Σαλάτα με καρπούζι κανείς; H συνταγή που έγινε viral στο TikTok είναι εδώ

Η watermelon salad είναι viral στο TikTok και σήμερα θα μάθεις την απόλυτη συνταγή για να τη φτιάχνεις και να δροσίζεσαι τις καυτές μέρες του καλοκαιριού!

Το καλοκαίρι είναι ουσιαστικά συνώνυμο με την ανάγκη για δροσιά. Σκέψου ζουμερά ροδάκινα και φυσικά παγωμένο καρπούζι, το απόλυτο φρούτο της εποχής. Εκτός από το να το απολαμβάνεις τρώγοντάς το σε χοντρές φέτες καθώς παρακολουθείς την αγαπημένη σου σειρά στο μπαλκόνι ή ακόμη και χαζεύοντας το ηλιοβασίλεμα, το καρπούζι μπορείς να το χρησιμοποιείς και αλλιώς. Για παράδειγμα, μπορείς να το εκμεταλλευτείς για να φτιάξεις τη viral συνταγή του TikTok: Καρπουζοσαλάτα.

Το hashtag #WatermelonSalad έχει συγκεντρώσει 5,4 εκατομμύρια προβολές στο TikTok με τους χρήστες να απολαμβάνουν την καλύτερη καλοκαιρινή τους σαλάτα που περιλαμβάνει φρούτα εποχής, θρυμματισμένη φέτα και αρωματικά βότανα. Μερικοί έχουν ενσωματώσει ακόμη και μια πιο πικάντικη γεύση στη συνταγή, κυρίως μέσω των καρυκευμάτων Tajín.

Τα 3 πιο απολαυστικά mocktails για τις καυτές μέρες του καλοκαιριού - Πώς θα τα φτιάξεις

Είτε θέλεις να τη φας κατευθείαν από το μπολ, είτε να τη χρησιμοποιήσεις ως επικάλυψη για τάκος, αυτή η σαλάτα με κύριο συστατικό το καρπούζι, είναι η νέα αγαπημένη σου! Επιπλέον, όχι μόνο η σαλάτα εμπεριέχει καρπούζι το οποίο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, αλλά είναι επίσης ένα απολαυστικό μείγμα από βουτυράτη φέτα και δροσιστική μέντα. Με άλλα λόγια, η απόλυτη σαλάτα «δροσιάς» που ο καθένας θα λαχταρούσε να δοκιμάσει αυτή την εποχή. Εδώ θα μάθεις πώς θα τη φτιάξεις!

Σαλάτα με κύριο συστατικό το καρπούζι

Ενώ υπάρχουν ελαφρώς διαφορετικές παραλλαγές σαλάτας καρπούζι, τα βασικά συστατικά είναι πάντα τα ίδια: καρπούζι, αγγούρι, κόκκινο κρεμμύδι, τυρί φέτα, lime και μέντα. Μπορείς επίσης να προσθέσεις αβοκάντο σε κύβους ή ακόμα και να αντικαταστήσεις τη φέτα με μοτσαρέλα, αν την προτιμάς. Με όποιον τρόπο αποφασίσεις να «ανακατέψεις» τα υλικά, οι βασικές γεύσεις του καρπουζιού και του αγγουριού θα συνεχίσουν να κυριαρχούν.

Πώς να φτιάξεις τη watermelon salad στο σπίτι

Αυτή η συνταγή είναι μια από τις πιο γρήγορες συνταγές όταν λαχταράς κάτι δροσερό, γεμάτο καλοκαιρινά προϊόντα.

Συστατικά

Ώριμο καρπούζι, σε κύβους

1 αγγούρι κομμένο

1/3 φλιτζάνι τυρί φέτα θρυμματισμένη

1/3 φλιτζάνι φύλλα μέντας

3/4 φλιτζανιού κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες

1/2 αβοκάντο, σε κύβους (προαιρετικά)

Dressing

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 lime

Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς

https://www.instagram.com/tv/CRmGW7ugyka/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Εκτέλεση

Σε ένα μικρό μπολ ετοιμάζεις το dressing ανακατεύοντας το ελαιόλαδο, τον χυμό lime, το αλάτι και το πιπέρι. Το αφήνεις στην άκρη. Κόψε το καρπούζι σε κύβους και μετά μετάφερέ το σε ένα μεγάλο μπολ. Συνεχίζεις κόβοντας το αγγούρι σε φέτες μισού φεγγαριού και μετά το ρίχνεις στο μπολ. Κόβεις το κόκκινο κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και μετά το προσθέτεις επίσης στο μπολ. Ρίξε το dressing πάνω από τα υλικά στο μπολ και ανακάτεψε καλά.



Περιχύνεις με τυρί φέτα και φυλλαράκια μέντας και voila. Καλή απόλαυση!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θα περάσει κι αυτός ο καύσωνας - Πώς θα την παλέψεις αν δεν έχεις air condition στο δωμάτιό σου

Πόσο συχνά πρέπει να πλένεις το jean παντελόνι σου για να μη χάσει τη φόρμα του

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved