Πανελλήνιες 2020: Τα 4 καλύτερα ροφήματα για δυνατό μυαλό

Δες τι πρέπει να πίνεις αν θες να έχεις την μέγιστη απόδοση.

Σε μία περίπου εβδομάδα ξεκινάει η περίοδος των Πανελλαδικών εξετάσεων για την φετινή εισαγωγή στα πανεπιστήμια και τα διάφορα ΤΕΙ της χώρας. Όπως είναι απολύτως λογικό, βρίσκεσαι σε πλήρη εγρήγορση για να ανταπεξέλθεις στο απαιτητικό και πολύωρο διάβασμα.

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις είναι πολύ σημαντικό να προσέξεις και να υιοθετήσεις μια σωστή, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά διατροφή για τις επόμενες ημέρες μέχρι και τη λήξη των εξετάσεων. Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάς πως χρειάζεσαι την απαραίτητη ενυδάτωση για να μπορείς να αντέξεις τις υψηλές θερμοκρασίες, να ισορροπήσεις το επίπεδο των ηλεκτρολυτών και να βοηθήσεις τον οργανισμό σου να φτάσει στα κορυφαία επίπεδα διαύγειας.

Για όλους λοιπόν τους παραπάνω λόγους, βρήκαμε τα 4 ροφήματα που πρέπει να εντάξεις στην καθημερινότητά σου την περίοδο αυτή για να ενισχύσεις την πνευματικότητα και την απόδοσή σου.

1) Νερό

Ο εγκέφαλός σου αποτελείται από 75% νερό. Αυτό σημαίνει ότι το νερό είναι το πιο σημαντικό ποτό που μπορείς να καταναλώσεις για να ενισχύσεις την υγεία του. Η επαρκής ενυδάτωση συμβάλει στην μέγιστη απόδοση λειτουργίας και βοηθά τον εγκέφαλό σου να λειτουργεί πιο γρήγορα και συγκεντρωμένα.

2) Πράσινο τσάι

Η καφεΐνη που περιέχεται στο πράσινο τσάι ωφελεί τη μνήμη, την απόδοση, την εστίαση και την εγρήγορση. Το πράσινο τσάι περιέχει επίσης ένα αμινοξύ γνωστό ως L-Theanine, το οποίο προάγει τη χαλάρωση και εξουδετερώνει τις διεγερτικές επιδράσεις της καφεΐνης.

3) Καφές

Όπως το πράσινο τσάι, έτσι και ο καφές περιέχει καφεΐνη, η οποία μπορεί να βελτιώσει την συγκέντρωσή σου. Επίσης ενισχύει τους νευροδιαβιβαστές του εγκεφάλου, βελτιώνοντας σημαντικά τη διάθεσή σου.

4) Γάλα αμυγδάλου

Το γάλα αμυγδάλου έχει πολλά οφέλη για την υγεία και είναι γνωστό πως βοηθά στην υγεία των οστών και της καρδιάς. Την ίδια ώρα, είναι εξαιρετικά ωφέλιμο για τη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου αφού περιέχει L-καρνιτίνη και ριβοφλαβίνη, τα οποία βοηθούν στην ενίσχυση της εγκεφαλικής δραστηριότητας. Μπορείς να το προσθέσεις στον καφέ σου ή να το απολαύσεις σαν πρωινό μαζί με τα δημητριακά σου.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved