Πανελλήνιες 2022: Ο 19χρονος αριστούχος από το Ιράν συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό

Ο Κουρός Μπαιγκί Νουρμοχαμάντι, ο οποίος αρίστευσε στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις, μίλησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμπειρία του.

Με τον 19χρονο μαθητή από το Ιράν Κουρός Μπαιγκί Νουρμοχαμάντι, ο οποίος αρίστευσε στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις, συναντήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (04.07) ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Είναι μία πολύ ωραία ιστορία η οποία αποδεικνύει ότι η Ελλάδα είναι πάντα μία χώρα ανοιχτή σε όσους θέλουν να ενσωματωθούν σε αυτή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός, ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα είχε τηλεφωνήσει στον μαθητή προκειμένου να τον συγχαρεί για τις επιδόσεις του και να τον προσκαλέσει στο Μέγαρο Μαξίμου.

H συγκινητική ιστορία του Κουρός Μπαιγκί Νουρμοχάντι

Ο διακεκριμένος μαθητής από το Ιράν έφτασε με μια φουσκωτή βάρκα από τα τουρκικά παράλια στη Λέσβο μαζί με την οικογένειά του τον Δεκαπενταύγουστο του 2019. Τότε δεν μιλούσε καν την ελληνική γλώσσα, οπότε δεν μπορούσε με τίποτα να φανταστεί ότι τρία χρόνια αργότερα, θα αρίστευε στις Πανελλαδικές εξετάσεις, κάνοντας ολόκληρη τη χώρα να μιλάει για εκείνον.

Από το ΚΥΤ και τον καταυλισμό στη Μόρια, ο ίδιος με την οικογένειά του βρέθηκαν στον δημοτικό καταυλισμό του Καρά Τεπέ και τους τελευταίους μήνες, «πήραν χαρτιά, νοίκιασαν σπίτι και ζουν εδώ κανονικά». Συγκεντρώνοντας 18.250 μόρια, ο μαθητής του Πρότυπου Λυκείου Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου έγινε ο δεύτερος σε βαθμολογία μαθητής θετικής κατεύθυνσης στις Πανελλήνιες εξετάσεις 2022, καταφέρνοντας να γράψει 20 στα Μαθηματικά και τη Φυσική, 19,5 στη Χημεία και 13,5 στην έκθεση.

16χρονος μαθητής από τη Θεσσαλονίκη κατέκτησε το χρυσό στο PowerPoint και ετοιμάζεται για τις ΗΠΑ

https://www.instagram.com/p/CfmgyPPjjeP

O 19χρονος αριστούχος επισκέφθηκε το Μέγαρο Μαξίμου

«Με τον 19χρονο μαθητή από το Ιράν Kourosh Baygi Nourmohammadi, ο οποίος αρίστευσε στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις παρά το γεγονός ότι έφτασε στην Ελλάδα πριν από μόλις τρία χρόνια.

«Έλληνες είναι αυτοί που μετέχουν της ημετέρας παιδείας, αυτοί που αισθάνονται Έλληνες και θέλουν να μάθουν τη γλώσσα, να ζήσουν εδώ, να κάνουν οικογένεια εδώ. Και θέλουμε να είμαστε πάντα πάρα πολύ ανοιχτοί σε περιπτώσεις σαν και εσένα για να δώσουμε σε όλα τα παιδιά τα οποία ήρθαν εδώ -γιατί έχουμε κάνει μια μεγάλη δουλειά στα παιδιά, ειδικά στα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα- σε αυτούς που θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα να τους δώσουμε τις ευκαιρίες να μπορέσουν να μάθουν τη γλώσσα, να σπουδάσουν εδώ, να ζήσουν εδώ», έγραψε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο Instagram, δημοσιεύοντας φωτογραφίες από την συνάντησή τους.

Ο Πρωθυπουργός ζήτησε από τον Κουρός να του μιλήσει για την εμπειρία του στη χώρα μας, το πόσο εύκολα προσαρμόστηκε στο σχολικό περιβάλλον αλλά και τους λόγους που επέλεξε να δώσει πανελλαδικές εξετάσεις και να παραμείνει στην Ελλάδα.

Ο 19χρονος ευχαρίστησε τους καθηγητές του αλλά και τα υπουργεία Παιδείας και Μετανάστευσης για την υποστήριξη που του προσέφεραν. «Χωρίς όλους αυτούς τους ανθρώπους αυτό που έκανα δεν θα ήταν δυνατό», είπε ο Κουρός Μπαιγκί Νουρμοχαμάντι. Ο 19χρονος σημείωσε πως πρόθεσή του είναι να σπουδάσει Ηλεκτρολόγος Μηχανικός σε ελληνικό πανεπιστήμιο και να παραμείνει στην Ελλάδα.

«Κάθε χώρα έχει υποχρέωση να φυλάει τα σύνορά της, από την άλλη μεριά είμαστε μία χώρα ανοιχτή, που προσφέρει δικαιώματα και ευκαιρίες σε αυτούς οι οποίοι θέλουν να μείνουν, να ζήσουν και να ενσωματωθούν με τον δικό τους τρόπο στην ελληνική κοινωνία. Και χαίρομαι ειλικρινά που το συμβολίζεις αυτό και μακάρι να μπορούμε το δικό σου παράδειγμα να είναι παράδειγμα για άλλα νέα παιδιά», επισήμανε ο Πρωθυπουργός.

Πηγή κεντρικής: kyriakos_

ΔΙΑΒΑΣΤE ΕΠΙΣΗΣ:

Οι δύο μαθητές που έσπασαν τα κοντέρ της βαθμολογίας στις Πανελλήνιες 2022

Πανελλήνιες 2022: Ακόμα κι αν δεν πέτυχες τον στόχο σου έχεις πολλούς λόγους για να χαμογελάς

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved