Πώς θα φτιάξεις το viral Mason-Jar Ice Cream του TikTok σε 5 λεπτά

Σου εγγυόμαστε, πως θα την φτιάχνεις ξανά και ξανά και ξανά.

Αν σου αρέσει η ιδέα του σπιτικού παγωτού και σου θυμίζει τα παιδικά σου χρόνια, που το έφτιαχνες μαζί με την οικογένειά σου, εμείς σε προκαλούμε και σε προσκαλούμε να ακολουθήσεις την συγκεκριμένη συνταγή, η οποία δεν απαιτεί να έχεις μίξερ. Με απλά λόγια, δε χρειάζεται να επενδύσεις σε μια παγωτομηχανή, για να δημιουργήσεις με λίγα υλικά στο σπίτι το αγαπημένο σου παγωτό από εδώ και στο εξής, που η ζέστη αρχίζει και «φουντώνει».

Η συνταγή, η οποία αρχικά κοινοποιήθηκε στο TikTok από τον @buttermilkbysam σε ένα βίντεο που έκτοτε κέρδισε 2,7 εκατομμύρια likes, είναι εξαιρετικά εύκολη. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να συνδυάσεις τα βασικά συστατικά σε ένα βαζάκι, να τα ανακατέψεις όλα μαζί και μετά να προσθέσεις ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς, φρούτα ή κομμάτια brownies. Μόλις παγώσει, το μείγμα θα μεταμορφωθεί ως δια μαγείας σε μια λαχταριστή μερίδα σπιτικού παγωτού. Yummy!

Yummy! Δες πώς θα φτιάξεις παγωτό γρανίτα εύκολα στο σπίτι

Πώς μπορώ να φτιάξω το Mason-Jar Ice Cream;

Για να κάνεις το παγωτό σου ακόμα πιο λαχταριστό, γευστικό και εντυπωσιακό μπορείς να προσθέσεις φρέσκα φρούτα, ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς, τους οποίους μπορείς να καραμελώσεις, μικρές καραμέλες, σιρόπια και οτιδήποτε άλλο μπορείς να φανταστείς και ταιριάζει στο προσωπικό σου γούστο.

Βεβαιώσου πως έχεις αφήσει κένο 1 ίντσας από την κορυφή, ώστε να δώσεις χώρο στο μείγμα σου, ενώ μπορείς να τοποθετήσεις αρχικά ένα καπάκι σιλικόνης και ύστερα ένα μεταλλικό καπάκι, καθώς το παγωτό γίνεται πιο σκληρό μετά από 1-2 ώρες. Τέλος, παράλειψε την προσθήκη περαιτέρω ζάχαρης, αν χρησιμοποιήσεις πολύ γλυκά μπισκότα.

Υλικά

Η βασική συνταγή

¾ φλ.κρέμα γάλακτος

3κ.σ. τυρί κρέμα

2κ.σ. ζαχαρούχο γάλα

1-2 κ.σ. καστανή ζάχαρη

½ κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας

Μια πρέζα αλάτι

Για την γεύση μπισκότου

½ φλ. θρυμματισμένα μπισκότα (περίπου 5)

Για την γεύση μερέντα

¼ φλ. Μερέντα

1/3φλ. Κομμάτια brownies

2κ.σ. καρύδια ψιλοκομμένα

Για τη γεύση strawberry cheesecake

1/2 φλ. πουρέ φράουλας (περίπου 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένες φράουλες)
2 κ.σ. αλεσμένα μπισκότα
2 κ.σ. chips λευκής σοκολάτας
2 κ.σ. φράουλες κομμένες σε κύβους

Εκτέλεση: Για να φτιάξεις τη βασική συνταγή σε ένα καθαρό βάζο βάλε την κρέμα γάλακτος, το τυρί κρέμα, το ζαχαρούχο γάλα, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι. Με ένα σύρμα χτύπησε τα υλικά, μέχρι να ομογενοποιηθούν και να πήξει το μείγμα.

Για να φτιάξεις το παγωτό με γεύση μπισκότου ρίξε τα θρυμματισμένα μπισκότα στον πάτο του βάζου, ρίξε από πάνω το μείγμα και άφησε το να παγώσει για 4 ώρες.

Για να φτιάξεις το παγωτό με γεύση μερέντα πρόσθεσε όλα τα υλικά της βασικής συνταγής, εκτός από τη ζάχαρη, μαζί με την μερέντα, ανακάτεψε τα, μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρρευστο μείγμα και πρόσθεσε τα brownies μαζί με τους ξηρούς καρπούς. Βάλε το στην κατάψυξη, αφού κλείσεις το βάζο με ένα καπάκι για 4 ώρες.

Για τη γεύση strawberry cheesecake πολτοποίησε τις φράουλες σε ένα μπλέντερ, ετοίμασε τη βασική συνταγή και πρόσθεσε τον πουρέ, τα θρυμματισμένα μπισκότα, τα chips λευκής σοκολάτας και τις ψιλοκομμένες φράουλες. Τοποθέτησε το βάζο σου στην κατάψυξη για 4 ώρες. Καλή απόλαυση!

Πηγή κεντρικής: pexels.com

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved