Το απίστευτο «μυστικό» για να ξεφορτωθείς περιττά κιλά και ακμή

Ναι, υπάρχει κάτι που κάνει καλό και στα δύο

Είναι κάποιες φορές που μερικά περιττά κιλά μπορεί να μας κουράζουν το μυαλό και που ψάχνουμε να βρούμε τρόπο να απαλλαχθούμε από την παρουσία τους. Κι ενώ ξεκινάμε με ένα σαφές πλάνο για το πώς θα προσεγγίσουμε την κατάσταση, κάπου στην πορεία μπορεί να χάνεται το μονοπάτι. Από την άλλη, η ακμή είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει πολύς κόσμος, είτε είναι σε μικρή ηλικία είτε ακόμη κι αν είναι ενήλικας, και τα «τρικ» που λειτουργούν στο δέρμα του καθενός μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικά.

Τι θα έλεγες, όμως, στο άκουσμα ότι υπάρχει ένας τρόπος που μπορεί να συμβάλλει στην αντιμετώπιση και των δύο παραπάνω προβλημάτων σου; Αυτός είναι κάτι τόσο καθημερινό κι απλό που πραγματικά δεν μπορείς να φανταστείς πόση δύναμη έχει. Το όνομα αυτού: Ύπνος!

Δεν είναι τυχαίο που ο ύπνος αποτελεί αναγκαίο κομμάτι της ζωής του ανθρώπου. Πέρα από το ότι η έλλειψή του μπορεί να οδηγήσει σε πολύ δυσάρεστες συνέπειες για τον οργανισμό, τα οφέλη που σου δίνει χωρίς να τους δίνεις σημασία είναι πολύ σημαντικά.

Αδυνάτισμα

Όταν δεν κοιμάσαι αρκετά, η χρήση ινσουλίνης από το σώμα αρχίζει να απορρυθμίζεται και, μάλιστα, αρκούν μόνο τέσσερις μέρες για να αρχίσει να συμβαίνει. Αν συμβεί αυτό, τότε αρχίζει να αποθηκεύεται λίπος σε λάθος σημεία, λόγω της ύπαρξης υπερβολικής ινσουλίνης. Σε έρευνα, δε, που δημοσιεύτηκε στο Annals of Internal Medicine, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι άνθρωποι που έκαναν δίαιτα και που ξεκουράζονταν επαρκώς, το μισό βάρος που έχασαν ήταν σε λίπος. Δηλαδή, αυτό ακριβώς που στοχεύεις να χάσεις με τη δίαιτα.

Ακμή

Όταν δεν κοιμάσαι αρκετά ή όταν κοιμάσαι αργά, το δέρμα σου μπορεί να έχει την τάση να παράγει περισσότερο σμήγμα και, κατά συνέπεια, να είναι πιο επιρρεπές στο να δημιουργηθεί ακμή. Η έλλειψη ύπνου, μάλιστα, ευνοεί τη δημιουργία άγχους, η οποία προκαλεί αύξηση της κορτιζόλης, κι αυτή με τη σειρά της οδηγεί σε περισσότερο σμήγμα και άρα ακμή.

Φυσικά, ο ύπνος είναι αποτελεσματικός, όταν συνδυάζεται και με άλλα πράγματα, όπως σωστή διατροφή και γυμναστική, για το αδυνάτισμα, και κατάλληλη δερματολογική θεραπεία, για την ακμή.

Διάβασε επίσης: Πράγματα που κάνεις λάθος και επιδεινώνουν την ακμή σου!

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved