Γιάννης Αρχολέκας: «Όταν βάζω ένα στόχο είμαι σίγουρος γι’ αυτόν»

Ο Γιάννης μίλησε αποκλειστικά στο TeenQueen για το πρώτο του single «Τι Θα Πει Ο Κόσμος», για τα μηνύματα που λαμβάνει στα social media, αλλά και για τα νέα του σχέδια.

Ένα από τα νέα πρόσωπα που έχουν εντυπωσιάσει το κοινό είναι σίγουρα ο Γιάννης Αρχολέκας. Το καλλιτεχνικό του όνομα; Archolekas! Το fan club του, τεράστιο! Η μουσική βιομηχανία ανθίζει και για καλή μας τύχη υπάρχουν νέα παιδιά σαν τον Γιάννη που δίνουν νόημα στις playlists μας. Το14χρονο αστέρι έχει συστηθεί στους θαυμαστές του καιρό τώρα μέσα από το κανάλι του στο YouTube και τις υπέροχες διασκευές που κάνει, δεν έμεινε όμως μόνο σε αυτό, μιας και το πρώτο του single ήρθε πιο σύντομα από όσο περιμέναμε.

Το «Τι Θα Πει Ο Κόσμος» κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες από την δισκογραφική εταιρία Minos Emi/ Universal Music Company. Άκρως ερωτικό και αισθησιακό, σε συνδυασμό με το music video έγινε αμέσως το απόλυτο hit του καλοκαιριού. Φυσικά το music video του «Τι Θα Πει Ο Κόσμος» είναι σκηνοθεσίας του Γιάννη Παπαδάκου και οι στίχοι έχουν την υπογραφή του ταλαντούχου Γιάννη. Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι δεν υπήρχε περίπτωση να αφήσουμε έτσι τον Archoleka, για αυτό λοιπόν και φροντίσαμε για μια αποκλειστική στο TeenQueen.

Τι θυμάται από τα γυρίσματα του music video του πρώτου του single, πώς τον αντιμετωπίζουν οι φίλοι και συμμαθητές του, πώς είναι η κατάσταση στο σχολείο με τον κορονοϊό και ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι του; Ήρθε η ώρα να τα μάθεις όλα!

Εν τω μεταξύ όσο διαβάζεις την απολαυστική του συνέντευξη άκου και το «Τι Θα Πει Ο Κόσμος»




1. Από πότε θυμάσαι να ασχολείσαι με τη μουσική; Ποιο ήταν το πρώτο σου ερέθισμα;
Η πρώτη επαφή μου με την μουσική ξεκίνησε όταν ήμουν περίπου έξι με επτά χρονών. Με τη βοήθεια του θείου μου κατάφερα να μάθω κιθάρα και στη συνέχεια ξεκίνησα πιάνο. Θυμάμαι πως από την πρώτη στιγμή που έπαιξα κιθάρα αγάπησα την μουσική.

2.Από πότε ξεκίνησες να βλέπεις αυτή την καλλιτεχνική φύση του εαυτού σου;
Από τότε που έπιασα την πρώτη κιθάρα στα χέρια μου ένιωσα πολύ οικεία και αντιλήφθηκα ότι αυτό είναι το αντικείμενο το οποίο θέλω να ακολουθήσω.

«Ποτέ δεν έχω μετανιώσει για κάτι που έχω κάνει, ούτε έχω αμφιβολίες γιατί όταν βάζω ένα στόχο είμαι σίγουρος γι’ αυτόν.»

3. Έχουν υπάρξει στιγμές που έχεις πει «τελικά δε μου ταιριάζει αυτή η δουλειά» ή αντίστοιχα «έχω γεννηθεί για να κάνω αυτό ακριβώς»;
Σίγουρα έχουν υπάρξει στιγμές που έχω πει ότι είμαι φτιαγμένος για να ασχολούμαι με το τραγούδι είτε σαν τραγουδιστής είτε σαν τραγουδοποιός. Γενικότερα ό,τι έχει σχέση με μελωδία, μουσική, στίχους, παραγωγή ενός τραγουδιού, και πολλά αλλά. Ποτέ όμως δεν έχω μετανιώσει για κάτι που έχω κάνει προς το παρόν, ούτε έχω αμφιβολίες, γιατί όταν βάζω ένα στόχο είμαι σίγουρος γι’ αυτόν.

archolekas 2

4. Τι μηνύματα λαμβάνεις στα social media για τις επιτυχημένες διασκευές που ανεβάζεις;
Δέχομαι πολλά θετικά μηνύματα καθημερινά και είμαι ευγνώμων γι’ αυτό. Χαίρομαι που η μουσική μου, είτε αφορά το πρώτο μου single «Τι Θα Πει Ο Κόσμος», είτε τα covers μου, αρέσει και έχει απήχηση. Είναι πολύ ωραίο κάποιος αφιερώνει για 'σένα χρόνο, για να ακούσει τα τραγούδια σου, αλλά και για να σου στείλει ένα μήνυμα στα social. Το εκτιμώ πολύ και προσπαθώ να απαντάω σε όλα!

5.Ποιος είναι ο αγαπημένος σου καλλιτέχνης;
Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να πω πως έχω μόνο έναν καλλιτέχνη που θαυμάζω. Αλλά σιγουρά εμπνέομαι ακούγοντας κυρίως ξένους καλλιτέχνες. Μακάρι να έχω κάποια στιγμή την τύχη να συνεργαστώ με κάποιον από αυτούς.

«Δεν πρέπει να μας απασχολεί τι λένε οι άλλοι, αντιθέτως πρέπει να κάνουμε αυτό που θέλουμε και να σεβόμαστε τις επιλογές μας»

6.Το πρώτο σου single είναι το «Τι Θα Πει Ο Κόσμος». Έκανε τεράστια επιτυχία, εσύ πώς αισθάνθηκες με αυτό το πρώτο σου επίσημο καλλιτεχνικό βήμα;
Αισθάνθηκα πολύ ωραία επειδή πιστεύω πως κατάφερα το στόχο μου ο όποιος ήταν να περάσω ένα μήνυμα στον κόσμο. Με το «Τι θα Πει Ο Κόσμος» ήθελα πραγματικά να πω ότι δεν πρέπει να μας απασχολεί τι λένε οι άλλοι, αντιθέτως πρέπει να κάνουμε αυτό που θέλουμε και να σεβόμαστε τις επιλογές μας, όποιες κι αν είναι αυτές. Η αλήθεια είναι ότι δέχθηκα πολλά θετικά σχόλια για το τραγούδι μου και με χαροποιεί πολύ το γεγονός ότι ο κόσμος κατάλαβε τη σημασία του, και πήρε θάρρος μέσα από τους στίχους του.

archolekas 3

7.Ποια είναι η αγαπημένη σου στιγμή, που δε θα ξεχάσεις ποτέ από τα γυρίσματα του «Τι Θα Πει Ο Κόσμος»;
Για μένα όλες οι στιγμές του «Τι Θα Πει Ο Κόσμος» ήταν ξεχωριστές καθώς ήταν η πρώτη μου εμπειρία μπροστά σε κάμερα και ακόμα και την ώρα των γυρισμάτων δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι θα βγάλω το πρώτο μου video clip. Ήταν μια πολύ απολαυστική ημέρα και ευχαριστώ πολύ όλους τους συνεργάτες που βρίσκονταν εκεί, και κυρίως τον Γιάννη Παπαδάκο που σκηνοθέτησε το κλιπ γιατί με έκανε να αισθανθώ από την πρώτη στιγμή πολύ άνετα.

8.Πώς είναι για ένα νέο παιδί σαν εσένα να εκτίθεται στα φώτα της δημοσιότητας; Πώς σε αντιμετωπίζουν οι φίλοι και οι συμμαθητές σου;
Δεν θεωρώ τον εαυτό μου διάσημο, θεωρώ ότι απλά είμαι αναγνωρίσιμος. Είναι πολύ ωραίο να σε ξέρει ο κόσμος και να έχεις ένα κοινό που ακούει τη μουσική σου. Δέχομαι μεγάλη στήριξη από φίλους και συμμαθητές στο σχολείο.

«Μερικοί δεν καταλαβαίνουν την σοβαρότητα του προβλήματος.»

9.Πώς είναι η κατάσταση στο σχολείο με τον κορονοϊό;
Η κατάσταση στο σχολείο με τον κορονοϊό είναι πολύ δύσκολη καθώς είμαστε πάρα πολλά άτομα στην αίθουσα, και είναι πολλές οι ώρες. Είναι σχεδόν αδύνατο να αντέξει κάποιο παιδί 7 ώρες με μια μάσκα, αλλά μερικοί δεν καταλαβαίνουν την σοβαρότητα του προβλήματος και για αυτό την βγάζουν. Πιστεύω πως όσο δύσκολο και αν είναι, θα πρέπει να είμαστε σωστοί και να τηρούμε τους κανόνες, καθώς αφορά, τόσο το δικό μας καλό, όσο και των γύρω μας.

archolekas 5

10.Υπάρχει κάποιο μουσικό project που ετοιμάζεις και θα ακούσουμε σύντομα;
Η αλήθεια είναι πως ναι, ετοιμάζω πολλά μουσικά project που θα βγούν σύντομα και ανυπομονώ πολύ να σας τα παρουσιάσω!

11.Πως βλέπεις τον εαυτό σου σε 5 χρόνια από τώρα; Τι θα ήταν αυτό που θα σε γέμιζε να κάνεις;
Ελπίζω σε πέντε χρόνια από τώρα να έχω καταφέρει αρκετούς από τους στόχους μου και να περάσω πολλά μηνύματα στον κόσμο μέσα από τα τραγούδια μου. Stay Tuned!

Ευχαριστούμε Γιάννη για την υπέροχη συνέντευξη!

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved