Έχω πάει σε 75 escape rooms και μπορώ να σου δώσω 6 βασικές συμβουλές πριν ξεκινήσεις κι εσύ

EscapeLoverGuide: Τα tips που θα σου χρησιμεύσουν πριν εθιστείς κι εσύ στην τρέλα των escape rooms

Πριν από περίπου δύο χρόνια πήγα στο πρώτο μου escape room στην Αθήνα. Έκτοτε τα έχω απλά ερωτευτεί και -μέχρι στιγμής- έχω πάει σε 75. Ξέρεις, φαντάζομαι, για τι μιλάω… Τα θεματικά δωμάτια, μέσα στα οποία σε κλειδώνει ο game master (ο κολλητός σου φίλος την ώρα του παιχνιδιού που σου δίνει βοήθεια όταν τη χρειαστείς), με τους πολλούς -ή λίγους- γρίφους που πρέπει να λύσεις για να ξεκλειδώσεις την πόρτα της «διαφυγής».

Τα τελευταία χρόνια, είναι πολύ στη μόδα σαν τρόπος διασκέδασης και πώς να μην είναι, αν με ρωτάς, αφού υπάρχει τέτοια ποικιλία στα concept που δεν υπάρχει περίπτωση να μη βρεις αυτό που σε κάνει να περνάς καλύτερα. Θες να λύνεις μόνο γρίφους για δύο και τρεις ώρες; Μπορείς. Προτιμάς να ζεις εμπειρίες τρόμου με τους αγαπημένους σου χαρακτήρες από θρίλερ; Κανένα πρόβλημα. Θες να πάρεις τον ρόλο του ντεντέκτιβ και να εξιχνιάζεις υποθέσεις; Done. Κατάλαβες τι θέλω να πω.

Σου δίνω, λοιπόν, 6 χρήσιμες συμβουλές από την εμπειρία μου μέχρι τώρα.

1. Επίλεξε σωστά τα άτομα με τα οποία θα πας. Μπορεί να σου φαίνεται αμελητέο, αλλά, όταν με το καλό πας στο πρώτο σου escape room, θα καταλάβεις ότι πρόκειται για το Α και το Ω στον συγκεκριμένο χώρο. Απαιτείται σκέψη, συνεννόηση και πολύ καλή συνεργασία, αλλιώς η απόδραση θα είναι κάτι δύσκολο να συμβεί. Επίσης αν πας με άτομα, με τα οποία δεν τα πας και τόσο καλά ή δεν το ‘χουν τόσο με τη συνεργασία, υπάρχει σοβαρή περίπτωση να καταλήξεις να εκνευριστείς και να μην περάσεις καλά.

2. Έχε τα μάτια σου 14. Όταν ψάχνεις στοιχεία για γρίφο, αυτά μπορεί να τα βρεις οπουδήποτε… Οπουδήποτε, όμως. Θέλει πολύ καλή παρατηρητικότητα, καθώς μπορεί -πέρα από τα πιο προφανή- η απάντηση να κρύβεται σε πράγματα, όπως μία ζωγραφιά πίνακα, ένα αντικείμενο με σχήμα που συνδέεται με τη λύση του γρίφου, ακόμη και μια μυστική κρυψώνα στον τοίχο. Γι’ αυτό, κάνε καλό ψάξιμο στο χώρο και συγκέντρωσε κάθε πιθανό στοιχείο που μπορείς να βρεις.

western style 2312246 960 720

3. Ο,τι βρίσκεις, να το λες στην ομάδα σου. Ο,τι βρίσκεις και πιστεύεις ότι για κάποιον λόγο υπάρχει και κάπως θα σου χρησιμεύσει στην πορεία, λέγε το κατευθείαν στην ομάδα σου. Πολλοί γρίφοι είναι συνδυαστικοί, δηλαδή κάτι που κάνει κάποιος σε ένα σημείο του δωματίου μπορεί να σχετίζεται με εσένα που ανακάλυψες το όποιο στοιχείο, όσο ανεξάρτητο κι αν θεωρείς ότι είναι, και που χωρίς τη χρήση του οποίου δεν μπορεί να λυθεί ο γρίφος. Έχε, επίσης, στο μυαλό σου ότι όσο περισσότεροι σκέφτονται τη λύση ενός γρίφου, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχει να λυθεί ο γρίφος πιο γρήγορα, γιατί ο καθένας σκέφτεται με διαφορετικό τρόπο.

4. Μοιράσου με την ομάδα σου κάθε σκέψη σου. Κάποιοι γρίφοι είναι σίγουρο ότι θα ταλαιπωρήσουν την ομάδα σου περισσότερο γιατί θα είναι πιο περίπλοκοι. Έτσι, πρέπει όλοι να μοιράζονται τις σκέψεις τους για τη λύση του γρίφου, γιατί μπορεί μία προσέγγιση -ακόμη κι αν είναι λάθος- να σπρώξει με έναν διαφορετικό τρόπο κάποιο άλλο μέλος της ομάδας προς τη σωστή κατεύθυνση.

5. Δείξε σεβασμό στον χώρο. Πολύ, ΠΟΛΥ σημαντικό πράγμα που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου πηγαίνοντας. Εμείς μπορεί να πηγαίνουμε για να διασκεδάσουμε και να περάσουμε καλά, αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι πρέπει να σπάμε και να μην προσέχουμε τα πράγματα που υπάρχουν στο δωμάτιο. Οι άνθρωποι που το έχουν φτιάξει, έχουν ρίξει πολύ κόπο και χρήματα για να μας προσφέρουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία, οπότε το λιγότερο που έχουμε να κάνουμε είναι να δείξουμε σεβασμό στη δουλειά τους. Επίσης, αυτό που θα βαρεθείς να ακούς για αυτόν τον λόγο είναι η πρόταση «Ο,τι είναι να ανοίξει, θα ανοίξει χωρίς βία, όταν έρθει η ώρα του. Αλλιώς μάλλον δεν είναι κάτι που πρέπει να ανοίξει». Και θα δεις πόσο αλήθεια είναι.

6. Εάν σου αρέσει ο τρόμος, πρέπει να λάβεις κάποια πράγματα υπόψιν σου. Αρχικά, το επίπεδο του τρόμου, το οποίο αντέχεις: Υπάρχουν δωμάτια, από απλά ατμοσφαιρικά μέχρι hardcore τρόμου που σε κάνουν να χάσεις χρόνια από τη ζωή σου σε κάποιο σημείο του δωματίου. Ειδικά αυτού του τύπου τα δωμάτια, συνήθως έχουν κατώτατο όριο ηλικίας ή τουλάχιστον χρειάζονται τη συγκατάθεση γονέα. Θα πρέπει, λοιπόν, να επικοινωνείς με την εκάστοτε εταιρία και να ρωτάς αν μπορείς να παίξεις και ποιες είναι οι προϋποθέσεις.

Διάβασε επίσης: Βαριέσαι; Έχουμε τους 9 πιο τέλειους τρόπους για να περάσει η ώρα σου

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved