Πανελλήνιες 2021: 5 quotes για να σου δώσουν ώθηση στη διάρκεια των εξετάσεων

Οι εξετάσεις δεν είναι το τέλος του κόσμου.

Η μέρα έχει μεγαλώσει αρκετά πια, αργεί να νυχτώσει, η φύση είναι ολάνθιστη, αρχίζουν και οι ζέστες, όμως εσύ δεν μπορείς να τα απολαύσεις όλα αυτά και να χαλαρώσεις γιατί υπάρχουν οι πανελλήνιες.

Οι πανελλαδικές εξετάσεις ξεκίνησαν τη Δευτέρα 14 Ιουνίου, και μαζί με αυτές το άγχος των μαθητών πήρε άλλη διάσταση. Έγινε λίγο πιο έντονο και δικαιολογημένα αν μας ρωτάς, γιατί οι εξετάσεις αυτές είναι κάτι αρκετά σημαντικό στη ζωή τους.

Πανελλήνιες 2021: Έδωσα το πρώτο μάθημα και... μπλόκαρα από το άγχος!

Όχι δεν εξαρτάται από αυτές, ούτε θα έρθει το τέλος του κόσμου αν κάτι πάει στραβά. Απλά όλοι θέλουν πετύχουν σε αυτές και αυτό γιατί έχουν βιώσει μία πολύ δύσκολη χρονιά εν μέσω πανδημίας. Μόλις ολοκληρωθούν αμέσως θα νιώσεις ξεκούραστη, ανακουφισμένη και χαρούμενη που κατάφερες να ολοκληρώσεις με επιτυχία και αυτό το στάδιο.

Το άγχος των εξετάσεων

Το άγχος που νιώθεις και που βιώνεις το διάστημα αυτό είναι δικαιολογημένο και λογικό. Προσπάθησε όμως να το δεις από μία άλλη οπτική και μην το αφήσεις να σε πάρει από κάτω. Κάνε το άγχος αυτό δημιουργικό και δώσε τον καλύτερο σου εαυτό για να πετύχεις τον στόχο σου.

Αν νιώθεις πως πνίγεσαι και δεν έχεις από πουθενά να πιαστείς, ρίξε μια ματιά στα παρακάτω quotes, που θα σου δώσουν την ώθηση που χρειάζεσαι για να ανταπεξέλθεις το διάστημα αυτό τον εξετάσεων.

Nothing is impossible. The word itself says ‘I’m Possible’”

Η Audrey Hepburn έχει κάτι πολύ όμορφο. «Τίποτα δεν είναι αδύνατο. Η λέξη μόνη της λέει είμαι δυνατή». Μην τα βάφεις μαύρα λοιπόν, αν κάτι δεν πήγε καλά στην αρχή, όλα μπορούν να ανατραπούν.

Πανελλήνιες 2021: Έτσι θα ξεπεράσεις το άγχος των εξετάσεων

Ο Albert Einstein ήξερε πολλά πράγματα

«Ο καθένας είναι μια ιδιοφυία. Αλλά αν κρίνεις ένα ψάρι από την ικανότητά του να σκαρφαλώσει σε ένα δέντρο, θα περάσει όλοι του ζωή νομίζοντας πως είναι ηλίθιο», είχε πει ο Albert. Οι εξετάσεις δεν είναι για όλους.

Μπορεί να είσαι ο πιο φωτεινός λαμπτήρας στο κουτί και πάλι να μη λάμπεις τόσο φωτεινά στις εξετάσεις. Το αποτέλεσμα των εξετάσεων δεν μπορεί να καθορίσει εσένα ή την εξυπνάδα σου. Πρέπει να καταλάβεις πως επειδή απλά δυσκολεύεσαι σε κάτι, δεν σημαίνει πως είσαι κακός σε όλα.

Το ρητό του Charles Dickens

Οι πιθανότητες να γνωρίζεις τον Charles Dickens δεν είναι πολλές, αλλά είναι πολλές οι πιθανότητες να έχεις διαβάσει κάποιο βιβλίο του όπως είναι ο Oliver Twist, ή η Χριστουγεννιάτικη Ιστορία.

Ο Charles Dickens λοιπόν, στο βιβλίου του David Copperfield, έχει γράψει: «Ποτέ μην κάνεις αύριο, αυτό που μπορείς να κάνεις σήμερα. Η αναβλητικότητα είναι ο μεγαλύτερος κλέφτης του χρόνου.

Παντού χωράει ένας Harry Potter

Οι ταινίες και τα βιβλία του Harry Potter είχαν μέσα κάποια ρητά και quotes που διαβάζεις μέχρι και σήμερα, γιατί ήταν ιδιαίτερα βοηθητικά σε πολλούς τομείς.

«Η βοήθεια δίνεται πάντα στο Hogwarts σε αυτού που τη ζητάνε», είχε πει ο Albus Dumbledore στο ο Harry Potter και η κάμαρα με τα μυστικά.



Η Maya Angelou δεν δέχεται την αποτυχία

«Μπορεί να αντιμετωπίσεις πολλές ήττες, αλλά δεν πρέπει να νικηθείς. Στην πραγματικότητα, μπορεί να είναι απαραίτητο να αντιμετωπίσεις τις ήττες, ώστε να ξέρεις ποια είσαι, τι μπορεί να σε ”ανυψώσει”, πώς μπορείς να βγεις αλώβητη από αυτό».

Η εκμάθηση από τα λάθη σου είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος της βοήθειάς σου στις εξετάσεις. Όλα είναι μια μαθησιακή ευκαιρία.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved