Η em.ma διασκευάζει το τραγούδι των Χριστόφορου Γερμενή και Γιάννη Μπαγουλή, «Έχεις Τον Τρόπο»

Μια μπαλάντα, δισκογραφικά άθικτη στο χρόνο που σημάδεψε την ελληνική ποπ, με τη δυναμική της μελωδία και τον άμεσο στίχο.

Για την em.ma η έκφραση μέσω του τραγουδιού είναι κάθαρση, λύτρωση από μια συναισθηματική φόρτιση, είναι ψυχοθεραπεία, είναι εξιλέωση.

Ερμηνεύει το «Έχεις τον τρόπο» ... με τον δικό της τρόπο, ένα «πρελούδιο» για το επόμενο δικό της τραγούδι το οποίο υπογράφει η ίδια μουσικά και στιχουργικά.

emma_4.jpg

Η em.ma έζησε για μεγάλο χρονικό διάστημα στο εξωτερικό, σε πόλεις πολιτιστικά και καλλιτεχνικά κέντρα, όπως στο Λονδίνο, τη Βοστώνη, τη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες. Ξεκίνησε σπουδάζοντας Μουσικό Θέατρο (Musical Theatre) στο Arts Educational Schools του Λονδίνου και μουσική, σύνθεση και τραγούδι στο Berklee College of Music στη Βοστώνη M.A. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της εξελίχθηκε ως δημιουργός και παραγωγός των δικών της τραγουδιών ενώ παράλληλα έκανε live εμφανίσεις στην ποπ -ροκ σκηνή του Μανχάταν σε πολλά "underground" music clubs.

Το στυλ της em.ma μπορεί να χαρακτηριστεί "abstract", τολμηρό, άμεσο καθώς δε διστάζει να αποκαλύψει τη ψυχή της σε ένα κάλεσμα ταύτισης του ακροατή με τον συναισθηματικό της κόσμο.

emma_3.jpg

Η ίδια η em.ma εξομολογείται:

«Ένα βράδυ που επέστρεφα σπίτι οδηγώντας, μετά από μια πιεστική μέρα, σε μια προσπάθεια να σωθώ από τις σκέψεις που βομβάρδιζαν το μυαλό μου, άνοιξα το ραδιόφωνο και μόλις είχε ξεκινήσει ο πρώτος στίχος του τραγουδιού «Έχεις τον τρόπο». Εκείνη τη στιγμή αμέσως ένιωσα σαν να άκουγα αφήγηση της φάσης που περνούσα στην προσωπική μου ζωή, σαν να άκουγα το "soundtrack" της προσωπικής μου αισθηματικής ταινίας. Άρχισα να σιγοτραγουδώ παράλληλα με το τραγούδι. Μόλις τελείωσε έκλεισα το ραδιόφωνο. Δεν ήθελα να ακούσω κάτι άλλο. Ένιωθα μια ηρεμία μέσα μου και μια δυνατή σύνδεση με το τραγούδι που εκφράστηκε ως μια βαθιά επιθυμία να το ερμηνεύσω».

emma_2.jpg

Οι διασκευές συνεχίζει να λέει η em.ma, αποτελούν πάντα μια πρόκληση για τον καλλιτέχνη. «Είναι σαν να εκφράζεσαι για ένα "κοινό βίωμα" αλλά από τη δική σου προοπτική».

Έτσι και στη περίπτωση της διασκευής αυτής, η em.ma σε συνεργασία με μια εξαιρετικά ταλαντούχα ομάδα, καθώς και με πολύ σεβασμό προς του δημιουργούς του τραγουδιού «Έχεις τον τρόπο», προσεγγίζει το τραγούδι με βάση τις προσωπικές της καλλιτεχνικές επιρροές ακολουθώντας τα μουσικά μονοπάτια της αισθητικής της.

emma_1.jpg

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved