Back to school: 5 τρόποι να κάνεις τη φετινή σχολική χρονιά την καλύτερη ever

Κάνε focus στο διάβασμα και πάρε αποφάσεις για το μέλλον σου!

Είσαι φαινομενικά πανέτοιμη για την πρώτη μέρα στο σχολείο: έχεις προετοιμάσει το outfit σου, έχεις υιοθετήσει το πιο μοδάτο hairstyle και έχεις αγοράσει την πιο wow σχολική τσάντα, για την οποία θα μιλούν σίγουρα όλες οι συμμαθήτριές σου. Τι άλλο όμως χρειάζεσαι για να κάνεις αυτή τη χρονιά του λυκείου να είναι η καλύτερη ever;

Για αρχή, θα πρέπει να οργανωθείς και να μάθεις πώς να διαχειριζεσαι σωστά τον χρόνο σου, ώστε να μην είσαι διαρκώς αγχωμένη. Ύστερα υπάρχουν άλλα tips για να μείνεις προσηλωμένη στο διάβασμα και να πάρεις μεγάλες αποφάσεις για τη ζωή και το μέλλον σου, μιας και η φοιτητική ζωή είναι πλέον πιο κοντά από ποτέ και τα ψέματα έχουν τελειώσει!

Back to school: 7 ζευγάρια κάλτσες για να φοράς με τα sneakers στο σχολείο

Παρακάτω θα βρεις τις πιο χρήσιμες συμβουλές για να βρεις τα πατήματά σου φέτος και φυσικά να προετοιμαστείς για τη σχολή στην οποία θέλεις να περάσεις, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

#1. Υιοθέτησε νέες συνήθειες όσον αφορά στη μελέτη σου

Εάν οι τρέχουσες συνήθειες μελέτης δεν λειτουργούν και τις περασμένες χρονιές οι βαθμοί σου δεν ήταν τόσο καλοί, άλλαξέ τες. Πιθανότατα έχεις κάποιο αγαπημένο μέρος για τις κάνεις τις εργασίες σου, αλλά η αλλαγή αυτών των σημείων μπορεί να σε βοηθήσει να απομνημονεύεις καλύτερα τα κείμενα που πρέπει να μάθεις απ' έξω. Επίσης, μπορείς να ξεκινήσεις να χρησιμοποιείς ακρωνύμια, μνημονικές συσκευές, τραγούδια και άλλα κόλπα για να «συνδέσεις» τις νέες γνώσεις σου με αυτό που ήδη γνωρίζεις.



#2. Εξασκήσου στο γράψιμο

Δεν έχει σημασία αν σου αρέσουν τα μαθηματικά, ο χορός ή η ποίηση της δεκαετίας του 1950. Το γράψιμο είναι μια δεξιότητα που θα χρειαστείς στο σχολείο, στο πανεπιστήμιο, αλλά σε όλο το υπόλοιπο της ζωής σου. Κάνε ό,τι πρέπει να κάνεις για να βελτιωθείς και να μάθεις να γράφεις σωστά, είτε ξεκινώντας ιδιαίτερα μαθήματα, είτε ζητώντας από τους γονείς ή τα μεγαλύτερα αδέρφια σου να σε βοηθήσουν, είτε βρίσκοντας ένα αξιόπιστο app στο κινητό σου.

#3. Προσπάθησε να διατηρήσεις το άγχος σου σε χαμηλά επίπεδα

Το λύκειο είναι ομολογουμένως δύσκολο. Είναι το τελευταίο στάδιο της σχολικής σου ζωής και πλέον βρίσκεσαι ένα βήμα πριν πάρεις τη ζωή στα χέρια σου. Εάν θέλεις να κρατήσεις τον εγκέφαλο, το σώμα και τις ορμόνες σου υπό έλεγχο, τότε πρέπει να δουλέψεις για αυτό. Βάλε τον ύπνο ως προτεραιότητα στη ζωή σου, υιοθέτησε μια υγιεινή διατροφή, μείνε μακριά από το αλκοόλ και όταν νιώθεις ότι πνίγεσαι ή ότι σε καταβάλλει το άγχος, μοιράσου τις σκέψεις σου είτε με τις κολλητές σου είτε με τους γονείς σου. Το να εξωτερικεύεις τα αρνητικά συναισθήματα σε βοηθά να αποβάλλεις το στρες από μέσα σου.



#4. Βάλε το μέλλον σου ως προτεραιότητα και μην επηρεάζεσαι από φίλους

Μιας και βρίσκεσαι στο τελευταίο στάδιο της σχολικής σου ζωής, θα πρέπει να θέσεις το μέλλον σου ως προτεραιότητα και να κάνεις focus στο διάβασμα και τη σχολή στην οποία θέλεις να περάσεις. Σίγουρα, μια βόλτα με τις κολλητές ή το boyfriend δεν έβλαψε ποτέ κανέναν, αλλά σε καμία περίπτωση μην επιτρέψεις σε άτομα που δεν έχουν όνειρα για τη ζωή τους και δεν τους ενδιαφέρει να περάσουν σε κάποια σχολή, να σε επηρεάσουν. Θυμήσου πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου στα 18, όλα αυτά που έχεις ονειρευτεί να κατακτήσεις, τη φοιτητική - και υπέροχη! - ζωή που σε περιμένει και εστίασε στα μαθήματά σου. Λίγο έμεινε, μετά όλη η ζωή είναι μπροστά σου!

#5. Μείνε αισιόδοξη!

Όταν βρίσκεσαι στην εφηβεία, είναι λογικό να είσαι ευέξαπτη και κυνική. Αλλά οι μελέτες δείχνουν ότι οι αισιόδοξοι άνθρωποι είναι πιο υγιείς και πιο ευτυχισμένοι. Γι' αυτό συνέχισε να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου ότι η φετινή τάξη του λυκείου είναι μόνο ένα μικρό μέρος της συναρπαστικής ζωής που σε περιμένει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σχολείο στο Missouri επανέφερε το πιο βάναυσο μέτρο και εμείς απλά απορούμε

Back to school: 5 σχολικές τσάντες για τις πιο στυλάτες εμφανίσεις στο σχολείο

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved