Σου ήρθε περίοδος ξαφνικά; Να πως πρέπει να το αντιμετωπίσεις

Δεν χρειάζεται να έχεις άγχος

Όλες έχουμε περάσει από αυτήν την κατάσταση: είσαι έξω για φαγητό ή βόλτα με τις κολλητές σου και ξαφνικά νιώθεις αυτό το κάτι εκεί χαμηλά. Κάτι να πέφτει και να σε ζεσταίνει και το άγχος σου να ανεβαίνει κατακόρυφα. Μόλις σου ήρθε περίοδος –μάλλον δεν το περίμενες- είσαι έξω και όλα έχουν σβήσει γύρω σου. Δεν σκέφτεσαι τίποτα.

Χαλάρωσε, όλα αντιμετωπίζονται. Με το άγχος δεν λύθηκε ποτέ κανένα πρόβλημα και φυσικά ούτε αυτό θα λυθεί γι’ αυτό πρέπει να ηρεμήσεις. Να τι πρέπει να κάνεις για να το αντιμετωπίσεις.

#1. Βρες το κοντινότερο μπάνιο
Εάν είσαι κάπου για φαγητό χρησιμοποίησε την τουαλέτα του καταστήματος, για να τσεκάρεις πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα ή αν είναι πράγματι τόσο άσχημα τα πράγματα όσο πίστεψες αρχικά.

#2. Ψάξε για προμήθειες
Ιδανικά, έχεις πάντα μαζί σου ό,τι χρειάζεσαι όταν η περίοδος σε επισκέπτεται έτσι ξαφνικά, αλλά δυστυχώς δεν ισχύει. Έχεις λοιπόν τις παρακάτω επιλογές:

-εάν είσαι με φίλες ή την μαμά σου ρώτησε τις εάν έχουν κάποια ξεχασμένη σερβιέτα στην τσάντα τους.
- εάν είσαι στο σχολείο, πήγαινε στο φαρμακείο που διαθέτει και ζήτα μία.
-τσέκαρε εάν το μπάνιο, το οποίο χρησιμοποίησες έχει κάποιο καλάθι με είδη πρώτης ανάγκης που μπορείς να χρειαστείς
-βρες το κοντινότερο σουπερμάρκετ
-εάν αποτύχεις σε όλα τα παραπάνω φτιάξε μόνη σου μία αυτοσχέδια σερβιέτα με χαρτί ή χαρτοπετσέτες, ώσπου να επιστρέψεις εάν είσαι μακριά.

#3. Σημείωσε τις ημερομηνίες που σου έρχεται
Τι πιο βολικό και λιγότερο αγχωτικό, από το να συμπληρώσεις τις ημέρες που έρχεται η περίοδός σου κάθε φορά, ούτως ώστε να αποφεύγεις τέτοιες δυσάρεστες εκπλήξεις. Υπάρχουν πλέον πολλές εφαρμογές που μπορούν να σε βοηθήσουν σε αυτό το έργο.

Θυμήσου όμως: Οι απρόσμενες περίοδοι πάντα συμβαίνουν σε όλες. Εάν βρεθείς ποτέ σε αυτήν την κατάσταση, το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου και να φροντίσεις τον εαυτό σου. Μη ντραπείς να μιλήσεις ή να ζητήσεις βοήθεια.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved