Η teen queen γράφει: «Ξέρεις κάτι, όλα θα πάνε καλά μετά την καραντίνα»

Δεν είναι και τόσο άσχημα στο σπίτι τελικά.

Η σκέψη μιας χειρότερης κατάστασης πολλές φορές ίσως και να ευνοεί στο να δεις μια κακή στιγμή λίγο πιο αισιόδοξα. Ποιος να σου έλεγε και να το πίστευες όλο αυτό που συμβαίνει σήμερα. Η αναγκαστική σου παραμονή στο σπίτι είναι εκείνη που σε μπουχτίζει. Και σε πιάνει το παράπονο γιατί στο επιβάλλουν. Και σε πιάνει η μελαγχολία σου και, σε πιάνουν όλα εκείνα τα αρνητικά συναισθήματα, εκείνα τα συναισθήματα που ξεχειλίζουν απαισιοδοξία. Και αν δεν στο επέβαλλαν και το αποφάσιζες μόνη σου; Αν ήταν δική σου απόφαση; Θα καθόσουν πιο εύκολα μέσα; Κάνε την δική σου λοιπόν. Μένουμε σπίτι, μένουμε υγιείς.

Το χειρότερο σενάριο θα ήταν να είσαι άρρωστη. Το ακόμη χειρότερο σενάριο θα ήταν να μην είχε την ασφάλεια του σπιτιού σου και, δυστυχώς υπάρχον πολλοί εκεί έξω που στερούνται αυτές τις ασφάλειες που εμείς άθελά μας γκρινιάζουμε που έχουμε. Αν το καλοσκεφτείς, η καραντίνα είναι η ευκαιρία σου-και η ευκαιρία όλων μας-να συμφιλιωθούμε με όσα έχουμε, με όσα πολλές φορές δεν μας είναι αρκετά, είναι όμως πολύτιμα! Μείνε σπίτι, εκτίμησε όσα έχεις.

Το κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις. Αν πετάξεις ψηλά το κέρμα σου και εκείνο πέσει από το μέρος που δεν ήθελες, έχεις δύο επιλογές. Η μια είναι η εύκολη λύση. Να πετάξεις για ακόμη μια φορά το κέρμα σου ελπίζοντας ότι θα αλλάξει κάτι. Η άλλη όμως είναι εκείνη που αρμόζει σε κάθε έναν μας. Εκείνη η λύση που αποδεικνύει- πρωτίστως στον ίδιο σου τον εαυτό- πόσο δυνατή είσαι. Μπορείς να φέρεις στα μέτρα σου μια κατάσταση. Μπορείς να συμφιλιωθείς με την ιδέα του... εν μέρη «εγκλεισμού» στο σπίτι και να καθαρίσεις το μυαλό σου από κάθε τι που σε βαραίνει.

Δεν είναι και τόσο άσχημα στο σπίτι τελικά. Με μαγικούς, μικρούς, θαυματουργούς τρόπους θα βρεις την άκρη σου. Είναι περιττό να μιλήσουμε για ακόμη μια φορά για όλες εκείνες τις δραστηριότητες που γεμίζουν το πρόγραμμά σου. Και, για να είμαστε ειλικρινείς, έχεις ανάγκη και να λιώσεις στο κρεβάτι ή στον καναπέ κάνοντας... το απόλυτο τίποτα. Αυτό και αν είναι παραγωγικό. Ναι, είναι. Ξεκουράζεσαι, Απλώνεις τις σκέψεις σου σε τραπέζι. Ό,τι θέλεις κράτησέ το, ό,τι δεν θέλεις, ξέχνα το. Μην πιέζεις τον εαυτό σου να «τρέξει» γιατί έτσι προστάζουν οι πολλοί. Μείνε σπίτι, βρες τα με τον εαυτό σου.

Καραντίνα σημαίνει περιορίζουμε τις μετακινήσεις μας. Μένουμε σπίτι σημαίνει δείχνουμε την αγάπη μας σε όσους νοιαζόμαστε. Θέλουμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα να είναι δυνατά, εκείνοι είναι η δύναμη μας άλλωστε. Για εκείνους είσαι μέσα. Και για 'σένα είσαι μέσα. Για 'σένα είμαστε και εμείς μέσα. Η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό που έχεις. Φύλαξε το καλά και οι βόλτες, οι περίπατοι και τα γέλια με τους φίλους είναι εκεί. Σε περιμένουν όσο τα περιμένεις και εσύ.
Το σπίτι σου είναι το καταφύγιό σου, όχι η φυλακή σου.

Μείνει ασφαλής, μείνε υγιής, αγάπησε την παρέα με τον εαυτό σου. Είναι ο καλύτερος φίλος που έχεις.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved