6 tips για να φτιάξεις τη βαλίτσα σου like a pro & να μην παλεύεις με τις ώρες να την κλείσεις

Φεύγεις ταξίδι; 6 tips για να οργανώσεις τη βαλίτσα σου!

Το να πας διακοπές είναι το καλύτερο. Αλλά η προετοιμασία των διακοπών προσωπικά είναι κάτι που με ενθουσιάζει λίγο περισσότερο γιατί στην ουσία προετοιμάζομαι για εκείνη την καλοκαιρινή εξόρμηση που θα μου δώσει ένα break από τη ρουτίνα της καθημερινότητας! Θάλασσα, ηλιοθεραπεία, χαλάρωση, όχι έγνοιες, είναι οι πρώτες σκέψεις που έρχονται στο μυαλό όταν ακούς τη λέξη… διακοπές!

Τι γίνεται όμως με το σημείο της προετοιμασίας ως προς το πρακτικό κομμάτι; Θα πω μια λέξη που πιστεύω θα σε αγχώσει: βαλίτσα. Όλα καλά, όλα ανθηρά, αλλά η βαλίτσα είναι για όλες το μόνιμο πρόβλημα όταν θες να ετοιμάσεις τα ρούχα, τα καλλυντικά και ό,τι άλλο σκεφτείς για να τα πάρεις μαζί σου. Και πιο πολύ; Ο χώρος. Ναι, ξέρω θέλεις να πάρεις όλα τα αγαπημένα σου φορέματα μαζί αλλά η χωρητικότητα της βαλίτσας δεν σου το επιτρέπει (μπορεί και καλύτερα)! Μαζί λοιπόν, θα δούμε 6 tips για το πώς να πακετάρεις τα πράγματά σου like a pro, χωρίς άγχος.

Το online shopping μπορεί να είναι ασφαλές μόνο αν ακολουθήσεις αυτά τα 5 tips

Τύλιξε τα ρούχα και βάλε τα πρώτα στη βαλίτσα

Ο καλύτερος τρόπος για να αποτρέψεις τις τσακίσεις και να αξιοποιήσεις στο έπακρο τον χώρο σου, είναι να χρησιμοποιήσεις τη μέθοδο «ρολού». Τοποθέτησε τα tops με την όψη προς τα κάτω, δίπλωσε τα μανίκια και κάνε τα ρολό. Για jeans ή shorts το ίδιο! Κάνε τα ρολά και τοποθέτησέ τα στη βαλίτσα. Έτσι εξοικονομείς περισσότερο χώρο. Αφού τα διπλώσεις, τοποθέτησε παντελόνια και τοπ στη βαλίτσα πριν από τα παπούτσια και τα αξεσουάρ. Στη συνέχεια, ιδανικά πρόσθεσε εργαλεία για το styling των μαλλιών.

Ύφασμα που δεν τσαλακώνει

Πολλοί, συνιστούν να επιλέγεις πάντα ελαστικά υφάσματα. Ακόμη και όταν αυτά τα υφάσματα ζαρώνουν, το τσαλάκωμα θα φύγει όταν τα κρεμάσεις. Τα λινά και τα βαμβακερά είναι πιο επιρρεπή σε ζάρες.

Βάλε τα ρούχα που θα φοράς πιο συχνά πάνω

Αν ξέρεις ότι κατεβαίνεις από το αεροπλάνο και πηγαίνεις κατευθείαν για δείπνο ή μια συνάντηση, έχε έτοιμο το outfit σου και τοποθέτησέ το τελευταίο στη βαλίτσα σου. Με αυτόν τον τρόπο, όταν φτάσεις, δεν θα χρειαστεί να ψαχουλέψεις όλα τα άλλα για να το βρεις (συν, θα είναι λιγότερο πιθανό να τσαλακωθεί). Το ίδιο ισχύει και για τα ρούχα που πιστεύεις ότι θα φοράς πιο συχνά.



Τοποθέτησε βαριά αντικείμενα στη βάση

Βάλε τα πιο βαριά πράγματα, όπως παπούτσια και βιβλία, στην άκρη της βαλίτσας σου. Αυτή η τοποθέτηση βοηθά τη βαλίτσα να παραμένει σταθερή όταν βρίσκεται σε όρθια θέση και αποτρέπει το τσάκισμα άλλων items.

Πλαστικές σακούλες ανάμεσα στα ρούχα

Πολλά ρούχα θα λερωθούν και πιθανότατα να μην υπάρχει πλυντήριο στον χώρο που θα μένεις. Σε αυτή την περίπτωση έχε μαζί σου μερικές σακούλες για να τοποθετήσεις τα άπλυτα ρούχα.

Πάρε ΜΟΝΟ όσα χρειάζεσαι



Μπορεί να θες να πάρεις όλη την ντουλάπα σου ή όλες τις αγαπημένες σου τσάντες και παπούτσια αλλά μην το κάνεις! Διακοπές πας, οπότε σκέψου πρακτικά και πάρε μόνο όσα χρειάζεσαι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σαλάτα με καρπούζι κανείς; H συνταγή που έγινε viral στο TikTok είναι εδώ

Θα περάσει κι αυτός ο καύσωνας - Πώς θα την παλέψεις αν δεν έχεις air condition στο δωμάτιό σου

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved