Ξαφνική περίοδος; 3 τρόποι να αντιμετωπίσεις την πιο άβολη στιγμή

Σίγουρα σου έχει συμβεί κάποια στιγμή.

Θα θεωρήσω απίθανο και ψέμα, αν μου πεις πως δεν σου έχει τύχει ούτε μία φορά στη ζωή σου να είσαι κάπου έξω χαρούμενη και ανέμελη με τις φίλες ή το αγόρι σου και δεν σου έχει έρθει περίοδος. Είναι εκείνη η στιγμή που ενώ πίνεις τον καφέ σου ή τρως το παγωτό σου ή τελοσπάντων διασκεδάζεις, και ξαφνικά νιώθεις εκείνον τον πόνο χαμηλά στην κοιλιά σου.

Το πρόγραμμα γυμναστικής που μπορείς να κάνεις ακόμα και όταν έχεις περίοδο

Εύχεσαι να είναι ιδέα σου και να μην έχει συμβεί το χειρότερο σενάριο τη μέρα που φοράς το αγαπημένο σου λευκό παντελόνι. Μόλις σου ήρθε περίοδος- μάλλον δεν το περίμενες-, είσαι έξω και όλα έχουν σβήσει γύρω σου. Δεν σκέφτεσαι τίποτα.

Η στιγμή που πανικοβάλλεσαι

Ναι, πανικοβάλλεσαι. Είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι να κάνεις. Λάθος βέβαια γιατί δυσκολεύεις την κατάστασή σου και την ψυχολογία σου. Όλα αντιμετωπίζονται όμως. Με το άγχος δεν λύθηκε ποτέ κανένα πρόβλημα και φυσικά ούτε αυτό θα λυθεί γι’ αυτό πρέπει να ηρεμήσεις.

Έχουμε τρεις τρόπους που θα σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις την πιο άβολη ίσως στιγμή.

https://www.instagram.com/p/CR3t5CxBxXg/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Βρες ένα μπάνιο

Εάν είσαι κάπου για φαγητό (είσαι τυχερή), χρησιμοποίησε την τουαλέτα του καταστήματος, για να τσεκάρεις πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα και αν είναι πράγματι τόσο άσχημα τα πράγματα όσο πίστεψες αρχικά. Θυμήσου, don’t panic.

Οι προμήθειες είναι το δεύτερο βήμα

Συνήθως τα περισσότερα μαγαζιά στις γυναικείες τουαλέτες έχουν πάντα όλα τα απαραίτητα προϊόντα. Εάν όχι και αν δεν έχεις και εσύ, έχεις τις εξής επιλογές.

-εάν είσαι με φίλες ή τη μαμά σου ρώτησε τις εάν έχουν κάποια ξεχασμένη σερβιέτα στην τσάντα τους.

-βρες το κοντινότερο σουπερμάρκετ.

-εάν αποτύχεις σε όλα τα παραπάνω φτιάξε μόνη σου μία αυτοσχέδια σερβιέτα με χαρτί ή χαρτοπετσέτες, ώσπου να επιστρέψεις εάν είσαι μακριά.



Ξεκίνα να σημειώνεις τις περιόδους σου

Εάν δεν έχεις καλή μνήμη και βαριέσαι να κρατάς ημερολόγιο για το πότε σου ήρθε περίοδος, πόσες μέρες πέρασαν και αν πλησιάζει κατέβασε απλά μια εφαρμογή στο κινητό σου, συμπλήρωσε τα στοιχεία και τα δεδομένα σου και αυτό θα σου φτιάξει ένα πρόγραμμα, το οποίο θα δείχνει πάνω κάτω πότε είναι δύσκολες μέρες του μήνα.

Σκεφτόσουν κάτι πιο βολικό και λιγότερο αγχωτικό; Θυμήσου, όμως, πως οι απρόσμενες περίοδοι- εάν δεν έχεις σταθερό κύκλο- πάντα συμβαίνουν. Μην ντραπείς να μιλήσεις ή να ζητήσεις βοήθεια εάν σου ξανασυμβεί και δεν έχεις μαζί σου τα απαραίτητα.

Cover photo: freepik.com

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved