Ξέρουμε πότε έκανες έρωτα για πρώτη φορά!

Υπάρχει αποκαλυπτική έρευνα

Να ξεκαθαρίσουμε πως το πότε θα κάνεις έρωτα για πρώτη φορά είναι δικιά σου απόφαση, αρκεί να γίνει με το άτομο που επιθυμείς και να λάβεις τις απαραίτητες προφυλάξεις.

Και μπορεί η πρώτη φορά και η εμπειρία αυτή να είναι διαφορετική για τον καθένα μας, όμως οι αριθμοί μιλούν και αποκαλύπτουν το πότε κάνουν σεξ για πρώτη φορά οι έφηβοι σήμερα.

Σύμφωνα με έρευνα το Zava παλαιότερα γνωστό ως DrEd και με βάση τα στοιχεία 500 Ευρωπαίων και 500 Αμερικανών εφήβων η μέση ηλικία για την πρώτη φορά είναι 17,4 έτη ενώ η μέση ηλικία για τη σεξουαλική αφύπνιση είναι τα 15,2 έτη.

Στα 17 έτη συμφωνεί και μελέτη του Planned Parenthood ενώ σύμφωνα με άλλη έρευνα ο αριθμός των ενεργών σεξουαλικά εφήβων όλο και μειώνεται.

Τουλάχιστον στις ΗΠΑ, οι μαθητές που έχουν κάνει σεξ φτάνουν το 40%, ποσοστό που έχει μειωθεί κατά 10% σε σχέση με αντίστοιχη έρευνα του 2007. Αυτό είναι και το χαμηλότερο ποσοστό από το 1991 και μετά.

Δυστυχώς κι ενώ το ποσοστό των ενεργών σεξουαλικά εφήβων μειώνεται, εξίσου μειώνεται και το ποσοστό εκείνων που χρησιμοποιούν προφυλακτικό στις επαφές τους, φτάνοντας μόλις το 54%.

Αυτό σημαίνει πως τουλάχιστον οι μισοί από τους εφήβους που κάνουν σεξ, εκτίθενται στον κίνδυνο του AIDS, των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων και μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved