5 ραπ κομμάτια που θα σου αλλάξουν τη ζωή & αξίζει να ακούσεις

Γράφει η Ανθία Φιλιππή.

Αν και η ραπ μουσική γνωρίζει τεράστια επιτυχία τα τελευταία χρόνια, κυρίως στις νεανικές playlists, μέσα από το νέο τραπ είδος της, το μουσικό αυτό είδος ξεκίνησε να γίνεται ευρέως γνωστό περί τη δεκαετία του ’70 με ρίζες στην αφρικάνικη μουσική. Η ραπ μουσική, η low- bap, η R&B και Hip-Hop είχε ως κύριο σκοπό της όχι μόνο τη μουσική ψυχαγωγία αλλά την έκφραση των καλλιτεχνών, την ανάδειξη των προβλημάτων της κοινωνίας και αλλά και των ατόμων.

Παρά την εξέλιξη του είδους ανά τα χρόνια, είναι γεγονός πως τα κομμάτια αυτά στόχευαν κυρίως στους στίχους οι οποίοι φυσικά δεν… τραγουδιούνται αλλά απαγγέλλονται, επομένως οι ρίμες, είναι το δυνατότερο «όπλο» κάθε ραπ καλλιτέχνη. Πλέον η μουσική παραγωγή, οι μελωδικές γραμμές στα ρεφρέν και τα κινηματογραφικά music videos είναι αναπόσπαστο κομμάτι και αυτών των τραγουδιών και μάλιστα ο συνδυασμός της pop κουλτούρας με εκείνη της rap είναι ο νέος τρόπος έκφρασης της νέας γενιάς.

Από την άλλη, η τραπ μουσική που έχει ήδη γνωρίσει τεράστια επιτυχία έχει βάση της την ραπ κουλτούρα μια όμως από τις ξεκάθαρες και κύριες διαφορές τους είναι στις μουσικές παραγωγές.

Και αφού ειπώθηκαν όλα τα παραπάνω και αφού ξέρουμε καλά πως είσαι λάτρης της ραπ μουσικής, ήρθε η ώρα να αναρωτηθείς αν όντως γνωρίζεις μερικά από τα κορυφαία κομμάτια του είδους που μπορούν να σε κάνουν αν δεις τον κόσμο με άλλο μάτι. Πολλοί καλλιτέχνες έχουν εμπνεύσει το κοινό τους και μάλιστα τα τραγούδια τους αν και μετρούν δεκαετίες, ακόμη και σήμερα παίζουν δυνατά!

Η ραπ μουσική έχει κυρίως ένα διδακτικό χαρακτήρα που ποτέ δεν θα χάσει την αξία του, πόσο μάλλον σε δύσκολους καιρούς, ημέρες… κρίσης και έντονα συναισθηματικά αδιέξοδα. Λοιπόν, αν υπάρχουν κάποια τραγούδια που πρέπει να ακούσεις και πρόκειται να αλλάξουν εντελώς τη ζωή σου, τότε είναι τα παρακάτω.

Ν.Ο.Ε-Νιώσε λίγο
Όχι μόνο θα σε κάνει να αναρωτηθείς ποιες είναι οι… καλές πράξεις που έκανες σήμερα, θα αλλάξει εντελώς τον τρόπο που βλέπεις τον κόσμο. Θα θες να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου!



Στίχοιμα- Η ημέρα που σκεφτήκαμε εμάς
Η ημέρα που θα σκεφτείς τον εαυτό σου και δεν θα σε νοιάξει τι λένε οι άλλοι, θα είναι η πιο ευτυχισμένη σου ημέρα!



Anser- Το τανγκό της
Το πλέον ερωτικό κομμάτι που θα σε κάνει να νιώσεις πως το μόνο που χρειάζεται κανείς είναι να αγαπήσει και να αγαπηθεί. Το love- story που διαδραματίζεται μέσα από τις ρίμες του Anser θα σου αποδείξει πως όλα περνούν, ακόμη και ο χειρότερος χωρισμός.



12ος Πίθηκος - Υπήρχαν Πράγματα
Η μουσική μπορεί να ενώσει όλους τους ανθρώπου, κάθε τάξης, κάθε φυλής και κάθε κουλτούρας. Το τραγούδι του 12ου Πίθηκου σε συνδυασμό με music video του θα σε κάνει να σκεφτείς καθαρά.



Bloody Hawk - Το εικοσάλεπτο
Τι αξία μπορεί να έχουν τα χρήματα αν μέσα μας είμαστε… κενοί; Πραγματικά, πόσες φορές έχεις κρίνει κάποιον από την εξωτερική του εμφάνιση; Ο Bloody Hawk με αυτό το κομμάτι του όχι μόνο συνεπήρε όλους τους θαυμαστές του αλλά πέρασε χιλιάδες μηνύματα μέσα σε μόνο πέντε λεπτά.



© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved