Γιατί πρέπει να σηκώνεις το χέρι σου στην τάξη, ακόμη και αν δεν γνωρίζεις την απάντηση;

Ακούγεται αγχωτικό, όμως πρέπει να το κάνεις

Τι είναι το πιο αγχωτικό που σου έρχεται στο μυαλό, όταν ακούς προφορική εξέταση στο σχολείο; Φυσικά το να πει ο καθηγητής τυχαία ονόματα και να πέσει πάνω στο δικό σου, ενώ ενδεχομένως δεν έχεις διαβάσει. Οπότε τι μπορείς να κάνεις γι’ αυτό; Να σηκώσεις μόνη σου το χέρι σου στην όποια ερώτηση τεθεί, ακόμη και αν δεν είσαι σίγουρη πως γνωρίζεις την απάντηση.

Γιατί όμως πρέπει να το κάνεις αυτό; Σου προσφέρει κάτι πραγματικά;

Θα καταλάβεις τι σημαίνει να είσαι λάθος
Κανένας δεν σε κρίνει. Κανείς δεν είναι αλάνθαστος και ο δάσκαλός σου θα είναι χαρούμενος που συμμετέχεις. Δεν θα σε τιμωρήσει που δεν γνώριζες τη σωστή απάντηση. Είναι όλα μέρος της εκμάθησης.

Θα ξεκαθαρίσουν έννοιες που δεν καταλαβαίνεις
Εάν απαντήσεις μία ερώτηση λάθος, ο δάσκαλός σου θα είναι σε θέση να σου εξηγήσει γιατί ήσουν λάθος, και θα μάθεις σιγά σιγά καινούργια πράγματα. Αυτά είναι ευκαιρίες. Μην ξεχνάς πως και άλλοι συμμαθητές σου σκέφτηκαν ακριβώς το ίδιο με εσένα και δεν μίλησαν. Όχι μόνο βοήθησες τον εαυτό σου, βοήθησες ταυτόχρονα και τους συμμαθητές σου.

Θα διασκεδάσεις τη συζήτηση με τους συμμαθητές σου
Όταν εσείς και οι άλλοι συμμαθητές σου σηκώνετε τα χέρια για να απαντήσετε σε ερωτήσεις, αυτό καθιστά την τάξη πιο ενδιαφέρουσα. Αντί ο καθηγητής που στέκεται στο μπροστινό μέρος της αίθουσας να μιλάει ασταμάτητα για μια ολόκληρη τάξη και εσείς τον ακούτε παθητικά, μια συζήτηση σάς επιτρέπει να συμμετέχετε ενεργά στο μάθημα. Bonus: Η ώρα στην αίθουσα θα περάσει γρήγορα και δεν θα κοιτάς το ρολόι σου κάθε 5 λεπτά.

Θα μάθεις όντως πράγματα
Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αποδείξεις ότι πράγματι γνωρίζεις κάτι, είναι μιλώντας γι’ αυτό. Η αναμετάδοση των πληροφοριών σε άλλους συμμαθητές σου, κατά την διάρκεια του μαθήματος με δικά σου λόγια αποδεικνύει ότι έχεις κατανοήσει αυτό που μόλις διδάχθηκες.

Δες και αυτό: 6 λόγοι που το σχολείο είναι υπέροχο τελικά!

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved