Ο Ρούντολφ το ελαφάκι σε ένα παράλληλο σύμπαν ήταν… παραμύθι

Τα «παιδικά του χρόνια» τα έζησε σε ένα… παραμύθι! Ξέρεις ποιο είναι το Background του Ρούντολφ;

Μια φορά και έναν καιρό… Κάπως έτσι ξεκινάει η ιστορία του Ρούντολφ. Το πλέον γνωστό σε όλους ελαφάκι με την κόκκινη φωτεινή μύτη, εκείνο που οι φίλοι του τον φώναζαν λαμπιόνι και γελούσαν. Πρόκειται για ένα τραγούδι «ύμνο» των Χριστουγέννων.
Η ιστορία του Ρούντολφ κρατάει πολλά χρόνια και για να την μάθουμε θα πρέπει να πάμε αρκετά πίσω. Το τραγούδι είναι εμπνευσμένο από το παραμύθι «Rudolph the Red – Nosed Reindeer» που είχε δημιουργήσει η εταιρεία Montgomery Ward Company, προκειμένου να αυξήσει τις πωλήσεις των βιβλίων ζωγραφικής.




Σύμφωνα με τα ξένα ηλεκτρονικά περιοδικά snopes.com και AltogetherChristmas.com η ιστορία έχει ως εξής:

Πίσω, στο 1939, όταν ο Robert L. May, ως κειμενογράφος στην εταιρία Montgomery Ward επιλέχθηκε να γράψει μια χριστουγεννιάτικη ιστορία η οποία θα χρησίμευε ως διαφημιστική προώθηση για τα βιβλία ζωγραφικής που εισήγαγε η εταιρεία.

Εκείνος δέχθηκε, καθώς την ίδια χρονική περίοδο η σύζυγός του έπασχε από μία σοβαρή ασθένεια, και τα έξοδα ήταν πάρα πολλά. Ωστόσο, η υγεία της επιδεινωνόταν και για τον May, ήταν δύσκολο να προχωρήσει στη συγγραφή.

Πώς δημιουργήθηκε η μορφή του Ρούντολφ;
Ο Ρούντολφ ουσιαστικά είναι η μορφή του Robert L. May στα νιάτα του, αφού ήταν πολύ μικροκαμωμένος και πολλά παιδιά τον πείραζαν. Έτσι έκανε μια ιστορία με βάση αυτό. Καθώς έγραφε την ιστορία του, την άλλαξε πολλές φορές. Μαζί του σε όλο αυτό ήταν η τετράχρονη κόρη του Barbara, η οποία και του έδωσε την ιδέα για τα ελάφια αφού ήταν τα αγαπημένα της ζώα.

Τον πρώτο χρόνο ο Ρούντολφ πούλησε περίπου 2,4 εκατομμύρια αντίτυπα. Μέχρι το 1946 πάνω από 6 εκατομμύρια αντίτυπα της ιστορίας. Ο αριθμός ήταν αδιανόητος και εξαιρετικά εντυπωσιακός αλλά κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου οι πωλήσεις διακόπηκαν.

Μετά τον πόλεμο, η ζήτηση έφτασε ξανά στα ύψη.

Και κάπου εκεί το παραμύθι έγινε τραγούδι.
Ο κουνιάδος του May, ο Johnny Marks ως ραδιοφωνικός παραγωγός, μεταποίησε το παραμύθι σε τραγούδι. Έτσι προέκυψε η μουσική του εκδοχή, που έχει αγαπηθεί από το κοινό και μέχρι σήμερα ακούγεται δυνατά κάθε περίοδο Χριστουγέννων.



© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved