Τελικά το φλερτ θεωρείται απιστία; Τι λένε οι ειδικοί

Εσύ φλερτάρεις ή μήπως το θεωρείς απιστία;

Τι πραγματικά μπορεί να θεωρηθεί απιστία; Όταν είσαι σε μια σχέση, όλες ξέρουμε πως πρέπει να είσαι ολοκληρωτικά εκεί, χωρίς να σκέφτεσαι τον πρώην σου, ή να μιλάς με τον…. «κολλητό» σου ο οποίος περισσότερο ερωτικά σε βλέπει παρά φιλικά. Λοιπόν, σε αυτό το σημείο, πρέπει να σου αποκαλύψουμε πως διαβάσαμε όσα λένε οι ειδικοί περί του θέματος και μας αιφνιδίασαν! Ξέχνα όσα ήξερες μέχρι στιγμής. Η Maria Sullivan, αντιπρόεδρος και Dating Expert της ιστοσελίδας Dating.com έκανε τη μεγαλύτερη αποκάλυψη.

Έχεις σκεφτεί ποτέ αν το φλερτ κατατάσσεται στις μορφές… απιστίας του αγαπημένου σου; Η απάντηση τελικά δεν είναι τόσο εύκολη όσο φαντάζεσαι και σίγουρα δεν μπορείς απλά να απαντήσεις με ένα ναι ή με ένα όχι. Πολλά μπορεί να παίξουν σημαντικό ρόλο, όπως για παράδειγμα το ύφος μιας συζήτησης, ακόμη και οι… προθέσεις εκείνου του οποίου φλερτάρει. Σίγουρα όταν ακούς την λέξη «φλερτ» σου έρχονται στο μυαλό κομπλιμέντα, αγγίγματα, ακόμη και φιλιά κι όμως, δεν είναι πάντα έτσι.



Όπως τονίζει η Maria Sullivan, πρέπει να γίνει αρχικά ξεκάθαρο το τι ορίζεται ως απάτη και ποιες είναι οι μορφές της. Για παράδειγμα, ένα πονηρό μήνυμα μπορεί να θεωρηθεί απάτη, το μόνο σίγουρο πάντως είναι πως κάθε κίνηση την οποία ο σύντροφος θέλει να αποκρύψει, όπως μια πονηρή συνομιλία ή μια συνάντηση, θεωρούνται απιστία.

Από την άλλη, πολλά ζευγάρια θεωρούν πως το φλερτ το οποίο δεν κρύβει κάποια δεύτερη σκέψη ή κάποιον απώτερο σκοπό, ανάβει και πάλι τη σπίθα στον έρωτά τους. Εσύ είσαι από αυτές που πιστεύουν κάτι τέτοιο;

Η Tiffany C. Brown, expert σε θέματα σχέσεων πάντως τονίζει πως σίγουρα το φλερτ μπορεί να θεωρηθεί απιστία αφού κατά κάποιο τρόπο αφήνεις το σύντροφό σου και προσεγγίζεις ερωτικά κάποιο τρίτο πρόσωπο.

Και τι γίνεται αν κάποιος από τη φύση του μιλά και συμπεριφέρεται σαν να φλερτάρει; Υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν την επικοινωνία, κάνουν κομπλιμέντα και τους αρέσει επίσης να τα δέχονται. Επιστρέφοντας λοιπόν σε όσα προαναφέραμε, αν δεν υπάρχουν κινήσεις σε τρίτα πρόσωπα που προσβάλουν τα όρια μιας σχέσης και δεν δείχνουν έλλειψη σεβασμού στο σύντροφό σου, η απλή επικοινωνία με μία δόση φλερτ δεν θεωρείται απιστία.

Πώς και ποιος ορίζει όμως τα παραπάνω; Φυσικά εσύ και το αγόρι σου. Αν υπάρχουν κινήσεις που σε προβληματίζουν ή αντίστοιχα προβληματίζουν εκείνον, πρέπει να συζητηθούν. Τα όρια τα θέτουμε εμείς και όπως λέει και η Maria, για να διασφαλιστεί μια υγιής σχέση πρέπει το ζευγάρι να λύνει κάθε ανασφάλεια που προκύπτει.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved