Ζήσε τη στιγμή & 2 ακόμα συμβουλές για να αντιμετωπίσεις τη χριστουγεννιάτικη μελαγχολία

Απόλαυσε την πιο «ζεστή» και αγαπησιάρικη εποχή του έτους, χωρίς να αισθάνεσαι θλίψη!

Μπορεί τα Χριστούγεννα να «επιτάσσουν» να φορέσουμε τα πιο εντυπωσιακά μας ρούχα και να «ντυθούμε» με το πιο ζεστό μας χαμόγελο, όμως, η πραγματικότητα για πολλούς είναι αρκετά διαφορετική. Αν συγκαταλέγεσαι κι εσύ στην κατηγορία των ατόμων, που αισθάνονται έντονα τη μελαγχολία της γιορτινής περιόδου, σίγουρα δεν είσαι μόνη. Σε περίπτωση, λοιπόν, που θες να βάλεις ένα «τέλος» στα αρνητικά αυτά συναισθήματα και να χαρείς με τους αγαπημένους σου τα φετινά Χριστούγεννα, δεν έχεις παρά να αφεθείς στα μαγικά μας χεράκια, διαβάζοντας τις παρακάτω γραμμές.

Επιτέλους Χριστούγεννα και το πρόγραμμα έχει... festive brunch! 10 outfits για να πάρεις ιδέες

Πώς να αντιμετωπίσεις τη μελαγχολία των γιορτών

Φρόντισε περισσότερο τον εαυτό σου

Πρέπει να γνωρίζεις πως η Χριστουγεννιάτικη μελαγχολία, είναι πολύ πιθανό να οφείλεται στο βεβαρυμένο καθημερινό σου πρόγραμμα, την έλλειψη ύπνου, την κούραση και το άγχος. Τι μπορείς να κάνεις, για να νιώσεις καλύτερα; Να φροντίσεις παραπάνω τον εαυτό σου! Κοιμήσου περισσότερο, μην ξεχνάς να ενυδατώνεσαι πίνοντας επαρκείς ποσότητες νερού μέσα στην ημέρα, ετοίμασε υγιεινά και απολαυστικά γεύματα, πέρασε χρόνο με τους αγαπημένους σου, κάνε τα beaute σου και γυμνάσου.

XMAS-(1).jpg

Αποδέξου τα συναισθήματά σου

Το να ζορίζεις τον εαυτό σου δε θα ωφελήσει σε τίποτα και δε θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα σε καμία περίπτωση. Αντ’αυτού αποδέξου ό,τι αισθάνεσαι αυτή τη στιγμή, μίλησε στον εαυτό σου (Ναι, όσο «τρέλο» κι αν ακούγεται, λειτουργεί) και κάνε υπομονή. Όλοι περνάμε διάφορες φάσεις στη ζωή μας, που άλλες φορές είναι πιο ανάλαφρες κι άλλες πιο ζόρικες. Μην απογοητεύεσαι, κάνε υπομονή, δώσε χρόνο σε εσένα και προχώρα μπροστά!

Ζήσε τη στιγμή!

Όπως λέει και ένα αγαπημένο τραγούδι «Ζήσε τη στιγμή, δε θα ξαναρθεί...» και ο καλλιτέχνης έχει απόλυτο δίκιο. Χρειάζεται να είμαστε παρούσες στο τώρα, να το απολαμβάνουμε, να το χαιρόμαστε και να μη σκεφτόμαστε τίποτα άλλο. Ούτε το παρόν, ούτε το μέλλον. Άλλωστε το μόνο που έχουμε είναι αυτή η στιγμή που ζούμε. Εφάρμοσέ το!

Εν τέλει, μπορείς κάλλιστα να αντιμετωπίσεις τη μελαγχολία των γιορτών με πολύ απλούς τρόπους, τους οποίους χρειάζεται να εφαρμόσεις από σήμερα κιόλας. Να είσαι σίγουρη, πως δεν αισθάνεσαι μόνο εσύ έτσι και πως όλοι περνάμε ανά περιόδους ανάλογες συναισθηματικές φάσεις και μεταπτώσεις.

Όπως και να έχει σου ευχόμαστε να χαρείς τα φετινά Χριστούγεννα με τους ανθρώπους που αγαπάς και να προσέχεις τον εαυτό σου, γιατί είναι ό,τι πολυτιμότερο έχεις!

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved