Τα 5 πιο συνηθισμένα λάθη που κάνεις και καταστρέφεις τη σχέση σου

Μπορεί να μην το καταλαβαίνεις καν, αλλά αυτά είναι λάθη.

Δε χρειάζεται να σου πούμε πόσο περίπλοκες είναι οι σχέσεις. Το ξέρεις και το ξέρουμε. Θέλει πολλή δουλειά για να πετύχει αυτό που προσπαθείτε να φτιάξετε και μπορεί πολύ εύκολα να καταστραφεί, όταν συμβαίνουν πράγματα που καταστρέφουν τη βάση της.

Σίγουρα η κάθε περίπτωση ζευγαριού είναι διαφορετική και δεν ενοχλούν όλους τα ίδια πράγματα, όμως, υπάρχουν κάποια λάθη που γίνονται πολύ συχνά και είναι καταδικασμένα να φέρουν το τέλος.

lathi pou kaneis sti sxesi3

#1 Ο στόχος σου σε ένα καυγά είναι να έχεις δίκιο.

Τσακωμοί θα υπάρχουν, δεν μπορείς να τους αποφύγεις. Το λάθος που πολύ συχνά γίνεται είναι να θες κάθε φορά εσύ να έχεις δίκιο και να μη θέλεις να ακούσεις τίποτα διαφορετικό από αυτό. Αν δεν είσαι ανοιχτή στη συζήτηση, ποτέ δε θα μπορείς να λύσεις ουσιαστικά κάτι και να πας παρακάτω.

Brag Cbs GIF by Paramount+

#2 Δε θέτεις όρια.

Σίγουρα σε μία σχέση θα κάνεις υποχωρήσεις. Θα βρεις τον άλλον στη μέση για να μπορέσει να λειτουργήσει αυτό μεταξύ σας. Όμως, πρέπει να θέτεις και τα όριά σου, «κόκκινες» γραμμές, οι οποίες δε θέλεις με τίποτα να ξεπερνιούνται, γιατί, αν συσσωρεύεις μέσα σου πράγματα κάνοντας υπομονή, κάποια στιγμή θα «σκάσουν» και κατά πάσα πιθανότητα χωρίς επιστροφή.

I Give Up GIF

#3 Παραπονιέσαι μονίμως για εκείνον στους άλλους.

Όταν κάτι σε εκνευρίζει, είναι πολύ εύκολο να πάρεις τηλέφωνο την κολλητή σου και να το συζητήσεις, γιατί, ναι, είναι η κολλητή σου και μπορείς με φοβερή ευκολία να της πεις τα πάντα. Αυτό, όμως, αφενός «χτίζει» αρνητικά συναισθήματα προς τη σχέση σου και αφετέρου δε σε βοηθάει πουθενά. Μόνο αν συζητήσεις το πρόβλημά σου κατευθείαν μαζί του, θα μπορέσεις να το λύσεις -εφόσον θέλετε και οι δύο φυσικά-.

Chatting American Idol GIF by Casey Bishop

#4 Περιμένεις να είναι τα πάντα.

Ναι, με τη σχέση σου μπορεί να περνάς τέλεια και καλά κάνεις και έτσι πρέπει. Αλλιώς γιατί να βρίσκεσαι εκεί; Όμως, αυτό δε σημαίνει ότι ο σύντροφός σου πρέπει να καλύψει όλους τους τομείς στη ζωή σου ή να περιμένεις ότι δε θα βγαίνει με τους φίλους του επειδή έχει εσένα. Όπως κι εσύ αντιστοίχως πρέπει να εκτιμάς δεόντως τον χρόνο με τις φίλες σου ή την οικογένειά σου.

In Love Dancing GIF by NBC

#5 Δεν είσαι εντελώς ειλικρινής για τα συναισθήματά σου.

Όσο κλισέ και να σου ακούγεται, η ειλικρίνεια είναι πολύ σημαντική σε μία σχέση. Η ειλικρίνεια, ωστόσο, δεν αφορά μόνο στα ψέματα αλλά και στις μισές αλήθειες. Μη φοβάσαι να πεις ακριβώς αυτό που νιώθεις από φόβο μη σε απορρίψει ο άλλος. Αν είναι «εκεί», πρέπει να είναι «εκεί» για εσένα, στο 100%, με ό,τι συνεπάγεται αυτό.

Truth Be Told Reaction GIF by Ryn Dean

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved