Ευαγγελία Σίσκου: Η 10χρονη που κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα σκακιού

Η νεαρή σκακίστρια αναδείχθηκε 3η στους αγώνες του Παγκόσµιου Ατοµικού Πρωταθλήµατος στη Γεωργία.

Μια ακόµα πολύ µεγάλη επιτυχία γιορτάζει το Ελληνικό σκάκι καθώς η 10χρονη Ευαγγελία Σίσκου, φετινή πρωταθλήτρια Ελλάδας στα κορίτσια έως 10 ετών, κατέκτησε την 3η θέση στους αγώνες του Παγκόσµιου Ατοµικού Πρωταθλήµατος που πραγματοποιήθηκαν στη Γεωργία.

Το πρωτάθλημα διοργανώθηκε στο Batumi και ολοκληρώθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου. Η νεαρή Ευαγγελία, σκακίστρια του ΑΜΟ Γαλαξίας, µε 8 βαθµούς σε 11 αγώνες ισοβάθµησε στις θέσεις 3 έως 7 και σύµφωνα µε τα κριτήρια ισοβαθµίας πήρε τελικά το χάλκινο µετάλλιο.

Η άγνωστη δυνατότητα του Instagram θέλει να σε κάνει να αγαπήσεις τον εαυτό σου

Η Ευαγγελία Σίσκου κατακτά τον κόσμο του σκακιού

Στο πρωτάθληµα των κοριτσιών µέχρι 10 ετών συµµετείχαν 101 σκακίστριες από 36 χώρες.

«Η νεαρή αθλήτρια µε την απόδοσή της όπως και ο 14χρονος Νίκος Πούπαλος που πριν λίγες κατέκτησε την 4η θέση στο Παγκόσµιο Ατοµικό Πρωτάθληµα µέχρι 14 ετών στη Ρουµανία, αποδεικνύουν ότι το µέλλον για τα νεαρά αγόρια και κορίτσια τους αθλήµατος µας προµηνύεται αισιόδοξο και λαµπρό», έγραψε η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία για να συγχαρεί τους αθλητές.

3 facts που αγνοείς για το σκάκι

1) Η ιστορία του σκακιού ξεκινάει τον 6ο αιώνα μ.Χ. στη βόρεια Ινδία, όπου συναντάμε τον πρόδρομο του σκακιού. Η αρχική του μορφή είχε το όνομα Chaturanga, που σημαίνει «τα τέσσερα τμήματα». Αυτό το είδος σκακιού είχε δύο πολύ διαφορετικά στοιχεία σε σχέση με τη σημερινή του μορφή. Τα πιόνια είχαν διαφορετικές ιδιότητες και νικητής ήταν αυτός που κατατρόπωνε τον «βασιλιά».

2) Κάθε παίκτης ξεκινά την παρτίδα με 16 πεσσούς κάθε ένας των οποίων ανήκει σε κάποιο είδος που έχει τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο κίνησης και αιχμαλώτισης αντιπάλων κομματιών. Συγκεκριμένα έχει οκτώ πιόνια, δύο πύργους, δύο ίππους, δύο αξιωματικούς, μία βασίλισσα και έναν βασιλιά. Ο ένας παίκτης κατέχει τα λευκά και ο άλλος τα μαύρα, όπως ονομάζονται οι αντιστοίχου χρώματος πεσσοί. Ο σκοπός κάθε παίχτη είναι η επίτευξη ματ στον αντίπαλο βασιλιά.

3) Ο Garry Kasparov είναι ο 13ος παγκόσμιος πρωταθλητής, κατέχοντας αυτόν τον τίτλο από το 1985 μέχρι το 2000. Όταν ήρθε πρώτος στην παγκόσμια κατάταξη ήταν μόλις 22 ετών, ο νεότερος τότε παγκόσμιος πρωταθλητής. Με κάποιες μικρές εξαιρέσεις, ο Kasparov παρέμεινε ο no1 παίκτης στον κόσμο μέχρι το 2006, κυριαρχώντας στον χώρο του σκακιού για πάνω από 20 χρόνια.

Πηγή κεντρικής: pexels.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

6 λογαριασμοί-έμπνευση στο TikTok για ένα πιο eco friendly lifestyle

Όχι άλλη αναζήτηση - Οι καλύτερες teen σειρές που μπορείς να αρχίσεις μέσα στο Σαββατοκύριακο

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved