Τι πρέπει να προσέξεις στα φλερτ του καλοκαιριού

Καλοκαιρινοί έρωτες, φλερτ για μόνους και μη…

Το καλοκαίρι είναι συνυφασμένο με τον ήλιο, τη θάλασσα, την ανεμελιά των διακοπών και την ξεκούραση, με το φλερτ και τον έρωτα… Είναι η περίοδος όπου και τα δύο φύλα ξεκινούν τις καλοκαιρινές εξορμήσεις με έντονη την προσδοκία να …αγαπήσουν και να αγαπηθούν – όσοι τουλάχιστον είναι μόνοι! Μάλιστα, στο μυαλό των περισσότερων και σίγουρα στο μυαλό των αδέσμευτων, διακοπές σημαίνει ακριβώς αυτό: ήλιος και θάλασσα, διασκέδαση, παρέες, έρωτας και σεξ!

Και λογικό αν σκεφτούμε πως επιδρά ο καλός καιρός, η μεγαλύτερη διάρκεια της ημέρας, το φως, το προκλητικό ντύσιμο, η ζέστη, η θάλασσα… Έτσι και το φλερτ θεωρείται το κυρίως καλοκαιρινό στοιχείο που θα ανανεώσει τον ψυχισμό μας και θα εκπληρώσει την επιθυμία της δυαδικότητας. Βέβαια, το φλερτ κάποιες φορές μπορεί να θεωρηθεί και απειλή για την υπάρχουσα σχέση αν έρχεται μέσα από τρίτα πρόσωπα, γεγονός που κάποιες φορές μας κάνει να αναρωτηθούμε αν βρισκόμαστε με τον σωστό άνθρωπο...

Πολλά τα καλοκαιρινά ειδύλλια ως απόρροια της ερωτικής διάθεσης που κυριαρχούν στην καθημερινότητα του καλοκαιριού… Το ωραίο είναι πως σε αυτή την εικόνα μπαίνουν και τα δύο φύλα, καθώς τόσο οι γυναίκες όσο και οι άντρες προσπαθούν να φροντίσουν τον εαυτό τους όλο και περισσότερο για να νιώθουν τη σιγουριά να εκτεθούν μέσα από ένα πιο …προκλητικό ή προχωρημένο ντύσιμο ή να βγουν στη παραλία και να έχουν ένα καλλίγραμμο κορμί, προκαλώντας φαντασιώσεις και …σκανδαλίζοντας!

Βέβαια, κάποιες φορές βλέπουμε και αντίθετες καταστάσεις, καθώς δεν διαθέτουν όλοι τα γραμμωμένα κορμιά με αποτέλεσμα να ντρέπονται να κυκλοφορήσουν με τα πιο ανάλαφρα καλοκαιρινά ρούχα ή με μαγιό..

Και όμως, δικαίωμα στο φλερτ και σε μία καινούργια υποσχόμενη γνωριμία έχουν όλοι και όλες, ασχέτως το βάρος τους. Μάλιστα, το φλερτ δίνει σε όλους μας φτερά να πετάξουμε και να διεκδικήσουμε αυτό που πιστεύουμε πως μας ανήκει!



Ακόμα και στα ζευγάρια που ήδη υπάρχουν από το χειμώνα, το καλοκαίρι μπορεί να ανανεώσει τη σχέση και να φέρει τους δυο συντρόφους σε μία πιο ονειρική κατάσταση κάνοντάς τους να θυμηθούν πως γνωρίστηκαν και να ξαναερωτευτούν… Το ζευγάρι δηλαδή, μπορεί να αφιερώσει ποιοτικό χρόνο, αλλάζοντας παραστάσεις και σκηνικά, χρησιμοποιώντας ακόμα και αυτή την έντονη σεξουαλική διάθεση προς όφελος της σχέσης του.

Το καλοκαιράκι λοιπόν μπορεί να μας φέρει πιο κοντά, είτε γνωριζόμαστε, είτε όχι, φτάνει να μπορούμε να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να το χαρεί, να φλερτάρουμε, να γελάσουμε, να αφεθούμε…

Ευχαριστούμε τη Μαρίνα Μόσχα, ψυχολόγο, MA Κλινικής Ψυχολογίας, ψυχοθεραπεύτρια και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Αγωγής Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας
https://marinamoscha.wordpress.com
https://www.facebook.com/marinamoscha

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved