Το νόημα πίσω από τους Παράφρονες του Harry Potter είναι πολύ βαθύτερο απ' όσο πίστευες

Η δημιουργία των Παραφρόνων δεν ήταν σε καμία περίπτωση ένα απλό αποκύημα της φαντασίας της Rowling.

Οι Παράφρονες στο franchise του Harry Potter αποτελούν ένα πολύ κομβικό στοιχείο που συνδέει κομμάτια της ιστορίας από την αρχή μέχρι το τέλος. Είναι φανταστικά πλάσμα που για πρώτη φορά εμφανίζονται στο τρίτο βιβλίο της J. K. Rowling και τον Αιχμάλωτο του Αζκαμπάν και, παρά την τρομακτική τους όψη, αποτελούσαν, αρχικά, φύλακες των φυλακών και υπαλλήλους του Υπουργείου Μαγείας.

Λόγω της σχέσης τους με τον Voldemort, όμως, και της απουσίας πραγματικής πίστης σε κάποια πλευρά, μετά τον Δεύτερο Πόλεμο των Μάγων -όπου οι Παράφρονες άφησαν τους Θανατοφαγους Αυτού Που Δεν Πρέπει Να Κατονομαστεί- ο τότε Υπουργός, Kingsley Shacklebolt, όρισε ότι δε θα ξαναχρησιμοποιηθούν από το Υπουργείο.




Οι Παράφρονες τρέφονται από τους ανθρώπους κι αυτό που μπορεί να τους κρατήσει μακριά και χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον στις ταινίες είναι το «Expecto Patronum». Οι σκηνές, δε, όπου έρχονται σε επαφή με κάποιον από τους πρωταγωνιστές και τους ρουφάνε την ψυχή είναι χωρίς αμφιβολία μερικές από τις πιο ανατριχιαστικές ολόκληρου του franchise.

Ωστόσο, η ύπαρξή τους στις ταινίες δεν αποτελεί απλώς μία απεικόνιση της φαντασίας της συγγραφέως. Αυτά τα αποτρόπαια πλάσματα φαίνεται να είχαν ένα πολύ βαθύτερο νόημα για την J. K. Rowling και να δημιουργήθηκαν έχοντας κάτι πολύ συγκεκριμένο υπόψιν.

Διάβασε το βαθύτερο νόημα των Παραφρόνων στην gallery που βρίσκεται στη συνέχεια.

Διάβασε επίσης: To άνετο στυλ των κορυφαίων fashionistas που μπορείς να φοράς και στο σχολείο

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved