The Dark Knight: To σενάριο του villain που θα άλλαζε την ταινία

Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να συνέβαινε αυτό

Όταν βγήκε ο Batman του Christopher Nolan, όλος ο κόσμος που λατρεύει τον κινηματογράφο έλαβε μεγάλη ικανοποίηση. Ξαφνικά, ήρθαν στις αίθουσες οι ταινίες που παρουσίαζαν τον διάσημο σούπερ-ήρωα από μία άλλη οπτική. Με έναν τρόπο που τον έκανε άνθρωπο της διπλανής πόρτας. Με αρκετά παραπάνω χρήματα, προφανώς, αλλά πολύ κοντά σε εσένα. Απομακρύνθηκε από τους ήρωες με τις υπερδυνάμεις και εστίασε στην ψυχολογία των χαρακτήρων -κάτι που ξέρουμε ότι κάνει ο σκηνοθέτης γενικά στις ταινίες του-.

Όταν ήρθε η ώρα ο Joker να μπει στο storyline του, όμως, έγινε το απίστευτο: Κάποιος ξεπέρασε τον Bruce Wayne στη δημοφιλία κι αυτός ο κάποιος ήταν ο κακός της υπόθεσης. Όχι γιατί συμφωνούσαμε με τα πιστεύω του, αλλά γιατί ο Heath Ledger απογείωσε τον χαρακτήρα με έναν τρόπο που σε ανατρίχιαζε. Αυτός ήταν που του έδωσε και Όσκαρ μετά θάνατον.




Αυτό που δεν ήταν γνωστό, ωστόσο, είναι ότι η Warner Bros. αρχικά ήθελε ο villain να έχει και ένα origin story, κάτι που τελικά δε συνέβη. Ένας από τους σεναριογράφους του Dark Knight, o David S. Goyer, είπε: «Θυμάμαι όταν συζητούσαμε σχετικά ‘Τι θα γινόταν αν ο Joker δεν έχει ουσιαστικά ένα origin story; Ακόμα και μετά την επιτυχία του Batman Begins, αυτό θεωρείτο ένα πολύ αμφιλεγόμενο πράγμα»

Δεν ξέρουμε πώς θα ήταν τελικά η ταινία αν όντως αυτό συνέβαινε, ωστόσο, δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουμε παράπονο. Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό.

Το origin story ήρθε εν τέλει το 2019 από την ταινία του Todd Phillips.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved