Γιατί ο σκύλος σου γυρίζει το κεφάλι του στο πλάι;

Κάτι προσπαθεί να σου πει και δεν το καταλαβαίνεις. Τι είναι αυτό;

Εφόσον έχεις σκύλο, τότε σίγουρα θα έχεις παρατηρησει κάποιες ιδιαίτερες κινήσεις που κάνει στην προσπάθειά του να αντιδράσει ή να περάσει το μήνυμά του. Το ότι θέλει να μυρίζει τα «ιδιαίτερα» μέρη του σώματος άλλων σκύλων, οι στροφές γύρω από τον εαυτό του πριν κάνει την ανάγκη του, το ότι γέρνει το κεφάλι του στο πλάι, αποτελούν όλα κλασικές και -φαινομενικά- περίεργες σκυλίσιες συμπεριφορές, που δε συμβαίνουν, όμως, σε καμία περίπτωση χωρίς λόγο.

Σήμερα, λοιπόν, θα σου πούμε για το τελευταίο που είπαμε, δηλαδή το γύρισμα του κεφαλιού στο πλάι. Όπως αναφέρει το Dogington Post, οι σκύλοι είναι ζώα με πολύ καλή ακοή, όμως, κάποιες φορές αντιμετωπίζουν πρόβλημα στο να εντοπίσουν ακριβώς από ποιο σημείο έρχεται ο θόρυβος που ακούν. Για να εξυπηρετήσουν αυτόν το σκοπό, γέρνουν το κεφάλι τους στο πλάι, ώστε να επανατοποθετήσουν τα αυτιά, να ανοίξει το κανάλι του αυτιού και να μπορέσουν να κρίνουν καλύτερα την τοποθεσία και την απόσταση του ήχου που τους τράβηξε την προσοχή.

giphy

Το Psychology Today, από την άλλη, αναφέρει ότι η αιτία πίσω από αυτήν την περίεργη και χαριτωμένη κίνηση έχει να κάνει περισσότερο με την όραση. Σύμφωνα με αυτό, οι σκύλοι γυρίζουν το κεφάλι τους όταν τους μιλάμε για να μας βλέπουν καλύτερα, καθώς η μεγάλη τους μουσούδα μπαίνει στη μέση τους οπτικού τους πεδίου και τους εμποδίζει. Μέχρι στιγμής, όμως, δεν υπάρχουν απτά επιστημονικά στοιχεία που να πιστοποιούν αυτήν την άποψη.

Φοβερό;

Διάβασε επίσης: Cuteness Alert! Αξιολάτρευτος σκύλος ανταποκρίνεται σε ξόρκια του Harry Potter

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved