Πόνοι περιόδου: 3 tips για εύκολη και γρήγορη αντιμετώπιση

Ανακουφίσου στο λεπτό με απλούς, αλλά πολύ δραστικούς τρόπους.

Ξέρουμε από πρώτο χέρι πως οι ενοχλητικές, και πολλές φορές επίπονες, κράμπες περιόδου δυσχεραίνουν σημαντικά την καθημερινότητά σου κάθε μήνα. Σε περίπτωση, λοιπόν, που ανήκεις στην κατηγορία των γυναικών που οι πόνοι, οι οποίοι αισθάνονται είναι ιδιαιτέρως έντονοι και οξείς, δεν έχεις παρά να διαβάσεις τις παρακάτω γραμμές, όπου σου αποκαλύπτουμε εύκολους, ταχείς και άκρως δραστικούς τρόπους, ώστε να επανέλθεις ανενόχλητη στις δραστηριότητες της πολυάσχολης ημέρας σου.

Η Αναστασία Τσιλιμπίου είπε την πιο σωστή κουβέντα για την περίοδο και τα συναισθήματα ντροπής

Σήκω από τον καναπέ αμέσως!

https://www.instagram.com/p/CbauGzTNo1Z

Κι όμως το να είσαι κουρνιασμένη στον καναπέ του σαλονιού σου βλέποντας “Φιλαράκια” δεν βοηθάει και πολύ στην αντιμετώπιση των πόνων περιόδου. Αντ’αυτού προτίμησε να κάνεις ένα 20λεπτο περπάτημα μέτριας έντασης στη γειτονιά σου ή ακολούθησε το αγαπημένο σου, ολιγόλεπτο πρόγραμμα αεροβικής γυμναστικής στο YouTube. Άλλωστε, βάσει πρόσφατων, επιστημονικών ερευνών η ελαφριάς έντασης εκγύμναση του σώματος βοηθά στην ταχύτερη αιματική ροή και κατ΄επέκταση στη γρήγορη ανακούφιση από τις έντονες κράμπες. Τι περιμένεις λοιπόν;

Απόφυγε την καφεΐνη και τα αλμυρά τρόφιμα

https://www.instagram.com/p/ChFs5nAqljZ

Τόσο ο καφές, όσο και τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι επιδεινώνουν τους πόνους περιόδου. Για αυτό, προτίμησε να αποφύγεις την κατανάλωσή τους τις επίμαχες ημέρες, δίνοντας έμφαση στην κατανάλωση μούρων, λιπαρών ψαριών (όπως είναι ο σολομός), ξηρών καρπών και ελαιόλαδου.

Extra tip: Μην ξεχνάς να παραμένεις ενυδατωμένη καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας!


Κάνε ένα ζεστό ντους

Η θερμότητα, αποδεδειγμένα, συμβάλλει στη χαλάρωση των μυών, ανακουφίζοντάς σε από τον πόνο. Έτσι, χρησιμοποίησε ένα θερμαντικό μαξιλάρι, ειδικά επιθέματα ή πολύ απλά κάνε ένα ζεστό ντους, για να χαλαρώσεις στο άψε σβήσε.

Κλείνοντας, σίγουρα ο κάθε μήνας που έρχεται αποτελεί μια πρόκληση για τη γυναικεία μας φύση. Παρόλα αυτά, τίποτα δεν μπορεί να μας σταματήσει. Αν κι εσύ υποφέρεις από τις ενοχλητικές κράμπες, ακολούθησε τις συμβουλές μας και συνέχισε ανενόχλητη την καθημερινότητά σου, ώστε να ανταπεξέλθεις στις υποχρεώσεις της ημέρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

3 σημάδια ότι η πρώτη περίοδός σου πλησιάζει - Chill και προετοιμάσου σωστά!

Back to school: Σου ήρθε ξαφνικά περίοδος στο σχολείο; Πώς θα το σώσεις

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved