Θα περάσει κι αυτός ο καύσωνας - Πώς θα την παλέψεις αν δεν έχεις air condition στο δωμάτιό σου

Έξυπνοι τρόποι για να δροσιστείς τις καυτές μέρες του καλοκαιριού.

Διανύουμε τις πιο καυτές μέρες του καλοκαιριού και η αλήθεια είναι πως χωρίς air condition, η ζέστη δεν παλεύεται. Όσες ώρες κι αν κάτσουμε στην παραλία, μόλις επιστρέφουμε σπίτι θέλουμε δροσιά.

Αν δεν έχεις air condition στο δωμάτιό σου και υποφέρεις κάθε φορά που ετοιμάζεσαι για να βγεις ή το βράδυ που πέφτεις για ύπνο, σου έχουμε μερικά σωτήρια tips που θα σε βοηθήσουν να δροσιστείς τις καυτές μέρες του καλοκαιριού.

matt moloney LDG35ZxLYlQ unsplash

Τα 3 πιο απολαυστικά mocktails για τις καυτές μέρες του καλοκαιριού - Πώς θα τα φτιάξεις

Tips για να την παλέψεις με τη ζέστη αν δεν έχεις air condition

  • Χρησιμοποίησε ανεμιστήρες δαπέδου ή οροφής. Τα πιο δροσερά βράδια άνοιξε όλα τα παράθυρα και προώθησε όσο το δυνατόν περισσότερη κυκλοφορία αέρα. Όταν ανατέλλει ο ήλιος, κλείσε όλες τις πόρτες και τα παράθυρα, αλλά και τις κουρτίνες και τα παντζούρια, ώστε να διατηρήσεις όσο το δυνατόν πιο δροσερό τον χώρο σου.
  • Εκμεταλλεύσου την ψυκτική δύναμη του νερού. Γέμισε έναν κουβά ή μια λεκάνη με κρύο νερό και μούλιασε τα πόδια σου. Οι βρεγμένες πετσέτες και οι μπαντάνες μπορούν επίσης να έχουν δροσιστικό αποτέλεσμα όταν φοριούνται στους ώμους ή το κεφάλι. Κάνε δροσερά ντους ή μπάνια και σκέψου να χρησιμοποιήσεις ένα μπουκάλι ψεκασμού γεμάτο με κρύο νερό για αναζωογονητικά spritzes όλη την ημέρα.
  • Κλείσε ηλεκτρικές συσκευές που παράγουν περιττή θερμότητα, όπως υπολογιστής ή φούρνος.
  • Κατανάλωσε περισσότερο νερό απ' ό,τι συνήθως και φάει πολλά λαχανικά και φρούτα.
  • Απόφυγε την καφεΐνη, καθώς αυτή η ουσία προάγει την αφυδάτωση.
  • Όταν ζεσταίνεσαι πολύ, άνοιξε το ψυγείο και κάτσε για λίγο μπροστά του.
  • Επισκέψου δημόσια κτίρια με κλιματισμό τις πιο ζεστές ώρες της ημέρας εάν η ζέστη γίνεται αφόρητη. Οι βιβλιοθήκες, τα εμπορικά κέντρα και οι κινηματογράφοι είναι εξαιρετικές επιλογές.
  • Μην τρως μεγάλα, πλούσια σε πρωτεΐνες γεύματα που μπορούν να αυξήσουν τη μεταβολική θερμότητα και να ζεστάνουν το σώμα.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Καλοκαίρι στην πόλη: 5 γειτονιές της Αθήνας που ακόμα δεν έχεις ανακαλύψει

Το πιο γευστικό γλύκισμα του καλοκαιριού είναι η γρανίτα φράουλα κι έχουμε την απόλυτη συνταγή

© 2018-2024 Teen.queen.gr - All rights reserved