Αγχώνεσαι για τον COVID-19 στο σχολείο; Η λύση είναι στα χέρια σου

Δε χρειάζεται πανικός. Μόνο το κατάλληλο σχέδιο.

Φέτος, τα πράγματα είναι αρκετά διαφορετικά. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην αναγνωρίζουμε την κατάσταση. Σίγουρα με το να κάνουμε τα στραβά μάτια, δε θα εξαφανιστεί, οπότε η λύση είναι μία: Να την αντιμετωπίσουμε. Θα μου πεις «δεν είναι όσο εύκολο όσο λέγεται κι ακούγεται», ωστόσο μόνο έτσι θα μπορέσεις να νιώσεις καλύτερα με το όλο θέμα που σε αγχώνει. Όταν ξαφνικά αρχίζεις να ακούς τους όρους «ιός» και «πανδημία» σε καθημερινή βάση, το στρες είναι μονόδρομος. Τουλάχιστον για αρχή. Αλλά δε γίνεται να συνεχίσεις έτσι τη σχολική χρονιά. Μία περίοδο που κανονικά θα έπρεπε να αφιερώσεις στο «χτίσιμο» του μέλλοντός σου και στους φίλους σου.

Το άγχος είναι πάντα πολύ κακός σύμβουλος. Σε κάθε τομέα. Αν πιάσουμε το θέμα των εξετάσεων, γρήγορα θα θυμηθείς καταστάσεις που σε έκαναν να νιώσεις εκείνο το σφίξιμο στο στομάχι. Ακόμα και να έχεις διαβάσει καλύτερα από ποτέ, ακόμα και να ήξερες όλο το κείμενο «νεράκι» πριν από πέντε λεπτά, το στρες μπορεί να μπλοκάρει το μυαλό σου και να σου δημιουργήσει την αίσθηση ότι δε θυμάσαι τίποτα. Αν αυτό το επεκτείνουμε στην εποχή του COVID-19, βγάζει ακόμα μεγαλύτερη λογική.

Τι χρειάζεσαι για να ηρεμήσεις από την ενοχλητική του παρουσία και να μπορέσεις να απολαύσεις άλλη μία σχολική χρονιά -που δεν ξαναγυρίζει- ακόμα και με αυτήν τη νέα κανονικότητα; Έναν σύμμαχο που θα αποτελέσει την ασπίδα σου ενάντια στον εχθρό aka μικρόβια και μικροοργανισμούς και που θα μπορείς να την έχεις μαζί σου ανά πάσα ώρα και στιγμή: τα Αλκοολούχα αντιβακτηριδιακά μαντήλια Mega Wet Hankies, που χάρη στην ενισχυμένη σύνθεσή τους με οινόπνευμα και επιπλέον αντισηπτικό παράγοντα, προσφέρουν αποδεδειγμένη αντιβακτηριδιακή δράση (σ.σ. σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα ΕΝ 1650, ΕΝ1276, ΕΝ 1040, ΕΝ 14476, ΕΝ1499) και δρουν κατά των ιών της γρίπης Η1Ν1, Η3Ν2. Άσε που μπορείς να πάρεις τη μεγάλη συσκευασία για το σπίτι και να τα χρησιμοποιείς με το που γυρνάς από το σχολείο για να απολυμάνεις τα πράγματα που έχεις πάρει μαζί, και όχι μόνο.

agxos sxoleio


Το άγχος είτε θα το ελέγχεις είτε θα σε ελέγχει. Και σε καμία περίπτωση δε θες να ανήκεις στη δεύτερη κατηγορία. Γι’ αυτό εστίασε όλες σου τις δυνάμεις και τη σκέψη στην πρώτη. Όπως αναγράφεται στο βιβλίο του Dale Carnegie «Πώς να σταματήσεις να ανησυχείς και να μάθεις να ζεις», ο Αμερικανός μηχανικός Willis Carrier που είναι γνωστός ως εφευρέτης του πρώτου air-condition, λέει ότι χρειάζεται να ακολουθήσεις τρία βήματα για να καταπολεμήσεις τη στενοχώρια -και το άγχος-: 1. Να αναγνωρίσεις την κατάσταση και τι μπορεί να συμβεί. 2. Να την αποδεχτείς. 3. Να δεις τι μπορείς να κάνεις για να τη βελτιώσεις.

Ακόμα και να μην έχεις καταφέρει να περάσεις τα δύο πρώτα στάδια, το τρίτο θα σε βοηθήσει να το κάνεις πανεύκολα. Γιατί; Γιατί πολύ απλά θα έχεις -κυριολεκτικά- στα χέρια σου μία από τις λύσεις του προβλήματος που σε αγχώνει. Από εκεί και πέρα βάζεις τα «όπλα» στη «μάχη» και απομακρύνεις ακόμα περισσότερο την απειλή. Και, όταν τηρείς όλα τα μέτρα προστασίας, φοράς τη μάσκα σου και μπορείς να έχεις ένα πακέτο υγρά μαντήλια Mega Wet Hankies και να απολυμαίνεις τα χέρια σου πριν και μετά το φαγητό, όταν ακουμπάς τα πόμολα ή τις επιφάνειες του σχολείου και γενικά όποτε κρίνεις οποιαδήποτε επαφή σου επίφοβη, ποιος ο λόγος να αγχώνεσαι; Έχεις κάνει ό,τι επιβάλλεται και αφιερώνεσαι στη νέα σχολική χρονιά προστατευμένη.

Προστασία, θετική σκέψη και όλα θα γίνουν.



via GIPHY

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved