Μάντεψε γιατί εγκαταλείπει το σχολείο μία 14χρονη ακτιβίστρια

«Οι ηγέτες του κόσμου μας έχουν καταστρέψει», λέει η Alexandria Villaseñor.

Η Alexandria Villaseñor δεν είναι μια 14χρονη όπως όλες οι άλλες. Δεν την ενδιαφέρει να βάφεται, να ντύνεται και να δείχνει όμορφη. Η Alexandria έχει άλλες ανησυχίες που σχετίζονται με τον πλανήτη μας και θα μάθεις παρακάτω την ιστορία της.

Η 14χρονη στέκεται μπροστά από το Καπιτώλιο των ΗΠΑ και ποστάρει insta stories όπως κάθε άλλη έφηβη στην ηλικία της. «Υπάρχει καμιά καλή μουσική που να έχει σχέση με την κλιματική δράση;», ρωτά το 14χρονο κορίτσι μια ομάδα ακτιβιστών.

Της προτείνουν μερικά τραγούδια, ενώ εκείνη τη στιγμή χτυπά ένα κινητό και ο ήχος κλήσης είναι ένα τραγούδι που λέει: «Είναι το τέλος του κόσμου και το ξέρουμε, είναι το τέλος του κόσμου και το ξέρουμε».

Μέσα στις επόμενες ώρες κάνει συναντήσεις με δύο γερουσιαστές για να τους ζητήσει να κάνουν ό,τι μπορούν για να της διασφαλίσουν ότι η γενιά της δε θα βιώσει το πραγματικό τέλος του κόσμου λόγω της αλλαγής του κλίματος. «Παρατηρώ ότι πολλοί πολιτικοί εξετάζουν τι είναι πολιτικά εφικτό», είπε η 14χρονη σε συνέντευξή της. «Αλλά πραγματικά συνομίλησα με πολιτικούς και με μερικούς από αυτούς είδα ότι είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος σχετικά με το πόσο επείγον είναι αυτό».

Σε όλο τον κόσμο οι νέοι άνθρωποι σαν την Alexandria βλέπουν την κλιματική κρίση σαν απειλή της ύπαρξής τους. Έχουν εγκαταλείψει το σχολείο σε περισσότερες από 130 χώρες για να ζητήσουν αλλαγές της πολιτικής, ακολουθώντας το δρόμο που χάραξε η Greta Thunberg, η 16χρονη Σουηδή που αυτή τη στιγμή ταξιδεύει στον Ατλαντικό Ωκεανό για να παρακολουθήσει τις ομιλίες του ΟΗΕ για το κλίμα το Σεπτέμβριο.



Μάθε στην παρακάτω gallery τι θα κάνει η Alexandria για να προστατεύσει τον πλανήτη.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved