Οδηγός επιβίωσης στις γιορτές! Οι λόγοι που νιώθεις down την περίοδο των Χριστουγέννων

Αυτά τα Χριστουγεννιάτικα facts θα σε βάλουν σίγουρα σε σκέψεις

Χριστούγεννα! Μια γιορτινή περίοδος, με στολισμένα όλα τα καταστήματα και χουχουλιάρικη ατμόσφαιρα σε κάθε γωνιά της πόλη. Μια περίοδο που ο κόσμος δεν κοιμάται ποτέ και αυτό φυσικά οφείλεται στο ότι με τόσα λαμπιόνια, δεν πέφτει ποτέ το σκοτάδι. «Αυτό τώρα μας το λες για καλό ή για κακό;»

Άκου λίγο Celine Dion και So This Is Christmas για να μπεις στο mood:




Είναι περίοδος «ανακωχής», για ασήμαντα ή και σημαντικά θέματα που απασχόλησαν, εσένα και αγαπημένα σου πρόσωπα. Είναι εκείνη η γιορτή που σηκώνεις λευκή σημαία και κάθεσαι σε ένα τραπέζι με ολόγυρά του ανθρώπους που υπό άλλες συνθήκες θα ένιωθες άβολα να συναντήσεις τυχαία στον δρόμο.

1.)«Ίσως είναι η προκατάληψη που περιορίζει τις κοινωνικές σου συναναστροφές. Τα Χριστούγεννα είναι μια καλή αφορμή να δείξεις το καλό σου πρόσωπο σε όσους βρίσκονται γύρω σου. Τουλάχιστον προσπάθησε. Στο όνομα του πνεύματος των Χριστουγέννων. »

via GIPHY


Είναι και για εσένα, την λίγο πιο σκληρή, που δεν ανοίγεσαι εύκολα, που δεν ζητάς πολλές αγκαλιές, χάδια και φιλιά-και ας τα θέλεις τόσο πολύ για να ενώσουν τα κομμάτια σου-που μέρες που είναι, νιώθεις την ασφάλεια και αν θες την ανάγκη να δώσεις και να πάρεις αγάπη χωρίς να «εκτεθείς».

2.)«Βρίσκεις την ευκαιρία σου και «τυλίγεις» σαν Χριστουγεννιάτικο δώρο τα συναισθήματα σου και το προσφέρεις απλόχερα.»

via GIPHY

Όπως και να έχει, τα Χριστούγεννα η γιορτή που με την ανταλλαγή δώρων, με τη επανασύνδεση φίλων και οικογένειας θα ζεσταθεί η αγκαλιά, αλλά και η καρδιά σου.

Από την άλλη όμως, όλες αυτές οι προσδοκίες για χαμόγελα και ευτυχία ίσως είναι «ριψοκίνδυνες» και βγάλουν προς τα έξω τα μελαγχολικά σου συναισθήματα. Όπως πέφτει το κέρμα αντί για κορόνα ίσως βγάλει γράμματα και να σε πετύχει στην μελαγχολική και νοσταλγική σου διάθεση.

3.)«Υπάρχει και η κατηγορία ανθρώπων που νιώθουν μια λύπη στις γιορτές. Τους δημιουργείται μια νοσταλγία. Υπάρχει λόγος για αυτό!»

via GIPHY


Αν πιάνεις που και που τον εαυτό σου να μελαγχολεί στο άκουσμα του «So This Is Christmas» ή αν νοσταλγείς πράγματα και καταστάσεις κοιτάζοντας έξω από το παράθυρο την αντανάκλαση του στολισμένου δέντρου σου, τότε μην αγχώνεσαι είναι κάτι που δεν συμβαίνει μόνο σε εσένα και υπάρχει λόγος. Αν είσαι λάτρεις της Χριστουγεννιάτικης μουσικής να σου πούμε ότι σύμφωνα με την θεραπεύτρια Jennifer Buchanan, η οποία χρησιμοποιεί την μουσική ως μέθοδο αντι-στρες εξηγεί στο CBC News:

4.)«Όταν οι άνθρωποι ακούνε Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, πολλές φορές επικεντρώνονται στο πένθος τους, στις απώλειες που έχουν βιώσει το περασμένο χρόνο ή σίγουρα σε βάθος χρόνου. Η μουσική επηρεάζει πολλούς νευρώνες του εγκέφαλου, εκ των οποίων μερικοί είναι κομμάτι του συναισθηματικού μας κέντρου. Άρα δεν υπάρχει απάντηση στην ερώτηση αν η μουσική επηρεάζει τους ανθρώπους πολύ γρήγορα και πολύ αποτελεσματικά. Είτε για καλό, είτε για κακό.»

via GIPHY

Ακόμα και ο καιρός παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτό το σκαμπανέβασμα της διάθεσης σου την περίοδο των Χριστουγέννων. Τα Χριστούγεννα συνήθως ο καιρός είναι ψυχρός. Το κρύο και οι βροχές έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο αυτήν την περίοδο. Και όμως ο καιρός είναι το Α και το Ω. Όπως επισημαίνει η κλινική ψυχολόγος Tecsia Evans οι βροχερές μέρες είναι μέρες που θα σε «ρίξουν»

5.)«Όταν σκοτεινιάζει, κάποιοι έχουν την τάση να νιώθουν μόνοι και λυπημένοι. Σε μια βροχερή μέρα ή περίοδο, είναι πολύ πιθανό η διάθεση των ανθρώπων να «πέσει» και το συναίσθημα της μοναξιάς να αυξηθεί.»

via GIPHY

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved