4 συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσεις αν θες όμορφα, λαμπερά δόντια!

Όλα όσα πρέπει να κάνεις καθημερινά.

Η στοματική υγιεινή δεν είναι μόνο το βούρτσισμα των δοντιών σου δύο φορές την ημέρα και η επίσκεψη στον οδοντίατρο μία φορά το χρόνο. Πρέπει να φροντίζεις κάποια πράγματα επιμελώς κάθε μέρα αν θες να διασφαλίσεις ότι τα δόντια σου θα παραμείνουν καθαρά και λαμπερά για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σε περίπτωση που αναρωτιέσαι τι ακόμη πρέπει να συμπεριλάβεις στη ρουτίνα σου (εκτός από το βούρτσισμα), είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε. Συνέχισε να διαβάζεις για να βρεις τέσσερις αποτελεσματικές, εγκεκριμένες από τον οδοντίατρο συμβουλές που θα κάνουν δόντια σου λευκά σαν μαργαριτάρια ενώ θα τα κρατήσουν υγιή.

1) Πες ναι στο οδοντικό νήμα

Παρόλο που μπορεί να βουρτσίζεις τα δόντια σου πρωί-βράδυ δεν είναι αρκετό για να καθαρίσεις κάθε γωνιά και σχισμή καθώς οι τρίχες της οδοντόβουρτσας δεν είναι αρκετά λεπτές. Επομένως, για να καθαρίσεις πραγματικά τα δόντια σου, θα πρέπει να χρησιμοποιείς οδοντικό νήμα τουλάχιστον μία φορά κάθε δύο ημέρες.

2) Χρησιμοποίησε καθημερινά ένα στοματικό διάλυμα

Χρησιμοποιώντας ένα στοματικό διάλυμα έχεις πολλά οφέλη όπως η αντιμετώπιση της κακής αναπνοής αλλά και η θανάτωση πολλών μικροβίων.Επιπλέον το φθόριο που περιέχει προστατεύει τα δόντια και βοηθά στη διατήρηση της στοματικής υγιεινής.

3) Απόφυγε την συχνή κατανάλωση λεμονιού

Πολλές συνταγές DIY μιλούν για το τρίψιμο μιας φέτας λεμονιού στα δόντια για να αφαιρέσεις την πλάκα και να τα κάνεις πιο λευκά. Αυτό το τρικ όπως αποδεικνύεται δεν είναι σε καμία περίπτωση καλό ούτε υγιές. Τα λεμόνια είναι εξαιρετικά όξινα με αποτέλεσμα να αποδυναμώσουν το σμάλτο των δοντιών και να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά.

4) Πρόσεχε τι τρως

Πολλά από τα τρόφιμα που καταναλώνουμε έχουν την ικανότητα να αφήνουν πίσω τους λεκέδες. Αυτό δημιουργεί αποχρωματισμό των δοντιών μας με την πάροδο του χρόνου. Επομένως, απόφυγε να πίνεις πολλά τσάι, καφέ, ροφήματα πλούσια σε ζάχαρη ή άλλες χρωστικές.


© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved