Έχεις περίοδο; Αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα που την συνοδεύουν

6 σημάδια της περιόδου που είναι απόλυτα φυσιολογικά 

Όλα τα κορίτσια, μια φορά το μήνα καλούμαστε να απαντήσουμε σε ένα πολύ σημαντικό τηλεφώνημα που μας κάνει η μητέρα φύση! Κάποιες το γνωρίζετε ήδη ενώ κάποιες θα το μάθετε στην πορεία. Φυσικά μιλάμε για την περίοδο. Για κάποια κορίτσια, αυτές οι μέρεςτου έμμηνου κύκλου είναι επώδυνες ενώ για κάποιες άλλες λιγότερο! Όπως και να έχει, είτε πρόκειται για την πρώτη σου περίοδο, είτε όχι, είναι λογικό να έχεις μερικές απορίες σχετικά με το τι είναι φυσιολογικό κατά την διάρκεια της.

Για να σε βοηθήσουμε λίγο, εδώ σου έχουμε μερικά φυσιολογικά συμπτώματα που συνοδεύουν την περίοδο.

  1. Πόνος

Δεν μιλάμε μόνο για τον κλασικό πόνο που μας πιάνει στην κοιλιά αυτές τις δύσκολές μέρες αλλά και για τον πόνο που τυχαίνει να νιώθουμε στην μέση, στην πλάτη ή στα πλευρά . Αυτά είναι δύο εντελώς φυσιολογικά συμπτώματα. Συμβουλή: Αν έχεις επώδυνους πόνους που αντιμετωπίζονται δύσκολα, επισκέψου έναν γυναικολόγο.

  1. Κράμπες

Είναι πολύ φυσιολογικό λίγο πριν την περίοδο (ή κατά την διάρκεια αυτής) να παθαίνεις κράμπες. Οι κράμπες θέλουν προσοχή καθώς είναι πολύ πιθανό να σε βλάψουν. Μην το γελάς! Οι κράμπες σε αφήσουν σε εμβρυϊκή θέση για ώρες ενώ σε κρατάνε πίσω στις υποχρεώσεις σου. Εάν σου συμβαίνει αυτό απευθύνσου στο γιατρό σου. Μπορεί να είναι κάτι απλό, αλλά μπορεί επίσης να είναι κάτι πιο σοβαρό.

  1. Λαιμαργία

Yup! Και όμως η περίοδος μπορεί να προκαλέσει έντονη επιθυμία για φαγητό, ειδικά για σοκολάτα. Όταν βρίσκεσαι στις μέρες του μήνα και τρως έντονα μην προβληματίζεσαι. Είναι φυσιολογικό και συμβαίνει σε όλες, οπότε φάε ελεύθερα! Απλά να έχεις στο μυαλό σου το εξής: Μια υγιεινή διατροφή μπορεί να σε βοηθήσει να χαλαρώσεις κάποια συμπτώματα περιόδου, όπως κράμπες και ακμή.

  1. Γίνεσαι ευαίσθητη και συναισθηματική

Αυτό το αψυχολόγητο που σε πιάνει ξαφνικά όταν πλησιάζουν οι ευαίσθητες μέρες του μήνα ονομάζεται «προεμμηνορροϊκή συναισθηματική μεγέθυνση». Αν αναρωτιέσαι λοιπόν γιατί γίνεσαι πιο συναισθηματική στην ελαφρώς ανυψωμένη φωνή της μαμάς σου, τοτε προετοιμάσου γιατί οι μέρες του μήνα είναι κοντά.

  1. Ακμή

Η αύξηση των ορμονών κατά τη διάρκεια της περιόδου προκαλεί αύξηση στην λιπαρότητα του δέρματος, η οποία φράζει τους πόρους και οδηγεί σε σπυράκια. Αυτό σημαίνει ότι κάποιο κορίτσι που είναι επιρρεπές σε ακμή έχει πιο έντονα συμπτώματα.

  1. Στήθος

Έχεις παρατηρήσει ότι το στήθος σου μεγαλώνει λίγο περισσότερο από το συνηθισμένο όταν έχεις περίοδο; Είναι φυσικό και πολύ φυσιολογικό να συμβεί αυτό. Καμία φορά συνοδεύεται και με μικρό πόνο.

Φυσικά τα συμπτώματα αυτά είναι λογικό να διαφέρουν από κοπέλα σε κοπέλα. Αν υπάρχει κάτι που σε απασχολεί ή σε προβληματίζει πάνω σε αυτό το θέμα μην διστάσεις να συμβουλευτείς έναν γυναικολόγο.

Διαβάστε επίσης: Πράγματα που κάνεις λάθος και επιδεινώνουν την ακμή σου!

Να πώς θα φτιάξεις αστραφτερά holographic νύχια στο σπίτι σαν επαγγελματίας (video)

Να τι να φορέσεις στο πρώτο ραντεβού ανάλογα με την περίσταση!

Όλα όσα θα πρέπει να ξέρεις πριν βάψεις τα μαλλιά σου για πρώτη φορά!

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved