δυσκολευτείς ακόμη περισσότερο μετά να κοιμηθείς.

Το μπλε φως που εκπέμπει το κινητό σου μειώνει την παραγωγή μελατονίνης που υποδηλώνει πως είναι ώρα για ύπνο, μειώνει το αίσθημα της κούρασης κι έτσι δεν μπορεί να σε πάρει ο ύπνος για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Προτίμησε ένα βιβλίο

Αν νιώθεις πως δεν μπορείς να κοιμηθείς και δεν θέλεις να δοκιμάσεις ακόμη το τρικ, προτίμησε να διαβάσεις ένα βιβλίο από το να πιάσεις το κινητό στα χέρια σου. Επίσης φρόντισε να σταματήσεις να χρησιμοποιείς το κινητό σου, τουλάχιστον μία ώρα προτού πας για ύπνο.

Κάνε καλή προετοιμασία ύπνου

Ένα ζεστό ντους μετά από μία κουραστική μέρα στο σχολείο είναι σίγουρο ότι θα σε βοηθήσει να κοιμηθείς περισσότερο και καλύτερα, αφού αν μη τι άλλο θα σε χαλαρώσει.



Δοκίμασε και το trick και πες μας τελικά σε βοήθησε να κοιμηθείς πιο γρήγορα ή μήπως θα ήταν καλύτερο να μετρήσεις προβατάκια;

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved