Amanda Tenfjord: Ποια είναι η 24χρονη που θα μας εκπροσωπήσει στη Eurovision

Η Αμάντα Γεωργιάδη θα τραγουδήσει για την Ελλάδα στον 66ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Η επιλογή της Αmanda Tenfjord έγινε από επταμελή Επιτροπή Αξιολόγησης της ΕΡΤ, η οποία άκουσε τα 40 τραγούδια που κατατέθηκαν από 26 καλλιτέχνες και δύο γκρουπ και κατέληξε στις πέντε καλύτερες υποψηφιότητες με ερμηνευτές τους Amanda Georgiadi, Good Job Nicky, Joanna Drigo, Ilias Kozas και Lou is.

Η 24χρονη Αμάντα Γεωργιάδη θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision του Τορίνο

https://www.instagram.com/p/COVkpHLJU85/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η νεαρή Αμάντα Γεωργιάδη (το καλλιτεχνικό της όνομα είναι Amanda Tenfjord) είναι Ελληνίδα της ομογένειας με αξιοσημείωτη πορεία ήδη στη μουσική και την τηλεόραση. Έχει λάβει αρκετές σημαντικές διακρίσεις κυρίως στις σκανδιναβικές χώρες, ενώ έχει συνθέσει η ίδια το τραγούδι που θα διαγωνισθεί για την Ελλάδα, το οποίο θα γίνει γνωστό αργότερα με τη δημοσιοποίηση του επίσημου video clip.



Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την Amanda Tenfjord

H 24χρονη τραγουδίστρια πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής της στα Ιωάννινα, τα οποία επισκέπτεται τακτικά κάθε καλοκαίρι. Όταν ήταν 3 ετών, η οικογένειά της μετανάστευσε στην μικρή πόλη Tenfjord της Νορβηγίας που της «έδωσε» αργότερα και το καλλιτεχνικό της επίθετο.

Σε ηλικία μόλις 5 ετών η μικρή Αμάντα ξεκίνησε μαθήματα πιάνου και ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με την μεγάλη της αγάπη που δεν είναι άλλη από την μουσική. Στην εφηβεία έγραψε τα πρώτα της τραγούδια ενώ αργότερα πέρασε επιτυχώς στην Ιατρική Σχολή. Η μουσική ήταν πάντοτε η no1 προτεραιότητά της γι'αυτό η νεαρή τραγουδίστρια πήρε μέρος σε πολλά φεστιβάλ της χώρας της.

tweet

Η μουσική πορεία της

To πρώτο της EP δίσκο με τίτλο «First impression» και το καλλιτεχνικό όνομα Amanda Tenfjord κυκλοφόρησε από μεγάλη δισκογραφική εταιρία, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές. Το δεύτερο EP της περιέλαβε το τραγούδι «Then I fell in love», το οποίο γνώρισε μεγάλη ραδιοφωνική επιτυχία παραμένοντας για περισσότερες από 20 εβδομάδες στο επίσημο top 10 radio chart της Νορβηγίας. Το 2020 το τραγούδι της «Troubled Water» συμπεριλήφθηκε στην τηλεοπτική σειρά «Spinning out» του Netflix.

https://www.instagram.com/p/CUmf9qEoJeu/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Παράλληλα με την καριέρα της στο τραγούδι, η Αμάντα συνεχίζει τις σπουδές της στην ιατρική, κάνοντας αυτό το διάστημα την πρακτική της σε εξειδικευμένο νοσοκομείο της Νορβηγίας για ασθενείς με Covid-19. Επόμενος σταθμός για την Αμάντα το Τορίνο όπου θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο θεσμό της Eurovision.

https://www.instagram.com/p/CXglpqborF8/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Το μήνυμα της Amanda για τη Eurovision

«OK, λοιπόν, ορίστε κάτι που δεν πίστευα ποτέ ότι θα έλεγα ότι θα εκπροσωπήσω τη χώρα μου την Ελλάδα στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2022 στο Τορίνο!!!! Ευχαριστώ πολύ την ΕΡΤ που μου δίνεται αυτή την ευκαιρία. είναι μεγάλη τιμή για εμένα και θα βάλω τα δυνατά μου να σας κάνω περήφανους», έγραψε η τραγουδίστρια στο Instagram.

https://www.instagram.com/p/B-ZmJvYp_eF/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Πηγή κεντρικής: @amandatenfjord



bts 3

Oι 10 πιο δημοφιλείς καλλιτέχνες της K-pop - Θα σε ξετρελάνουν!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Φουρέιρα με την Evangelia βάζουν «Fotia»! Το νέο ντουέτο που θα σου πάρει το μυαλό

Fun Fact: Το αγαπημένο τραγούδι της Selena Gomez προοριζόταν για… άλλον καλλιτέχνη

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved