90's vibes: Τα 3 διασημότερα τραγούδια της «χρυσής μουσικής εποχής» αν βρίσκεσαι σε vintage mood

Τα πιο γνωστά τραγούδια των 90’s που πρέπει να προσθέσεις στην playlist σου σήμερα κιόλας!

Τα 90’s αποτελούν, αδιαμφισβήτητα, τη χρυσή εποχή της μουσικής, όπου μουσικά συγκροτήματα και καλλιτεχνικοί αστέρες βρίσκονταν στο απόγειο της καριέρας τους, σημειώνοντας διαχρονικές επιτυχίες, τις οποίες ακούμε μανιωδώς μέχρι και σήμερα. Σε περίπτωση, λοιπόν, που βρίσκεσαι σε ένα πιο vintage mood και έχεις όρεξη για τραγούδια που αποπνέουν 90’s vibes, τότε δεν έχεις παρά να διαβάσεις τις παρακάτω γραμμές.

10 τραγούδια που θα ακούς κάνοντας beauty cocooning το φθινόπωρο

Ποια είναι τα διασημότερα τραγούδια των 90’s;

Smells like teen spirit – Nirvana

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ πώς «γεννήθηκε» το πιο γνωστό τραγούδι των Nirvana; Εμείς σου έχουμε την απάντηση! Αναλυτικότερα, τον Αύγουστο του 1990 τα μέλη του συγκροτήματος περπατούσαν στους δρόμους της Washington, όταν παρατήρησαν ένα αποσμητικό σε ένα πολυκατάστημα, το οποίο λεγόταν «Teen Spirit». «Το όνομα μάς φάνηκε τόσο αλλόκοτο και αστείο, ωστόσο το ίδιο βράδυ, αφότου είχαμε πιεί μερικά ποτά, αρχίσαμε να γράφουμε τους πρώτους στίχους με μαρκαδόρο στον τοίχο του σπιτιού μας. Έτσι, λίγους μήνες μετά κυκλοφόρησε το single», εξομολογείται ο Kurt Cobain.

Baby one more time – Britney Spears

Η πιο iconic τραγουδίστρια των 90’s δε θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη λίστα. Ποιος μπορεί να ξεχάσει την τσαχπινιά της, την ιδιαίτερη χροιά της φωνής της και το girly and sexy style της; Παρά τη λαμπρή της πορεία, η αρχή της καριέρας της δεν ήταν τόσο εύκολη. Ειδικότερα, κανένας δεν πίστευε τις ικανότητες της νεαρής, τότε, τραγουδίστριας, η οποία έλαβε πολλές απορρίψεις από δισκογραφικές, μέχρι το 1997, οπότε η αξία της εκτιμήθηκε από τα στελέχη της Jive Records. Λίγες εβδομάδες μετέπειτα, ηχογραφήθηκε η ιστορική αυτή επιτυχία, που έκανε «πάταγο» στα ραδιοφώνα της εποχής και ακούγεται εμμονικά μέχρι και σήμερα.

My heart will go on – Celine Dion

Έχοντας ηχογραφήσει αναρίθμητες μουσικές επιτυχίες, ολοκληρώσει, σχεδόν, 30 music albums και έχοντας πραγματοποιήσει πάνω από 15 περιοδείες, η Celine Dion, αποτελεί την πιο ρομαντική παγκόσμια ερμηνεύτρια όλων των εποχών. Το συγκεκριμένο τραγούδι απογείωσε την ταινία του Τιτανικού και συνέβαλλε στο να εκτιμηθεί ακόμα περισσότερο το αδιαμφισβήτητο ταλέντο της δημοφιλούς τραγουδίστριας, που μας ταξιδεύει πάντα με τα τραγούδια της και μας κάνει να ερωτευόμαστε ξανά και ξανά.

Οι μουσικές επιτυχίες της δεκαετίας του ‘90 είναι αμέτρητες, όμως, η επιλογή είναι αποκλειστικά και μόνο δική σου. Εσύ ποιες θα εντάξεις στο playlist σου αυτή την εβδομάδα;

Καλή ακρόαση!

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved