Ηλιάνα Τριανταφύλλου: Η πρωταθλήτρια Ευρώπης στο άλμα επί κοντώ απέδειξε ότι κάθε προσπάθεια αξίζει

Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο άλμα επί κοντώ, στην κατηγορία παίδων – κορασίδων, είναι εδώ και λίγες μέρες η 17χρονη Ηλιάνα Τριανταφύλλου.

Η Ηλιάνα Τριανταφύλλου κατέλαβε την πρώτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα άλμα επί κοντώ, στην κατηγορία παίδων – κορασίδων και δεν έκρυψε την συγκίνησή της στο άκουσμα της πρωτιάς! Η 17χρονη αθλήτρια ταξίδεψε στην Ιερουσαλήμ, όπου πραγματοποιήθηκε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Στίβου Κ18.

Η Ηλιάνα βρέθηκε στον αέρα με το κοντάρι της και σημειώνοντας άλμα 4,05 μέτρα και κέρδισε το χρυσό μετάλλιο. Ένα βήμα πιο κοντά στο να κατακτήσει…τα αθλητικά της όνειρα! Η Κατερίνα Στεφανίδη είπε συγχαρητήρια στην νεαρή πρωταθλήτρια μετά τη νίκη της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου Κ18 μέσω Twitter, και επίσης σχολίασε πως «είναι το μέλλον του ελληνικού, γυναικείου επί κοντώ!».

Η Valentina Pinault έπαθε starstruck όταν είδε από κοντά τον Kanye West και είπε την πιο epic ατάκα

Η Κατερίνα Στεφανίδη είπε χαρακτηριστικά: «Είναι το μέλλον του ελληνικού, γυναικείου επί κοντώ!»

Η ίδια η Ηλιάνα Τριανταφύλλου μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών ανέφερε: «Πιστεύω για μένα πιο σημαντικό είναι αυτό που έγραψε μια αθλήτρια τόσο έμπειρη και με τόσες επιτυχίες. Όταν το διάβασα δεν το πίστευα, τρελάθηκα. Μάλιστα μου έστειλε μήνυμα και η Νικόλ Κυριακοπούλου και η Πόλακ».

Μέσω του προπονητή της στο σχολείο, η διαδρομή Κερκίνη – Σέρρες έγινε μία νέα καθημερινότητα για εκείνη.

https://www.instagram.com/p/CfyJK5vMwTy

Η νεαρή αθλήτρια επίσης ανέφερε πώς ένιωσε όταν πήρε το χρυσό μετάλλιο, αλλά και τα συναισθήματά της κατά τη διάρκεια του αγώνα: «Τι να σας πω. Τα είχα χάσει εκεί πέρα. Βασικά ήθελα να ζήσω και το τελευταίο δευτερόλεπτο εκεί πάνω. Πολλή συγκίνηση, χαρά και περηφάνια. Είμαι ενθουσιασμένη, είναι πολλά συναισθήματα μαζί. Είχα θέσει ως στόχο να μπω στην τριάδα, ήμουν πολύ συγκεντρωμένη και ήρθε το χρυσό».

Ο προπονητής της ανακάλυψε το ταλέντο της Ηλιάνας Τριανταφύλλου

Στην ΕΡΤ Σερρών μίλησε και ο προπονητής της Ηλιάνας Τριανταφύλλου, Σάββας Κεφαλίδης. Είναι ο άνθρωπος που ανακάλυψε ότι το ταλέντο της στον αθλητισμό θα την οδηγήσει σε μεγάλα και σπουδαία πράγματα. Ο ίδιος χαρακτηριστικά ανέφερε: «Είναι κάτι πρωτόγνωρο για μένα. Υπήρξαν κάποια γεγονότα στην αθλητική μου και στην προπονητική μου καριέρα, αλλά σαν κι αυτό δεν έχει. Είναι η κορυφαία μου στιγμή ως προπονητής».

Αξίζει επίσης να σημειωθεί η αναφορά του στη συμμετοχή της Ηλιάνας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και στους Ολυμπιακούς αγώνες. «Έτσι όπως δείχνουν τα πράγματα, πιθανώς να τα “γευτούμε” κι αυτά».

Πέρα από την Ηλιάνα, δάκρυα στα μάτια είχε… και ο προπονητής της

Η Ηλιάνα Τριανταφύλλου μπορεί να κατέλαβε την πρώτη θέση και να είχε διαρκώς τη συγκίνηση στα μάτια της αλλά…δεν ήταν η μόνη που συγκινήθηκε εκείνη τη μεγάλη στιγμή μιας και ο προπονητής της παραδέχτηκε ότι όλη την ώρα της απονομής του μεταλλίου εκείνος έκλαιγε.


Η Ηλιάνα Τριανταφύλλου, όπως τα περισσότερα παιδιά που ασχολούνται με τον πρωταθλητισμό, έχει τη στήριξη των γονιών της σε αυτό το απαιτητικό ταξίδι. Ο πατέρας της, Γιάννης Τριανταφύλλου, μίλησε για τις «θυσίες» της οικογένειάς της, ώστε η 17χρονη αθλήτρια να μπορεί να ανεβαίνει όλο και πιο ψηλά κατακτώντας τα όνειρα της!

Τα συγκινητικά λόγια του πατέρα της

Πιο συγκεκριμένα, ο μπαμπάς της Ηλιάνας ανέφερε: «Φοβερή συγκίνηση, υπερηφάνεια. Δεν περιγράφεται αυτό που έχει κάνει η μικρή. Μετά από πέντε χρόνια δουλειάς, ταλαιπωρίας, τα πήγαινε-έλα από την Κερκίνη στις Σέρρες για να κάνει προπονήσεις και φτάσαμε στο ποθητό. Δεν μπορείτε να το φανταστείτε. Τον πρώτο χρόνο ερχόμασταν Σέρρες τρεις φορές την εβδομάδα, αλλά όσο ανέβαινε επίπεδο ερχόμασταν κι έξι φορές. Κάθε εβδομάδα έκανα 700 χιλιόμετρα με όλες τις καιρικές συνθήκες. Στερηθήκαμε πολλά για να φτάσει η Ηλιάνα εδώ, αλήθεια έχω “ματώσει”, αλλά η γλύκα ήρθε στο τέλος. Το καλό έρχεται και τα ξεχνάς όλα σε μια στιγμή».

Αυτό είναι το πρώτο, χρυσό μετάλλιο της χώρας μας στο άλμα επί κοντώ, στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Η Ηλιάνα Τριανταφύλλου έχει ατομικό ρεκόρ άλματος στα 4.15 μέτρα ενώ στη συγκεκριμένη διοργάνωση, ήταν η μόνη αθλήτρια που ξεπέρασε τα 4.00 μέτρα στις προσπάθειές της.


Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε η Βικτώρια Οντρόβα από την Τσεχία και το χάλκινο η Έλα Ουντένας από τη Σουηδία. Στον τελικό συμμετείχε και η Ευγενία – Μαρία Παναγιώτου από την Ελλάδα που κατέκτησε την 9η θέση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Deva Cassel περπάτησε στο catwalk των D&G κι έκανε τη Monica Bellucci την πιο περήφανη μαμά

Ο Μίλτος Χαρόβας απο το X-Factor είναι το νέο crush μας και θέλουμε να τον δούμε στην TV

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved