Ιάσονας Μανδηλάς: «Τα όνειρα είναι για να τα λες και να τα κάνεις πράξη»

Οι πιο τρελές εξομολογήσεις του Ιάσονα, είναι όλες εδώ!

Παιδί του καλοκαιριού, με έντονη αγάπη όμως στα χειμερινά sports. Αν και είναι του «έξω» λατρεύει το άραγμα με Netflix. Αγαπημένη σειρά; Το «Once Upon A Time». Ενώ θα ήθελε σαν τρελός να συνεργαστεί με την Ελένη Φουρέιρα, αγαπημένη του καλλιτέχνιδα είναι η Pink γιατί πολύ απλά έχει όλα εκείνα που ζηλεύει σε έναν καλλιτέχνη. Έπειτα σκυτάλη παίρνει το συγκρότημα The Pierces.

Ενώ δεν ακούει λαϊκά, «κρυφά» -αλλά και φανερά- ακούει το «Ερωτευμενάκι» από την Άννα Βίσση. Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι είναι ένα ρομαντικό πλάσμα, γεμάτο αισιοδοξία, όραμα... ερωτευμένος με τη ζωή και με ένα μόνιμο ζεστό χαμόγελο. Αν δεν ήταν καλλιτέχνης σίγουρα θα ήταν προπονητής ή αθλητής ξανά.

Η συνάντηση μας έγινε σε ένα από τα γραφικά στενά του Κέντρου της Αθήνας. Άκρως καλοκαιρινό απόγευμα Παρασκευής, κατάλληλο για μια στάση στο Μοναστηράκι, σε ένα από τα must στέκια της νεολαίας. Διάθεση στο κόκκινο, καλή παρέα και, άπειρα πράγματα για τα οποίο ήμασταν έτοιμοι να συζητήσουμε.

Αυτοπαρουσιάζεται ως: «παθιασμένος για τη ζωή», «πάντα πεινασμένος» και ευγενικός και σίγουρα θες να μάθεις τα «ατυχήματα» στην σκηνή αλλά και τους πραγματικούς του φόβους. Είσαι στο κατάλληλο άρθρο λοιπόν και αυτή είναι η συνέντευξη που μας παραχώρησε αποκλειστικά ο Ιάσονας Μανδηλάς.

Iasonas Mandilas


1.Λόγω των συνθηκών δε μπορώ να μη ρωτήσω πώς βίωσες το διάστημα της καραντίνας;
Ήμουν με την Έλανα Παπαρίζου, τον Σάκη Ρουβά, τον Στέλιο Ρόκκο, ήμουν στο Estate και πηγαίναμε super. Ήμασταν μια υπέροχη ομάδα και ήταν μια υπέροχη χρονιά. Έβγαζα το κομμάτι μου που ήμουν τρομερά ενθουσιασμένος και όλα αυτά σταμάτησαν τόσο απότομα. Πολλά ακυρώθηκαν, εκ των οποίων και το EuroPride για τον Ιούνιο που θα ήμουν με την Έλενα Παπαρίζου και την Tamta. Έχασα πράγματα τα οποία θα με προχωρούσαν. Όχι ότι με μια κακή χρονιά κάτι έγινε, απλά είχε μια άσχημη ροή και ήταν επίπονο. Έχω χάσει τους ρυθμούς και μέσα από αυτό χάνεις και την όρεξή σου γιατί λίγο βυθίζεσαι. 3 μήνες μέσα στη καραντίνα σκεφτόμουν τη δουλειά.

2.Μουσική, χορός, θέατρο και ό,τι άλλο συνοδεύει τον ρόλο ενός performer, πώς νιώθεις όταν ο κόσμος σου βάζει κάποια ταμπέλα;
Δε μου αρέσει να τα διαχωρίζουν. Προσπαθώ να το εξηγώ. Στην ερώτηση που μου κάνουν «τι θα διάλεγες» απαντώ δε διαλέγω γιατί αυτό έχω σπουδάσει και αυτό λέει η ψυχούλα μου. Αυτά τα τρία για 'μένα συνδέονται άμεσα. Όλα αυτά στο μυαλό μου είναι ένα και είναι μια αλυσίδα. Το πρόβλημα είναι ότι η λέξη performer δε βγάζει νόημα στα ελληνικά. Το θεωρούν και λίγο ψωνίστικο. Προσπαθώ συνέχεια να το εξηγώ.

«Πήρα τη μαμά μου τηλέφωνο και της έλεγα «κάτι μου είπαν για scholarshp, υποτροφία δεν είναι αυτό;»

3.Έχεις μεγαλώσει στην Αθήνα, πώς έφτασες να σπουδάζεις musical στο εξωτερικό και πώς εξελίχθηκε αυτό το βήμα στο Λονδίνο;
Πάντα θυμάμαι τον εαυτό μου, πάνω στο κρεβάτι των γονιών μου, να χορεύω και να τραγουδάω. Έγραφα όλα τα video clip σε κασέτα. Ήρθα σε επαφή με τα καλλιτεχνικά στα 16 με 17. Η καθηγήτρια του μπαλέτου και του jazz που είχα είχε κάνει σεμινάρια musical theater. Με έβαλε στο κόσμο αυτό και έτσι πήρα μια υποτροφία, πήγα στην Αμερική ένα καλοκαίρι και έκανα summer camp για musical theater στο Jacobs Pillow της Μασαχουσέτης. Κατευθείαν μπήκε στη ζωή μου το musical. Όταν έφτασε η ώρα πήγα μόνος μου στο Λονδίνο με μια βαλίτσα στα 18 μου χρόνια. Δεν ήξερα αγγλικά και δεν κατάλαβα την ανακοίνωσή τους. Πήρα τη μαμά μου τηλέφωνο και της έλεγα «κάτι μου είπαν για scholarshp, υποτροφία δεν είναι αυτό;». Όταν πήγα στη σχολή υπήρχε bulling, κυρίως επειδή δεν μιλούσα καλά αγγλικά. Αντιμέτωποι με μια διαφορετική κουλτούρα και μη ξεχνάς, ήμουν ένας Έλληνας αθλητής που έμπαινε στον καλλιτεχνικό κόσμο. Αυτό φαινόταν τόσο περίεργο για εκείνους.

4.Φανταζόσουν ποτέ όλη αυτή την επαγγελματική σου εξέλιξη και επιτυχία;
Όχι, με τίποτα γιατί όλα αυτά που έχω κάνει ήταν όνειρα ζωής. Το να είμαι δίπλα στην Έλενα Παπαρίζου, τον Σάκη Ρουβά, το να πάω Eurovision ως χορευτής και backing vocalist με την Demy και να εμφανιστώ στα Mad Awards ήταν ένα όνειρο. Πήγαινα στο Ηρώδειο και στο Μέγαρο Μουσικής και έβλεπα παραστάσεις. Μετά από 3 χρόνια ξαφνικά ήμουν επάνω σε αυτές τις σκηνές. Δεν μπορούσα καλά-καλά να τα διαχειριστώ και να τα καταλάβω. Την παράσταση που είχα τον πρώτο πρωταγωνιστικό μου ρόλο στο Ηρώδειο δεν την θυμάμαι καθόλου.

iasonas mandilaS


5.Έχεις παίξει στο θέατρο (βλ.Η Μελωδία της Ευτυχίας, Kiss Me Kate) έχεις βγει στο γυαλί μέσα από τη σειρά «Οι Συμμαθητές», έχεις πάει Eurovision, έχεις ανέβει στην σκηνή των MAD VMA 2019, έχεις και δύο δικά σου κομμάτια, ποια από όλες σου τις συνεργασίες έχει μείνει περισσότερο χαραγμένη στο μυαλό σου;
Νιώθω πραγματικά τυχερός γιατί έμπαινα από την μια συνεργασία στην άλλη με άπειρα ταλαντούχους καλλιτέχνες. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια. Ίσως κάπως να ξεχώριζα την Eurovision γιατί έχω τεράστια αγάπη και είμαι φανατικός.

6.Θα βρίσκεσαι και πάλι στα MAD VMA και είσαι από ό,τι είδα στη λίστα των Best New Comer,. Με αφορμή αυτό θα ήθελα να σε γυρίσω στο 2019 και να μου αφηγηθείς μια άβολη ή αγχωτική στιγμή πάνω στην σκηνή των VMA.
Ξετρελάθηκα. Παρακολουθώ τα βραβεία χρόνια οπότε δε μπορούσα να το συνειδητοποιήσω ότι είμαι υποψήφιος, για μένα είναι τιμή και ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου όλους όσους με στήριξαν. Δε θυμάμαι κάποιο λάθος που να είχε γίνει. Αυτό που θυμάμαι είναι η ταχυπαλμία που οριακά κρατούσα.

iasonas mandilas synentefksi 5


7.Εν τω μεταξύ, η Ελένη Παπαρίζου είναι τόσο γλυκιά και προσιτή όσο φαίνεται στα μάτια των θαυμαστών; Ξέρω την εκτιμάς και της έχεις αδυναμία, σε θέλω αντικειμενικό.
Είχα γνωρίσει την Έλενα ένα χρόνο πριν τα VMA. Ένα χρόνο μετά με στήριξε τόσο στο πρώτο μου τραγούδι «Χίλια Κομμάτια». Με βοήθησε να μπω στη δισκογραφία και με εμπιστεύθηκε να είμαι μαζί της. Ήταν μεγάλη στιγμή για 'μένα. Είναι σχεδόν ενοχλητικά γλυκιά. Είναι τόσο γλυκιά, τόσο καλή. Έχουμε συνηθίσει πάντα κάποιος να μην είναι αυτό που δείχνει. Είναι συγκινητικό και συγκλονιστικό το πόσο καλό παιδί είναι. Θα σου πει πού έχεις κάνει λάθος και θα είναι σε κάθε δευτερόλεπτο δίπλα σου. Είναι μέντορας και πλέον είναι καλή φίλη.

8.Με τις θαυμάστριες πώς τα πας; Σου στέλνουν DM; Σε σταματάνε στο δρόμο;
Έχω διάφορα τέτοια. Ήμουν τυχερός τα τελευταία χρόνια και με την εμφάνιση μου στην τηλεόραση και στη σειρά «Οι Συμμαθητές» ο κόσμος με αναγνωρίζει. Είναι πολύ όμορφο που μετά από αυτά τα έξι χρόνια της καριέρας μου με αγκαλιάζουν, μου στέλνουν άπειρα μηνύματα και με στηρίζουν τόσο. Τι πιο όμορφο από το να κάνεις αυτό που λατρεύεις και να υπάρχει ανταπόκριση και αγάπη;

9.Haters gonna hate! Δέχεσαι και αρνητικά σχόλια; Σε επηρεάζουν όταν τα διαβάζεις;
Πολλοί haters! Είναι τρομερό και σοκαριστικό, το πόσο εύκολα κάποιος μπορεί να σου πει την κακία του. Παλιά με επηρέαζαν, πλέον όμως προσπαθώ να τα διαβάζω και να τα φιλτράρω. Προσπαθώ να καταλάβω «λες να έχουν και κάπου δίκιο; Γιατί αυτόν τον εκνευρίζω τόσο;» Την κριτική είναι καλό να την σκεφτόμαστε και να τη βλέπουμε κι από τις δύο πλευρές. Προσπαθώ όμως να μη με αγγίζουν τόσο.

10.Το τελευταίο σου single «Μόνο Εσένα» θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι και ένα τραγούδι αφιερωμένο στη σχέση σου. Είναι ερωτικό, φυσικά φουλ ρυθμικό και ανεβαστικό. Υπάρχει κάτι που θα άλλαζες σε αυτό το κομμάτι;
Το κομμάτι μου έκανε εντύπωση από την πρώτη στιγμή που άκουσα το demo που μου είχε στείλει ο Λεωνίδας Σώζος. Είχε αυτό το «κάτι» που σου έμενε, και μου άρεσε εξ’ αρχής αυτή η pop αισθητική που εκπέμπει. Για το video clip δουλέψαμε όλοι πολύ σκληρά, και ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες μου που συνέβαλαν στο να βγει αυτό το αποτέλεσμα. Δε νομίζω ότι θα άλλαζα κάτι, ακόμα και το γεγονός ότι κυκλοφόρησε στις 23 Μαρτίου, την πρώτη ημέρα του lockdown, γιατί ήταν κανονισμένο και δε μπορούσε να αλλάξει, έχει και τη δική του σημασία και ιδιαιτερότητα. Σίγουρα θα έχω να το λέω πάντως, νομίζω δεν υπήρξε άλλη κυκλοφορία τραγουδιού την ίδια μέρα! Αυτές τις μέρες κυκλοφορήσαμε και ένα νέο music video για το τραγούδι, λίγο πιο καλοκαιρινό και φωτεινό. Ήταν μια απόφαση που πήραμε με την εταιρία μου για τις ανάγκες της προώθησης του τραγουδιού, και ελπίζω να σας αρέσει και να σας «δροσίσει».

Δες το ολοκαίνουριο και άκρως καλοκαιρινό music video του «Μόνο Εσένα» εδώ:




11.Ένας δύσκολος χωρισμός θα σε εμπνεύσει πιο εύκολα για να δημιουργήσεις ή ένας κεραυνοβόλος έρωτας;
Νομίζω η θλίψη εμπνέει περισσότερο. Κάτι θέλεις να εκφράσεις. Πάντα φοβόμαστε να εκφραστούμε όταν είμαστε λυπημένοι. Δύσκολα κρύβω τα συναισθήματά μου. Είμαι δοτικός και θα το πω το «είμαι χάλια». Εν τω μεταξύ και τα δύο μου κομμάτια δε μιλάνε για κάτι ευχάριστο. Μιλάνε και τα δύο για κάποιο χωρισμό αλλά είναι ο χορός που τα κάνει ξεσηκωτικά.

12.Ξέρω είσαι τελειομανής και είσαι και αυστηρός με τον εαυτό σου. Με τους συνεργάτες σου είσαι πιο χαλαρός;
Είμαι το ίδιο και με τους συνεργάτες μου, απλώς προσπαθώ να μη τα λέω χύμα, να τα συζητάω ευγενικά. Είμαι αυστηρός με τον εαυτό μου και αισθάνομαι τελειομανής, ωστόσο προσπαθώ να ακούω και το τι έχουν να μου πουν και να μου προτείνουν και οι άλλοι. Μπορεί να έχω συγκεκριμένα πράγματα στο μυαλό μου, αλλά πιστεύω ότι πάντα μια γνώμη παραπάνω μπορεί να βοηθήσει. Άλλωστε τις καλές δουλειές τις κάνουν οι ομάδες και οι καλές συνεργασίες.

Iasonasmandilas


13. Η καθημερινότητά σου πώς είναι; Πρόβα- πρόβα- στούντιο- ξεκούραση ή φροντίζεις να βάζεις και τους φίλους σου καθημερινά στο πρόγραμμά σου;
Δυσκολεύομαι αρκετά τα τελευταία χρόνια να έχω μια κανονική καθημερινότητα. Πρέπει να ξεκινήσω να αφιερώνω χρόνο στον εαυτό μου, να έχω πιο στενή επαφή με τους φίλους μου και να χαλαρώνω. Δεν τα καταφέρνω αυτά γιατί μόνιμα το μυαλό μου είναι στη δουλειά. Η δουλειά, μου τρώει αρκετή ενέργεια. Από τη μια χαίρομαι αλλά καταλαβαίνω ότι υπάρχει ένα μεγάλο κενό.

«Με ξενερώνει όταν κάποιος πιστεύει ότι όντας δίπλα μου θα κερδίσει κάτι.»

14.Έχεις χάσει φίλους λόγω της δουλειάς σου; Έχεις δει ανθρώπους να φεύγουν από κοντά σου ή αντίστοιχα να έρχονται λόγω της δημοσιότητας;
Δεν έχω χάσει ευτυχώς. Έχω πολύ καλούς φίλους. Ξέρω ότι όταν χτυπήσει το τηλέφωνο στην ανάγκη θα είναι ουσιαστικά εκεί. Γενικότερα έχουν υπάρξει πολλές φορές, όντως, που άνθρωποι στη ζωή μου... δεν έχουν μπει, δεν αφήνω και πολύ χώρο. Με ξενερώνει όταν κάποιος πιστεύει ότι όντας δίπλα μου θα κερδίσει κάτι. Εδώ δε νιώθω εγώ τόσο διάσημος οπότε μου φαίνεται αστείο. Πολλοί μου λένε αυτό το «εσύ που είσαι τώρα τόσο γνωστός...» δε το βλέπω και δε το νιώθω. Ίσως έχω άλλα στάνταρ για το τι σημαίνει επιτυχημένος και γνωστός.

15.Το πρώτο σου τραγούδι «Χίλια Κομμάτια» ήταν μια συνεργασία με συντελεστές που εσύ είχες προσεγγίσει από μόνος σου. Θέλει αποφασιστικότητα και αγάπη για αυτό που κάνεις και εσύ τα έχεις όλα σίγουρα. Τι θα συμβούλευες τα παιδιά που σε ακούνε και θέλουν να πετύχουν τα όνειρά τους;
Αισθανόμουν ότι έπρεπε να κάνω ένα επαγγελματικό focus. Η δισκογραφία με τραβούσε από μικρό. Ξεκίνησε από το instagram, έπεσα πάνω στον OSHRI, του έστειλα μήνυμα, αγόρασα τα δικαιώματα, πήγα στους Arcade, πλησίασα την Έλενα και μετά συνεργαζόμασταν απ' τη δισκογραφική μας εταιρία, την Minos EMI/Universal. Κάπως έτσι έγιναν όλα. Θέλει να είσαι και λίγο τυχερός. Δεν ήθελα να περιμένω από τους άλλους. Ξέρεις καμιά φορά πιστεύουμε ότι κάπως θα έρθουν τα πράγματα. Πρέπει να τα κυνηγάς.

Σε όποιον βρίσκεται σε αδιέξοδο λέω πάντα «πρέπει να πηγαίνεις με τα χίλια, να παίρνεις ρίσκο κι ας χτυπήσεις τοίχο.» Έτσι αξίζει και έτσι μπορείς να πεις αν χάσεις «τα έδωσα όλα.»

iasonas mandilas synentefksi 1


16.Ποιος είναι ο μεγαλύτερός σου φόβος;
Υπάρχει ένας γενικότερος φόβος εδώ στην Ελλάδα και κάτι στον αέρα που λέει «Εσείς εδώ είστε για τα λίγα». Πώς πήρα μια βαλίτσα και πήγα Αμερική στα 17 μου και στα 18 μου στο Λονδίνο; Ρίσκαρα και καταλαβαίνω ότι χρόνια μετά που θα έπρεπε να έχω περισσότερη ενέργεια και όρεξη. Το σύστημα σε κάνει να πιστεύεις ότι είναι καλύτερα να βολεύεσαι με τα... λίγα και καλά.

«Θέλω να βρω τον μικρό Ιάσονα και να τον αφήσω ελεύθερο».

Δε θέλω τους κανόνες, τα μη και τα πρέπει. Θέλω να βγάλω μουσική και να εξελιχθώ. Είμαι ονειροπόλος και αυτό θα φροντίσω να μην το χάσω ποτέ, παρότι ένα κομμάτι μας μπορεί να το προσγειώνουμε για να είμαστε ρεαλιστές. Χρειάζεται κι αυτό κάποιες φορές, άλλα όχι στο σημείο που θα μένουμε στάσιμοι. Τα όνειρα είναι για να τα λες και να τα κάνεις πράξη, και θεωρώ ότι το σύμπαν κάποιες φορές ακούει. Τίποτα δε σου χαρίζεται, θέλει κόπο, και δε θέλω να μένω στην ιδέα του ότι κάποια πράγματα «δεν είναι για την Ελλάδα». Αν δεν είναι, μπορούν να γίνουν. Ή τουλάχιστον μπορείς να τα δοκιμάσεις.

17.Τι είναι χειρότερο; Να πέσεις στην σκηνή ή να ξεχάσεις τα βήματα;
Δεν είμαι σίγουρος, αλλά έχω πέσει στο Παλλάς. Ανεβάζαμε το «Μελωδία Της Ευτυχίας» και στη τελευταία σκηνή γύρισα και την ώρα που έτρεξα έφυγε το πάτωμα κάτω από τα πόδια μου. Από το σοκ δεν ήξερα τι να κάνω. Μετά δεν ήθελα να βγω για υπόκλιση.

18.Πόση ώρα κάνεις να ετοιμαστείς για ένα ραντεβού;
Μπορώ να ετοιμαστώ σε 30'' αλλά να κάνω να φύγω από το σπίτι 30 ώρες. Καθυστερώ πάντα και παντού. Μπορεί να είμαι έτοιμος με τα κλειδιά στο χέρι και τη τσάντα στην πλάτη, πάντα όμως γυρνάω πίσω για κάτι που έχω ξεχάσει.

iasonas mandilas synentefksi 2


19.Ποια είναι πραγματικά η προσωπική επιτυχία σου; Αυτό το κάτι, που κάνει περήφανο τον Ιάσονα.
Ωχ! Αυτή είναι δύσκολη ερώτηση. Δε ξέρω... νομίζω η προσπάθεια να μην αλλάξω το ποιος είμαι για να ικανοποιήσω κάποιους άλλους. Νομίζω έχω μείνει πιστός στα όνειρά μου, στον εαυτό μου και δεν έχω αφήσει άλλους να με αλλάξουν,να με πάνε σε μονοπάτια που δεν είμαι εγώ.

20.Ποιοι είναι οι στόχοι από εδώ και πέρα;
Είμαι τρελός με τα όνειρα και τους στόχους μου. Σίγουρα θα ήθελα να πάω στη Eurovision κάποια στιγμή, αγαπώ τον θεσμό και είμαι παθιασμένος ακόμα και ως τηλεθεατής, πόσο μάλλον αν εκπροσωπήσω και κάποια χώρα. Αν έχω την ευκαιρία κάποια στιγμή να πάω, είμαι σίγουρος πως θα τα δώσω όλα, θα πάω για τη νίκη! Προς το παρόν θα ήθελα πολύ να πειραματιστώ και με την αγγλόφωνη pop, θεωρώ ότι μου ταιριάζει και με «βλεπω» σε αυτην.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved