5 εύκολοι τρόποι για να μη σε «χτυπάνε» τα παπούτσια σου πάνω από τη φτέρνα

Πώς θα σταματήσεις τους εκνευριστικούς τραυματισμούς των ποδιών σου

Πόσες φορές σου έχει τύχει να σε «χτυπάνε» τα παπούτσια που φοράς; Ειδικά όταν τα έχεις μόλις αγοράσει που το υλικό τους είναι πιο σκληρό από ποτέ, είναι μερικά ζευγάρια που κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να τραυματίσουν το σημείο πάνω από τη φτέρνα σου. Μερικές φορές μπορεί ακόμη και να το ματώσουν, κάτι που συνήθως συμβαίνει επειδή η τριβή με το παπούτσι συμβαίνει για πολύ ώρα. Και πώς να το αποτρέψεις όταν έχεις φύγει από το σπίτι και δεν μπορείς να αλλάξεις παπούτσια, οπότε αναγκάζεσαι να μείνεις για ώρες με αυτά, παρά τον πόνο που νιώθεις;

Μη φοβάσαι, όμως. Υπάρχουν τρόποι, με τους οποίους μπορείς να κάνεις κάθε παπούτσι άνετο και «άκακο» και να σταματήσεις τους περιττούς τραυματισμούς.

  1. Βάλε μόνη σου ένα «μαξιλαράκι». Υπάρχουν στην αγορά ειδικά προστατευτικά φτέρνας που τα τοποθετείς μέσα στο παπούτσι και πάνω στο σημείο που σου πονάει τη φτέρνα. Έτσι, αυτό δε θα σε «ξαναχτυπήσει» ποτέ.
  2. Φόρα χοντρές ή διπλές κάλτσες. Οι κάλτσες που φοράς συνήθως είναι πολύ πιθανό να έχουν πιο λεπτό ύφασμα από αυτό χρειάζεται για να είναι επαρκές προστατευτικό μεταξύ του παπουτσιού και του ποδιού σου. Γι’ αυτό, επίλεξε ένα ζευγάρι που να αγκαλιάζει σωστά κι αποτελεσματικά το σημείο που τείνει να τραυματίζεται.
  3. Βάλε τη σωστή σόλα. Μία σόλα με σωστή υποστήριξη μπορεί, από τη μία, να κάνει πιο σφιχτό το παπούτσι πάνω στο πόδι σου, περιορίζοντας την έντονη κίνηση μεταξύ τους, και, από την άλλη, να σηκώσει ψηλότερα το πέλμα και να έρχεται μικρότερη επιφάνεια δέρματος σε επαφή με το πίσω μέρος του παπουτσιού.
  4. Επισκέψου τον τσαγκάρη. Ένας ειδικός μπορεί να επέμβει μια και καλή στα παπούτσια σου, είτε ανοίγοντάς τα, είτε τοποθετώντας κάποια ειδική επένδυση στο σημείο που προκαλεί την τριβή του δέρματος του ποδιού.
  5. Βάλε μονωτική ταινία στο σημείο που σε χτυπάει. Αυτή είναι επίσης μία μέθοδος που πολλοί ισχυρίζονται ότι τους έχει σώσει, όμως προσπάθησε να την αποφύγεις αν ο τραυματισμός έχει ήδη αρχίσει να δημιουργείται.

Δες περισσότερες προτάσεις στο βίντεο που ακολουθεί.Διάβασε επίσης: Το πανεύκολο κόλπο για να βάζεις το eyeliner πάντα τέλεια

© 2018-2023 Teen.queen.gr - All rights reserved