2 σημαντικοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να σταματήσεις να ζυγίζεσαι

Και πρέπει να τους μάθεις ακόμη και αν δε σε αφορά ιδιαίτερα το θέμα

Όταν πρόκειται για τη δίαιτα, την άσκηση και την υγεία, το κύριο κίνητρο μας συνήθως είναι ένα, η ζυγαριά. Όταν ζυγίζεσαι, ειδικά περισσότερο από μία φορά την εβδομάδα, στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο υγιές και καλός δείκτης υγείας, όσο μπορεί να νομίζεις.

Να δύο σημαντικοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να σταματήσεις να χρησιμοποιείς κάθε τρεις και λίγο τη ζυγαριά.

Η εμμονή με το βάρος σου μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ψυχική σου υγεία

Εάν η μέρα σου εξαρτάται από το αν πλησιάζεις ή όχι κάποιο συγκεκριμένο αριθμό στη ζυγαριά, τότε αυτό το πλαστικό ή γυάλινο αντικείμενο στο πάτωμα μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ζημιά στην αυτοεκτίμησή σου. Σταμάτα να χρησιμοποιείς τη ζυγαριά συνέχεια, ειδικά όταν ο αριθμός της σου υπαγορεύει εάν πρόκειται να έχεις μια καλή μέρα ή να είσαι σε καλή διάθεση.

Υπάρχει μια διαφορά μεταξύ απώλειας βάρους και απώλειας λίπους

Αν ζυγίστείς πριν από μια προπόνηση με πολύ ιδρώτα και στη συνέχεια ζυγιστείς αμέσως μόλις την τελειώσει, ίσως να χαρείς όταν δεις πως το βάρος σου έχει πέσει ελαφρώς ... αλλά μην ξεγελιέσαι. Σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να έχεις χάσει * βάρος * αλλά όχι * λίπος. * Βασικά, αυτή η «απώλεια βάρους» οφείλεται στην εφίδρωση σου, απελευθερώνοντας νερό από το σώμα σου, και μπορεί να είναι αποθαρρυντικό για εσένα εάν ανέβεις ξανά μετά από δύο ώρες και δεις ότι έχεις πάρει ξανά το υποτιθέμενο βάρος που έχασες.

Τι μπορείς να κάνεις αντ’ αυτού; Βγάλε φωτογραφίες κάθε εβδομάδα πριν από την προπόνηση σου και χρησιμοποίησε αυτές τις φωτογραφίες για να παρακολουθείς την πρόοδό σου. Κρύψε κάπου τη ζυγαριά σου και μόλις δεις την εμφανή διαφορά στις φωτογραφίες χρησιμοποίησε τη ξανά.

© 2018-2023 Teen.queen.gr - All rights reserved