Βρήκαμε το πιο δύσκολο challenge για ‘σένα και σε προκαλούμε να το δοκιμάσεις ΤΩΡΑ

Εσύ σε 2 ώρες καφέ πόσες κουβέντες ανταλλάσσεις;

Το ερώτημα είναι ένα: Γιατί νιώθεις τόση ασφάλεια μέσα στην οθόνη του κινητού σου; Γιατί κρύβεσαι πίσω από αυτό; Η τεχνολογία τρέχει με τρελές ταχύτητες, το ίδιο και τα δάχτυλά σου καθώς πληκτρολογούν ένα μήνυμα. Το κλασικό scroll στην αρχική σου είναι μια κίνηση σχεδόν μηχανική για τον αντίχειρά σου. Οι συνομιλίες σου στο messenger και στο DM του Instagram είναι άπειρες. Tα θέματα συζήτησης δεν είναι άλλα από τις βασικές ερωτήσεις τυπικού ενδιαφέροντος και τις κοινοποιήσεις ιστοριών ή δημοσιεύσεων. Απαντάς «χαχα» σε αστεία memes και στην πραγματικότητα το πρόσωπό σου είναι τόσο παγωμένο, όσο και... οι μπριζόλες στην κατάψυξη της μαμά σου.

Άσε το κινητό σου και πιάσε ένα βιβλίο. Κλείσε για λίγο το Instagram και το Facebook και διάβασε ένα μυθιστόρημα. Εδώ που τα λέμε ,δεν έχουν και μεγάλη διαφορά. Μια φανταστική, πλαστή ιστορία το ένα, μια φανταστική και πλαστή ιστορία το άλλο. Η διαφορά τους φυσικά είναι ότι διαβάζοντας ένα βιβλίο θα κερδίσεις πολλά. Θα αναπτυχθεί η φαντασία σου και θα ανανεώσεις το λεξιλόγιό σου. Το μυαλό σου θα μάθει να πλάθει όμορφες εικόνες, σε αντίθεση με τα social media που απλά αναπαράγουν «πιξελιασμένες» φωτογραφίες στο οπτικό σου σύστημα. Άσε το κινητό σου και διάβασε!

Άσε το κινητό σου και ξεκίνα να μιλάς. Έστω στο τηλέφωνο, είναι μια αρχή. Πλέον, περισσότερο ακούγεται ο ήχος του κινητού κατά την πληκτρολόγηση σου, παρά ο ήχος της φωνής σου. Βγαίνεις με την παρέα σου και ζήτημα να ανταλλάξεις πέντε σοβαρές κουβέντες εκ των οποίων να υπάρχει και κάποιος διάλογος, κάποιος αντίλογος και κάποια ανάλυση ενός θέματος. Δεν εκφράζεσαι. Για να μαλώσεις-αν θεωρείτε τσακωμός αυτό- θα συντάξεις ένα κείμενο στο inbox και θα τα βγάλεις από μέσα σου. Για να τα στριμώξεις για άλλη μια φορά, αυτή τη φορά όμως στο συννεφάκι μιας συνομιλίας. Αν βρεθείς όμως face to face με την φιλενάδα σου ή το αγόρι σου δεν θα βγαίνει μιλιά απ' τα χείλη σου. Θα θέλεις να πεις όσα σε ενοχλούν και όμως, κάτι δεν σ' αφήνει να μιλήσεις, παρόλα αυτά τα δάχτυλα σου, κρυμμένα κάπου στις τσέπες θα κάνουν την κίνηση, σαν να πληκτρολογούν θυμωμένες λέξεις. Ξεκίνα να μιλάς!

Άσε το κινητό και φάε σαν άνθρωπος. Η εικόνα της όμορφης, της στιλάτης, της καλής και της διάσημης, αν μη τι άλλο που σε κάνουν τα social media να πιστεύεις πως ισχύει, είναι εντελώς διαφορετική στην πραγματικότητα. Για να τη δεις αλλιώς, αφιέρωσε χρόνο στον εαυτό σου, φρόντισε τον, δώσε του υγιεινές και θρεπτικές τροφές, γυμνάσου, περιποιήσου τον και θα δεις με άλλα μάτια όχι μόνο τα «πρότυπα» ομορφιάς, αλλά πρωτίστως τον εαυτό σου. Άσε το κινητό σου, «πιάσε» τον εαυτό σου!

Άσε το κινητό και πάμε μια βόλτα! Περιπλανάσαι σε φωτογραφίες άλλων που ποστάρουν στις καφετέριες και στα κλαμπ. Δεν ξέρω αν αντλείς κάποιο αίσθημα ικανοποίησης από αυτό, σίγουρα πάντως δεν θα ήταν ίδιο αν τραβούσες εσύ εκείνη την φωτογραφία. Αυτό όμως προϋποθέτει να πας μια βόλτα. Δεν θα αναλύσουμε αυτήν τη στιγμή γιατί δεν πρέπει να ανεβάζεις 100 φωτογραφίες όπου πηγαίνεις, ό,τι και αν κάνεις, προς το παρών, βγες εσύ και ας μας τρελάνεις και στα story που λέει ο λόγος. Το θέμα είναι να βγες. Και όχι να βγεις και να έχεις αγκαλιά το κινητό για άλλη μια φορά. Να πας μια βόλτα με την παρέα σου, να περπατήσετε, να αράξετε και να γελάσετε. Να βγεις. Να δεις. Να μυρίσεις φρέσκο αέρα. Να φορτίσεις μπαταρίες. Άσε το κινητό και πήγαινε μια βόλτα!

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved