Με αλατόνερο και 2 ακόμη τρόπους θ' αντιμετωπίσεις τον πονόλαιμο σε 4 μέρες

Φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης, που θα σε βοηθήσουν να ανακουφιστείς.

Ο καιρός σιγά-σιγά δροσίζει και τι πιο σύνηθες από το να αρχίσουν οι κλασσικές ιώσεις της εποχής; Ένα από τα πιο συχνά συμπτώματα είναι ο πονόλαιμος, τον οποίο αξίζει να αντιμετωπίσεις με όσο πιο φυσικούς τρόπους γίνεται και με υλικά που έχεις στην κουζίνα του σπιτιού σου. Είσαι έτοιμη να ξεκινήσουμε;

Φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης του πονόλαιμου

Μέλι

ponolemos1.jpg

Το μέλι αναμεμειγμένο σε ένα ζεστό τσαγάκι, σίγουρα θα ανακουφίσει τον πονεμένο σου λαιμό και θα τον καταπραΰνει. Άλλωστε, βάσει επιστημονικού άρθρου που δημοσιεύθηκε το 2021, το μέλι είναι εξίσου αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση του βήχα, αλλά και των οξείων λοιμώξεων του αναπνευστικού συστήματος, αποτελώντας μία από τις πιο απλές, παραδοσιακές θεραπείες που μπορείς να προτιμήσεις.

Body Neutrality VS Body positivity: Ποια είναι η διαφορά τους

Αλατόνερο

Οι γαργάρες με ζεστό αλατόνερο συμβάλλουν στην εξόντωση των επικίνδυνων βακτηριών που βρίσκονται στον λαιμό σου, κάνοντάς τον να σε ενοχλεί. Αξίζει να γνωρίζεις, πως σύμφωνα με την Αμερικανική Οστεοπαθητική Εταιρία, όταν έχεις πονόλαιμο χρειάζεται να κάνεις γαργάρες τουλάχιστον 3 φορές την ημέρα, για να δεις δραστική διαφορά ακόμα και σε λίγες ώρες.

Ατμός ή υγρασία

Ο ξηρός αέρας μπορεί να επιδεινώσει σημαντικά την κατάστασή σου. Για αυτόν, ακριβώς, τον λόγο η εισπνοή ατμού βοηθά στην ταχύτερη ανακούφιση από τα ενοχλητικά συμπτώματα. Επομένως, πρόσεξε πολύ τα επίπεδα υγρασίας στο σπίτι σου να βρίσκονται σε αρκετά υψηλό επίπεδο, όσο περίεργο και αν σου ακούγεται.

Κλείνοντας, σου συνιστούμε να πίνεις πολλά, ζεστά ροφήματα τουλάχιστον δύο με τρεις φορές την ημέρα, ώστε να ανακάμψεις το συντομότερο δυνατό. Σου ευχόμαστε περαστικά και σου στέλνουμε την αγάπη μας μικρή μας βασίλισσα!


Πηγή κεντρικής: pexels.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κεφάλαιο αυτοπεποίθηση: Πώς να σταματήσεις επιτέλους να συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους

Γυμναστική στο σπίτι: 2 YouTube trainers που πρέπει να ακολουθήσεις για άμεσα αποτελέσματα

© 2018-2023 Teen.queen.gr - All rights reserved