K-Pop: Το μουσικό είδος που «ανθίζει» στην Ελλάδα και έχει πάει στην κορυφή των trends

Εσύ πόσα ξέρεις για την K-pop;

Θα ξεκινήσω με ένα τραγούδι που είχε γίνει «viral» θα μπορούσαμε να πούμε και σχεδόν όλοι μας χορέψαμε στον ρυθμό του.
Αναρωτιέσαι ποιο είναι το τραγούδι αυτό; Φυσικά και αναφέρομαι στο πολυπόθητο «Gangnam Style». Μη μου πεις ότι δεν το θυμάσαι ή ότι δεν είχες αντιγράψει για λίγο τις χορογραφικές του κινήσεις. Αν έπρεπε, λοιπόν, να χαρακτηρίσεις αυτό το τραγούδι, ποιο θα έλεγες ότι είναι το είδος του; Είναι ποπ; Ή μήπως R&B; Έχει, όμως, και στοιχεία ηλεκτρονικής μουσικής μέσα… Είναι και χορευτικό!
Μπερδεύτηκες; Το τραγούδι αυτό είναι ένα απλό παράδειγμα για να σου κάνω έναν πρόλογο για τo νέο είδος μουσικής, την K-Pop μουσική!

Η K-Pop μουσική είναι ένα είδος της νοτιοκορεατικής μουσικής, όχι και τόσο καινούριο, αφού ξεκίνησε να ανθίζει στην Νότια Κορέα στις αρχές τις δεκαετίας του ’90, ωστόσο στην Ελλάδα άρχισε να γίνεται γνωστό την τελευταία πενταετία.
Ονομάστηκε έτσι για να περιγράψει τα διάφορα είδη της εμπορικής ποπ μουσικής από την Νότια Κορέα και θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο όρος K-Pop είναι ένας εμπορικός χαρακτηρισμός.

https://www.instagram.com/p/BWKybMQFtqM/


Το κύριο γνώρισμα της μουσικής αυτής είναι τα πολλά «ερεθίσματα» των διαφόρων ειδών που δανείζεται, όπως hip-hop, dubstep, rock, jazz, R&B, reggae, electronica, techno, country και αρκετά άλλα. Έπειτα, τα συγκροτήματα της K-pop απαρτίζονται συνήθως από 10 άτομα και πάνω και χαρακτηριστικό τους είναι τα εξαιρετικά τους φωνητικά, η πολύ καλή χορογραφική υπόστασή τους και φυσικά το εκκεντρικό τους ντύσιμο. Εγώ τους αποκαλώ τραγουδιστές «πολυμηχανήματα», αφού δεν αρκεί μόνο να τραγουδούν καλά, αλλά διδάσκονται χορό, ξένες γλώσσες και εξασκούν κάθε δεξιότητα που θα τους φανεί χρήσιμη για την καριέρα τους.




Πλέον το συγκεκριμένο είδος μουσικής είναι αρκετά αναγνωρισμένο από το κοινό και τα συγκροτήματα της K-Pop είναι αρκετά, ώστε να φτάσουμε στο συμπέρασμα ότι αυτό το είδος μουσικής ήρθε για να μείνει! Αν νομίζεις ότι δεν έχεις ιδέα ποια είναι τα K-Pop συγκροτήματα, σου λέω ότι σίγουρα γνωρίζεις μερικά από αυτά.

Δες στην gallery μερικά από τα πιο γνωστά K-pop συγκροτήματα.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved