Ξεκινάς το Λύκειο; Μια Teen Queen μοιράζεται μαζί μας τα συναισθήματα της νέας αρχής

Λύκειο: Μία νέα αρχή, μία νέα ψυχολογία

Λύκειο: Μία νέα αρχή, μία νέα ψυχολογία

Είναι γεγονός πως το καλοκαίρι μας τελείωσε και εμείς γυρίσαμε στην Αθήνα γεμάτοι ωραίες αναμνήσεις και αξέχαστες εμπειρίες. Σε λίγες μέρες ξεκινούν τα σχολεία και η ψυχολογία μας είναι κάπως πεσμένη, ειδικά για εμάς τα παιδιά της 1ης λυκείου πλέον φέτος, που καταλαβαίνουμε πως τα επόμενα τρία χρόνια θα είναι ίσως από τα πιο δύσκολα της ζωής μας αλλά συνάμα και αυτά που θα μας ανοίξουν τις πόρτες μιας ολόκληρης ζωής. Προσπαθούμε λοιπόν να εγκλιματιστούμε στην νέα πραγματικότητα.

Θα σας ομολογήσω όμως κάτι, κάτι που μου έλεγε και λέει ακόμα η οικογένεια μου, ότι αυτά τα τρία χρόνια θα είναι μεν τα πιο δύσκολα (όπως προείπα) θα είναι δε και τα καλύτερα χρόνια της ζωής μας όχι μόνο γιατί μεγαλώνουμε και γινόμαστε ενήλικες αλλά και γιατί ωριμάζουμε, αλλάζουμε, δημιουργούμε πιο σφαιρικές απόψεις, αλλάζει η ιδιοσυγκρασία, δημιουργούμε φιλίες, γεμίζουμε με νέες εμπειρίες, γέλια, χάρες, απογοητεύεις. Με λίγα λόγια δημιουργούμε τους τελικούς εαυτούς μας, γινόμαστε εμείς!

Όσον αφορά τώρα το σχολείο και τα μαθήματα αυτά τα τρία χρόνια και ειδικότερα η 3η λυκείου καθορίζουν την μετέπειτα ζωή μας, την καριέρα μας οπότε θα πρέπει να αφοσιωθούμε όσο το δυνατό περισσότερο στα μαθήματα μας, στην δική μας την δουλειά. Θα πρέπει να προσπαθούμε να εξελισσόμαστε συνεχώς, να γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι σε αυτά που κάνουμε.

Ο μόνος τρόπος τον οποίο μπορούμε να ακολουθήσουμε για να πετύχουμε όλα τα παραπάνω είναι να κοιτάμε εμάς, να οραματιζόμαστε τους στόχους μας και να παλεύουμε για την επίτευξη τους, να οραματιζόμαστε την ζωή μας όπως θα την θέλαμε και κυρίως να μην επιτρέπουμε να μας επηρεάζουν αρνητικά άνθρωποι του περιβάλλοντος μας. Μόνο έτσι, οπλισμένοι με θέληση, υπομονή, επιμονή και αγάπη για ότι θέλουμε να ακολουθήσουμε θα μπορέσουμε να τα καταφέρουμε.

Και κάτι για το τέλος, ποτέ μην τα παρατήσετε. Μπορεί κάποια στιγμή σε οποιοδήποτε επίπεδο να μην τα πάτε καλά, να μην κερδίσετε αυτό για το οποίο κοπιάσατε, ενδεχομένως και να κουραστείτε αλλά ποτέ μην σταματήσετε να προσπαθείτε. Δεν είναι τυχαίο που όλοι λένε πως η προσπάθεια μετράει. Άλλωστε τα λάθη είναι ο καλύτερος δάσκαλος, από τα λάθη μας μαθαίνουμε τα σωστά.

Καλή μας επιτυχία λοιπόν στο νέο μας ξεκίνημα! Καλή σας μέρα!

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved