Μήπως πλήγωσες την κολλητή σου; Ήρθε η ώρα να επανορθώσεις

Κανείς δεν είναι τέλειος

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί κάποιες φορές να πεις κάποια πράγματα σε κάποια φίλη ή την κολλητή σου που θα την πληγώσουν. Επειδή δεν υπάρχει το μαγικό κουμπί για να γυρίσεις το χρόνο πίσω, βοηθάει πολύ να σκεφτείς ότι όλοι έχουν βρεθεί στην ίδια θέση. Αυτό που κάνει τη διαφορά είναι το τι θα κάνεις για να επανορθώσεις.

Χρησιμοποίησε τη δύναμη της συγγνώμης.
Μία συγγνώμη μπορεί να κάνει πολλά για να ηρεμήσεις τον θυμό ή την πληγή που άνοιξες στη φίλη σου με τα λόγια σου. Χρειάζεται θάρρος για να αποδεχτείς ότι αυτό που έκανες ήταν λάθος. Προσπάθησε να πεις: «Αυτά που είπα για εσένα δεν ήταν σωστά. Δεν θα έπρεπε να σου το είχα κάνει αυτό. Δεν ήταν δίκαιο και δε νιώθω περήφανη για αυτό. Θέλω απλώς να σου πω ότι λυπάμαι και το έχω μετανιώσει. Συγγνώμη».

Το σημαντικό είναι να είσαι ειλικρινής.
Όταν απολογείσαι θα πρέπει να το κάνεις επειδή νιώθεις πραγματικά ότι έκανες λάθος και πλήγωσες τη φίλη σου. Η συγγνώμη που θα πεις δεν πρέπει να είναι απλώς για να προστατεύσεις την εικόνα σου ή για να σε θέλουν οι άλλοι για φίλη. Αν το κάνεις περισσότερο για εσένα, μπορεί τα λόγια σου να μην πείσουν κανέναν.

Δείξε ότι θέλεις να αλλάξεις.
Δείξε στο πρόσωπο που πλήγωσες ότι δε θα κάνεις κάτι παρόμοιο ξανά. Μπορείς να πεις στη φίλη σου ότι θα προσέχεις περισσότερο τα λόγια σου στο μέλλον ή ότι θα προσπαθήσεις να είσαι πιο ευγενική και να μην κουτσομπολεύεις τους άλλους, ειδικά τους φίλους σου πίσω από την πλάτη τους.

Aυτό το διάβασες; 3 διαφορετικά και πολύ cool δώρα γενεθλίων για την κολλητή σου

Το πιο πιθανό είναι να σε συγχωρέσει η φίλη σου αλλά μην στεναχωρηθείς αν αυτό δεν γίνει αμέσως. Κάποιοι άνθρωποι είναι γρήγοροι στο να συγχωρούν ενώ άλλοι χρειάζονται περισσότερο χρόνο να το ξεπεράσουν. Εσύ θα πρέπει να κάνεις το καλύτερο που μπορείς και μετά να περιμένεις.

Μην ξεχάσεις να συγχωρήσεις και τον εαυτό σου.
Όλοι μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Φρόντισε να διορθώσεις την κατάσταση και να μην σκέφτεσαι τι έκανες όλη την ώρα. Το να κρίνεις τον εαυτό σου δεν σε βοηθά. Ούτε το να σκέφτεσαι ξανά και ξανά αυτά που είπες ή να σκέφτεσαι τι θα μπορούσες να είχες πει διαφορετικά. Αφιέρωσε όλη την ενέργειά σου στο να αλλάξεις τα πράγματα και να δείξεις τις καλές σου προθέσεις.

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved