Πανελλήνιες 2023: 2 υγιεινά σνακ με ελάχιστες θερμίδες που θα σε γεμίσουν ενέργεια

Προτίμησέ τα και παράμεινε χορτάτη για πολλές ώρες, έχοντας καταναλώσει λίγες θερμίδες.

Ενώ το τσιμπολόγημα μπορεί να ωφελήσει την πρόσληψη βάρους, το να καταναλώνουμε μικρά και συχνά γεύματα, που περιέχουν θρεπτικά συστατικά συμβάλλει στην μείωση των περιττών κιλών και την διατροφική ισορροπία.

Άλλωστε μια πρόσφατη έρευνα έχει καταδείξει, πως η πρόσληψη snack με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες συμβάλλει στην προώθηση του αισθήματος πληρότητας και μπορεί να μειώσει τον αριθμό των θερμίδων, που καταναλώνεις συνολικά κατά την διάρκεια της ημέρας. Εάν, λοιπόν, θέλεις να πάρεις ιδέες για τα snacks που αξίζει να προτιμήσεις τόσο το πρωί, όσο και το απόγευμα, δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις και να επιλέξεις τις παρακάτω προτάσεις. Ξεκινάμε;

Ποια είναι τα πιο θρεπτικά snacks με ελάχιστες θερμίδες;

Hummus με sticks λαχανικών

Η κατανάλωση περισσότερων λαχανικών ως γνωστόν ωφελεί την υγεία, μειώνοντας τον κίνδυνο χρόνιων παθήσεων, όπως είναι για παράδειγμα εκείνες που σχετίζονται άμεσα με το καρδιαγγειακό σύστημα. Ωστόσο, ένα μεγάλο σφάλμα το οποίο πρέπει να αποφύγεις πάση θυσία είναι να καταναλώνεις τα λαχανικά σου σκέτα και να μην τα συνοδεύεις μαζί με κάτι άλλο. Εμείς σου προτείνουμε να φτιάξεις hummus, στο οποίο απλά λιώνεις στο μπλέντερ σου ρεβύθια, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, ταχίνι και χυμό λεμονιού. Ο συνδυασμός λαχανικών με χαμηλές θερμίδες, πλούσια σε φυτικές ίνες, όπως μπρόκολο, ραπανάκια, σέλινο ή πιπεριές με χούμους πλούσιο σε πρωτεΐνες, δημιουργεί ένα χορταστικό σνακ που σίγουρα θα σε κρατήσει χορτάτη ανάμεσα στα γεύματα χωρίς να προσθέσεις πολλές, περιττές θερμίδες.

To banana cake του TikTok φτιάχνεται σε τηγάνι και είναι ό,τι πιο νόστιμο έχεις δοκιμάσει

Μήλο με φυστικοβούτυρο

Αυτός ο κολασμένος συνδυασμός, που όλοι έχουμε λατρέψει και είναι ιδανικός οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, ακόμα κι όταν σε πιάνουν οι γνωστές σου λίγουρες μετά το μεσημεριανό γεύμα. Παρόλο που τα μήλα αποτελούν μια χορταστική επιλογή, ο συνδυασμός με το φυστικοβούτυρο θα τα απογειώσει. Παράλληλα, επιστημονική έρευνα γνωστού Πανεπιστημίου των ΗΠΑ κατέδειξε πως το φυστικοβούτυρο μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους. Το μόνο που πρέπει να προσέξεις, είναι το άλειμμά σου να είναι φτιαγμένο από 100% φιστίκια.

Μην ξεχνάς να πίνεις αρκετό νεράκι κατά την διάρκεια της ημέρας, ιδιαίτερα τις ημέρες που η θερμοκρασία είναι αυξημένη και η αφυδάτωση καραδοκεί. Ευχόμαστε να ακολουθήσεις τις συμβουλές μας και να απολαύσεις τα παραπάνω snacks, χωρίς να παραλείπεις να γυμνάζεσαι και όσο πιο συχνά μπορείς κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, χωρίς υπερβολές.

Πηγή κεντρικής: pexels.com

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved