Πανελλήνιες 2022: 19χρονη από την Άνδρο έσπασε κάθε ρεκόρ με εξ αποστάσεως μαθήματα

Η Hλιάνα Χωνά κατάφερε να συγκεντρώσει 19.040 μόρια και να εισαχθεί στη σχολή της επιλογής της.

Μια πολύ σημαντική επιτυχία κατάφερε να πετύχει η μαθήτρια Ηλιάνα Χώνα από την Άνδρο, συγκεντρώνοντας 19.040 μόρια στις Πανελλήνιες 2020. Η υψηλή αυτή βαθμολογία της χαρίζει το εισιτήριο εισαγωγής στην πρώτη της επιλογή, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Η νεαρή μαθήτρια προετοιμάστηκε σκληρά επί έναν ολόκληρο χρόνο από το σπίτι της στον Κάτω Άγιο Πέτρο με εξ αποστάσεως μαθήματα, γεγονός που κάνει ακόμη πιο εξιέπαινη την προσπάθειά της.

Πανελλήνιες 2022: Ακόμα κι αν δεν πέτυχες τον στόχο σου έχεις πολλούς λόγους για να χαμογελάς

Η Ηλιάνα Χωνά έσπασε ρεκόρ στις Πανελλήνιες 2022

Η 18χρονη μίλησε στο Εν Άνδρω και δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ονομάζομαι Ηλιάνα Χώνα και μόλις αποφοίτησα από το γυμνάσιο/λύκειο Γαυρίου. Στο τέλος της χρονιάς έδωσα πανελλήνιες εξετάσεις και κατάφερα μετά μια από μεγάλη προσπάθεια 12 μηνών μελέτης να συγκεντρώσω 19.040 μόρια. Συγκεκριμένα έγραψα 18,4 στα μαθηματικά, 19,0 στην πληροφορική, 19,1 στην έκθεση και 19,4 στις αρχές οικονομικής θεωρίας. Η προσπάθειά μου ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι, στα μέσα Ιουνίου, με την καλοκαιρινή προετοιμασία, όπως τα περισσότερα παιδιά άλλωστε. Και συνέχισα μέχρι και την ολοκλήρωση των εξετάσεων. Η προετοιμασία ήταν ιδιαίτερα δύσκολη και κοπιαστική διότι τα μαθήματα πραγματοποιούνταν όλα on-line, οπότε απαιτούνταν πολλές ώρες στον υπολογιστή σε καθημερινή βάση. Περίπου πέντε με έξι ώρες ημερησίως, με αρκετά προβλήματα συνδέσεως πολλές φορές λόγω κακοκαιρίας και έλλειψης σήματος δικτύου. Επιπλέον αφιέρωνα γύρω στις τέσσερις με πέντε ώρες προσωπικής μελέτης καθημερινά», ανέφερε η νεαρή αριστούχος.

iliana chona

«Πέρα από την προσωπική προσπάθεια, η επιτυχία αυτή οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στους καταπληκτικούς καθηγητές που είχα εντός σχολείου, αλλά και εκτός, τους οποίους μου συνέστησε η επίσης προπέρσινη αριστούχος, και πλέον φοιτήτρια Ασημίνα Αντώνογλου, στην σχολή της οποίας επιθυμώ να περάσω. Η σχολή ανήκει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο (ΑΣΟΕΕ) και λέγεται Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (Δ.Ε.Τ.). Θα ήθελα με την ευκαιρία αυτή από αυτό το βήμα να ευχαριστήσω δημοσίως τους εξαιρετικούς καθηγητές μου, καθώς και τους υπέροχους και ενθαρρυντικούς γονείς μου, για την βοήθεια, την υποστήριξη και την υπομονή τους. Ακόμα θα ήθελα να πω στα παιδιά, που θα δώσουν εξετάσεις μελλοντικά να ακολουθούν ένα πρόγραμμα, αλλά χωρίς υπερβολές, να αφιερώνουν και χρόνο για τον εαυτό τους κάνοντας διαλείμματα, να θέτουν στόχους, να μην απογοητεύονται και να μην τα παρατάνε ποτέ, για τίποτα και για κανέναν. Και προπάντων να ονειρεύονται και να πιστεύουν ότι όλα με προσπάθεια και υπομονή μπορούν να συμβούν. Γιατί δεν σας κρύβω ότι δεν ήταν λίγες οι φορές που σκέφτηκα να τα παρατήσω είτε γιατί είχα απογοητευτεί είτε γιατί είχα κουραστεί ή αγχωθεί. Όσον αφορά την εμπειρία μου από τις πανελλαδικές εξετάσεις οφείλω να ομολογήσω ότι ήταν λιγότερο αγχωτική και περισσότερο ευχάριστη από ότι περίμενα. Ενώ φανταζόμουν ότι όλα θα ήταν πολύ δύσκολα και περίπλοκα, διαπίστωσα τελικά ότι ήταν πιο εύκολα και άνετα. Κλείνοντας θα ήθελα να αναφέρω ότι μου ήταν δύσκολο να φύγω από την Άνδρο για να πάω να προετοιμαστώ στην Αθηνά, και ήταν αρκετοί όσοι με προέτρεπαν να εγκατασταθώ για την προετοιμασία μου στην Αθήνα, δεν ήθελα να εγκαταλείψω τον τόπο μου που τόσο πολύ αγαπώ. Πίστευα και πιστεύω ότι όπου και να βρίσκεσαι αν θες κάτι πολύ και το προσπαθήσεις θα πετύχεις. Πρέπει να υποστηρίζουμε τον τόπο μας και να έχουμε εμπιστοσύνη στις ικανότητές μας και όλα θα γίνουν», συμπλήρωσε η Ηλιάνα Χωνά.

Στο video που ακολουθεί μπορείς να δεις μερικούς από τους πρώτους των πρώτων στις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το να είσαι «Pick me girl» σήμερα είναι trend! Και μας αρέσει πολύ

Πώς θα περνάς τέλεια στην παραλία χωρίς να επιβαρύνεις το περιβάλλον

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved