Τυφλή 13χρονη κέρδισε διαγωνισμό πιάνου και κατέρριψε κάθε στερεότυπο για τα αυτιστικά παιδιά

H νεαρή Lucy κέρδισε τον διαγωνισμό πιάνου στη βρετανική εκπομπή «The Piano» και συγκίνησε τους πάντες με το ταλέντο της.

Έκπληκτοι έμειναν οι τηλεθεατές του Channel 4 της Αγγλίας μετά την εμφάνιση της 13χρονης Lucy στη σκηνή του Royal Festival Hall στον τελικό του διαγωνισμού «The Piano». Η νεαρή τυφλή με αυτισμό πιανίστρια έπαιξε ένα κομμάτι του Debussy στο πιάνο και απέδειξε πως η θέληση μπορεί να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια.

Η Lucy γεννήθηκε με καρκινικούς όγκους στα μάτια της και έχει σοβαρές δυσκολίες στην ομιλία. Πήρε μέρος στον διαγωνισμό μετά από παρότρυνση της μητέρας της, η οποία ήθελε να δείξει στους άλλους πόσο καταπληκτική είναι αλλά και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες σε θέματα που αφορούν τα αυτιστικά παιδιά.

Ένα 7χρονο αγόρι έγραψε στο πιάνο το «βαλς της απομόνωσης» και πρέπει να το ακούσεις

Η 13χρονη μάγεψε τους πάντες με την ερμηνεία της και στέφθηκε νικήτρια της εκπομπής, με τον κλασικό πιανίστα Lang Lang, έναν από τους κριτές, να την αποκαλεί «ιδιοφυΐα».

H ιστορία της Lucy θα σε εμπνεύσει

Όπως έχει δηλώσει ο δάσκαλός της, η Lucy άρχισε να παίζει για πρώτη φορά σε πλήκτρα, όταν ήταν μόλις δύο ετών. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου όταν ήταν τριών ετών μέσω του μουσικού φιλανθρωπικού οργανισμού The Amber Trust.

«Γνώρισα την Lucy σε μια πισίνα με μπάλες στο σχολείο της και δεν αρχή δεν μπορούσα να δω κανέναν στην αίθουσα. Και τότε, ξαφνικά, είδα αυτό το μικρό χεράκι να προεξέχει από την πισίνα. Και κάποιος τότε είπε: Ω, αυτή είναι η Lucy. Έτσι έβαλα ένα μικρό πληκτρολόγιο κάτω από το χέρι της και άρχισε να παίζει, μάλλον ανυπότακτα, το Twinkle Twinkle Little Star. Και τότε σκέφτηκα: Να ένα κορίτσι για το οποίο η μουσική είναι πραγματικά σημαντική και θα μπορούσε να είναι ένας τρόπος για να ξεκλειδώσει τη γλώσσα της, τις κοινωνικές της δεξιότητες και, πάνω απ’ όλα, την απόλαυση για ζωή», δήλωσε ο δάσκαλος της 13χρονης.

Girlboss: Η ιστορία της Sophia Amoruso που κατέκτησε τον κόσμο της μόδας από το υπνοδωμάτιό της

Η οικογένεια της νεαρής κοπέλας αποφάσισε να της πάρει ένα επαγγελματικό μουσικό όργανο όταν συνειδητοποίησε το ταλέντο της. Η 13χρονη ήταν σε θέση να αναπαράγει μουσική ακόμη και αν την είχε ακούσει μόνο μία φορά.

«Από ένα βιβλίο με παραμύθια, άρχισε να παίζει το Twinkle Twinkle Little Star, αλλά ήταν τέλειο. Ήταν μεγάλη στιγμή όταν το άκουσα», δήλωσε η μητέρα της Lucy.

Kαι πρόσθεσε: «Στο σπίτι είχε πολλά μουσικά παιχνίδια για να παίξει, αλλά η Lucy δεν πάταγε απλώς πλήκτρα, έφτιαχνε ρυθμούς και μουσική και σκέφτηκα ότι αυτό είναι ενδιαφέρον».

Η μητέρα της Lucy ήταν εκείνη που είχε εξηγήσει στην παρουσιάστρια ότι η Lucy έχει νευροδιαφορετικότητα κι ενώ απολαμβάνει το χειροκρότημα, χρειάζεται να καλύπτει τα αυτιά της όταν τη χειροκροτούν.

Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει

Σύμφωνα με τον δάσκαλο τα μαθήματα δεν ήταν καθόλου εύκολα στην αρχή, καθώς έπρεπε να βρει πώς να την διδάξει και να αξιοποιήσει στο έπακρο το ταλέντο της, σεβόμενος τις ιδιαιτερότητές της. Στα πρώτα μαθήματα η νεαρή πιανίστρια δεν μπορούσε να ακούσει ένα κομμάτι για περισσότερο από 10 δευτερόλεπτα πριν αρχίσει να γίνεται ανυπόμονη και σπρώχνει τα χέρια του δασκάλου της.

«Δεν μπορείς να διδάξεις τη Lucy, μπορείς μόνο να την καθοδηγήσεις στο ταξίδι», τονίζει ο δάσκαλός της.

Πηγή κεντρικής: pexels.com

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved