Γιατί η Marvel δεν έδωσε στον Hulk δική του ιστορία origins;

Η απάντηση βρίσκεται στο παρελθόν της Marvel.

Πραγματικά, δε θυμάμαι πότε άρχισα να βλέπω ταινίες της Marvel. Μάλλον δεν έχει και καμία σημασία. Το σημαντικό είναι ότι αυτή η εταιρεία -που καθόλου τυχαία δεν είναι θυγατρική της Disney- αποφάσισε να κυκλοφορεί παραγωγές που έδωσαν άλλο νόημα στον κινηματογράφο. Η περιπέτεια αναδείχτηκε με τρόπο που δύσκολα κάποιος άλλος θα κατάφερνε στη θέση της. Γι' αυτό και όταν αναγράφεται κάπου το όνομά της, νιώθεις μία σιγουριά για αυτό που πρόκειτα να δεις.

Έχουν βγει πολλές ταινίες όλα αυτά τα χρόνια. Ταινίες που έστρωναν τον δρόμο για μεγαλύτερες ιστορίες και άλλες που έδιναν περισσότερο χώρο σε έναν χαρακτήρα, ανέπτυσσαν την προσωπικότητά του και εξηγούσαν το παρελθόν του, ώστε να κατανοήσουμε το παρόν, ίσως και το μέλλον του: τα origins.

Οι ταινίες του Captain America, για παράδειγμα, κινήθηκαν ακριβώς σε αυτήν τη λογική. Όπως λογικά το ίδιο θα ισχύσει και για την Black Widow που πρόκειται να έρθει προσεχώς στους κινηματογράφους. Παραγωγές Thor έχουμε δει, το ίδιο και Iron Man. Επί της ουσίας, όμως, ταινία origins του Hulk δεν έχουμε δει, παρά μία παραγωγή του 2008 με τον Edward Norton που δεν έχει ουσιαστική θέση στο νέο universe.




O λόγος που συνέβη αυτό είναι πολύ απλός και έχει να κάνει με το παρελθόν της Marvel.

Όταν η εταιρεία είχε οικονομικά προβλήματα, αποφάσισε να τα αντιμετωπίσει πουλώντας τα δικαιώματα για τους χαρακτήρες της στη Universal. Έτσι, εκείνοι έφτιαξαν μία ταινία του το 2003, αλλά, πριν προλάβουν να κάνουν το sequel, η Marvel πήρε εν μέρει πίσω τα δικαιώματα και έκανε το The Incredible Hulk το 2008. Αυτό, όμως, δεν ήταν συνέχεια του παλιού, περισσότερο ένα reboot με μερικά στοιχεία origins, για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους.




Αυτή η ενδιάμεση κατάσταση της ταινίας, δε δημιούργησε την ανάγκη για καθαρό origins και απλώς η ιστορία του συνεχίστηκε μέσα από τους Avengers και -φυσικά- τον Mark Ruffalo.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved