Οι δύο μαθητές που έσπασαν τα κοντέρ της βαθμολογίας στις Πανελλήνιες 2022

Η Κωνσταντίνα Γιαντσίδη από τη Ρόδο και ο Κούρος Νουρμοχαμαντί Μπαϊγκί από το Ιράν, που είναι πρόσφυγας και ζει στη Μόρια, κατέκτησαν τις δύο πρώτες θέσεις σε πανελλαδικό επίπεδο.

Τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2022 βγήκαν και οι πρώην μαθητές μπορούν πλέον να σχεδιάζουν το μέλλον τους όπως επιθυμούν. Και παρόλο που όπως σου έχουμε πει, ακόμα κι αν τα πράγματα δεν πήγαν όπως ακριβώς τα περίμενες, η ζωή συνεχίζεται, υπάρχουν δύο μαθητές που κατάφεραν να συγκεντρώσουν τις υψηλότερες βαθμολογίες σε πανελλαδικό επίπεδο και είναι άξιοι αναφοράς και συγχαρητηρίων.

Βαθμολογία-ρεκόρ κατάφερε να κατακτήσει η μαθήτρια από τη Ρόδο, Κωνσταντίνα Γιαντσίδη, συγκεντρώνοντας 19.625 μόρια, κάτι που της έδωσε το εισιτήριο να μπει εκεί που επιθυμούσε, στην Ιατρική Σχολή.

Πανελλήνιες 2022: Ακόμα κι αν δεν πέτυχες τον στόχο σου έχεις πολλούς λόγους για να χαμογελάς

Η μαθήτρια του Λυκείου Αφάντου έγραψε 20 στη Χημεία και τη Φυσική, 19,8 στη Βιολογία και 18,6 στην έκθεση. Μιλώντας στη rodiaki, η Κωνσταντίνα δήλωσε: «Η φετινή χρονιά απαιτούσε επίπονη προσπάθεια και προσήλωση στο στόχο. Είμαι πολύ ευχαριστημένη γιατί οι κόποι μου δικαιώθηκαν. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για τον αγώνα τους».



Ο 19χρονος πρόσφυγας που έγινε ο δεύτερος σε βαθμολογία μαθητής των Πανελληνίων

Ο 19χρονος Κούρος Νουρμοχαμαντί Μπαϊγκί απέδειξε ότι αν έχεις στόχους και όνειρα, τίποτα και κανείς δεν σε σταματά. Η ιστορία του συγκινεί, ενώ η επιτυχία του στις φετινές Πανελλήνιες αξίζει κάτι παραπάνω από συγχαρητήρια.

Ο διακεκριμένος μαθητής από το Ιράν έφτασε με μια φουσκωτή βάρκα από τα τουρκικά παράλια στη Λέσβο μαζί με την οικογένειά του τον Δεκαπενταύγουστο του 2019. Τότε δεν μιλούσε καν την ελληνική γλώσσα, οπότε δεν μπορούσε με τίποτα να φανταστεί ότι τρία χρόνια αργότερα, θα αρίστευε στις Πανελλαδικές εξετάσεις, κάνοντας ολόκληρη τη χώρα να μιλάει για εκείνον.

Από το ΚΥΤ και τον καταυλισμό στη Μόρια, ο ίδιος με την οικογένειά του βρέθηκαν στον δημοτικό καταυλισμό του Καρά Τεπέ και τους τελευταίους μήνες, «πήραν χαρτιά, νοίκιασαν σπίτι και ζουν εδώ κανονικά».

Συγκεντρώνοντας 18.250 μόρια, ο μαθητής του Πρότυπου Λυκείου Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου έγινε ο δεύτερος σε βαθμολογία μαθητής θετικής κατεύθυνσης στις Πανελλήνιες εξετάσεις 2022, καταφέρνοντας να γράψει 20 στα Μαθηματικά και τη Φυσική, 19,5 στη Χημεία και 13,5 στην έκθεση.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Adhara Pérez: Η 10χρονη που έχει υψηλότερο IQ από τον Einstein και τον Hawking

16χρονος μαθητής από τη Θεσσαλονίκη κατέκτησε το χρυσό στο PowerPoint και ετοιμάζεται για τις ΗΠΑ

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved